שאלה

סיון ! ../images/Emo107.gif

הפתרונות של המשוואה הזו הם :
-2 1+√2i 1-√2i​
השיטות להדיע לפתרונות האלה הן ע"י שימוש במשפט על שורשים רציונליים של פולינום וידע ממספרים מרוכבים, או ע"י ניחוש אחד השורשים וחלוקת פולינום, או ע"י שיטות הצבה מתקדמות יותר. מכיוון שאני כבר מכיר אותך מפורום לימודים, עלי לבשר לך בצער שעוד לא למדת אף אחת מהשיטות האלה בבית הספר. איפה נתקלת בתרגיל הזה ? זה לא בחומר הלימוד שלכם...

sivanva

New member
באחד התרגילים של משוואות משיק

בגלל זה לא הבנתי, הרי עוד לא למדנו מרוכבים כמו שאתה אמרת ואתה צודק מוזר לא?! ולא היה לי טעות בפתרון, נורא נורא מוזר אולי המורה שלי טעתה, זה מדף תרגילים.... ותודה נשר אגב, לא ברכת אותי על הגיעי לפורום מתמטיקה

../images/Emo24.gif ברוכה הבאה ! ../images/Emo107.gif

סיון, ברוכה הבאה לפורום מתמטיקה ! האמת היא שהיתה לי איזו הרגשה משום מה שכבר שאלת פה שאלות כמה פעמים, אז לא העזתי לברך אותך סתם ולהתפדח...
אם בא לך - את יכולה להעלות לכאן את השאלה המלאה עם המשיק, יתכן שיש דרך לפתור אותה ללא המשוואה הזו.

sivanva

New member
בסדר גמור

אלא שזה מיותר ואני מעדיפה להטריד אותך בשאלות משמעותיות, וחוץ מזה מחר אשאל את המורה שלי אם היא לא טעתה בטעות. ובקשר לברכות, אני תמיד שמחה לקבל, אל תחשוש מפדיחות בטח לא ממני ולבינתיים, שיהיה לך לילה מגניב וחיים משוגעים (בהיבטם החיובי כמובן)

sivanva

New member
החלטתי לברכך בעצמי, סתם כי בא

ובגלל שאתה נורא אוהב מתנות אז ממני אליך:
וגם

למעלה