שאלה

גילגולx

New member
יש לי סיפור לגבי מקרה כזה...

את הסיפור הבא קראתי באיזה יום מסוים ואני לא זוכר באיזה עיתון (זה היה ממש מזמן). סיפורנו קורה בארה"ב שבה פראמדיק נקרא לטפל במקרה מסוים של אישה מבוגרת שהיה לה ספאזם לסתות ("לסת נעולה"). הפראמדיק שחשש לשלומה והחליט לבצע אינטובציה שבר לה את השיניים ופתח לה את הפה. הוא ביצע אינטובציה והאישה הגיעה לבי"ח חיה והמשיכה לחיות. כשהיא השתחררה מביה"ח היא תבעה את הפראמדיק בתביעת ענק שהיוותה תקדים משפטי בארה"ב וזכתה במשפט במליוני דולרים על כך שנשברו לה השיניים. פעם הבאה ששוברים למישהו את השיניים תחשבו כמה זה עלול לעלות לכם (בכל המובנים) ופשוט אל תשברו את השיניים כי מתי שהוא זה יפתח כי השרירים עובדים בין היתר על חמצן אז כל עוד לבנאדם מגיע חמצן אין לנו מה לדאוג ברמת השטח וזה יפתח במקרה שייגמר החמצן אז תלמד את המורים לספורט שיש תמרון הרבה יותר פשוט כדי למנוע את צניחת הבסיס לשון...

טומי*

New member
גם בארץ שברו פעם שיניים...../images/Emo9.gif

כוונתי שלא רק פעם אחת אלה פעם מיזמן.אישית הייתי בכמה וכמה מקרים כאלה שזכורות לי היטב.אחד המקרים במקרה או לא היתה תלמידת בית ספר בתל אביב שהתגלגלה כחצי קומה במדרגות,היתה ללא הכרה,נושמת וכמובן עם דופק.ועם חשד לשבר בסיס הגולגולת.הפארמדיק עם הלרינגוסקופ שבר לה את השיניים בכדי להכניס לה טובוס.הנערה יצאה מיזה בסופו של דבר לא היה לה שבר בבסיס הגולגולת אלה שבר אחר.

Blonda17

New member
איזה מורים... שלא נדע

במקרה של שבירת שיניים כמו שסיפר גילגול...אפשר לתבוע במיליונים את הצוות שעשה זאת.... אם באמת חושבים על זה כל עוד מנגנוני הכיווץ בגוף פועלים כיאות אז מוזרמת כמות מסויימת של חמצן גם למוח.... למה "אנשים מבוגרים יותר..." יחסית בעלי ניסיון וחארטה לא יודעים דבר בסיסי שכזה? הם יכולים לגרום נזק חמור אם החולה/פצוע במקרה זה יבלע את השיניים וייחנק.... כולנו זוכרים מהי אספירציה... עדיין הפצוע מחוסר הכרה וצריך השגחה + פתיחת A.W

elani9

New member
(המשך) סתומים מלידה

רק מטומטמים יכולים לבצע שטות איומה כזאת. למה הכוונה "אנשים מבוגרים יותר" לפראמדיקים?למורים שעשו את זה ?לא ברור לי . אני חושבת שצריך להעביר מורים ואנשי חינוך קורס להגשת עזרה ראשונה מקיף ועדכני

למעלה