שאלה

duvdevanim

New member
שאלה

האם למורה למתמטיקה מותר להוריד נקודות במקרה שיש כמה דרכים לפתרון שאלה, והיא לא אומרת באיזה דרך להשתמש, אבל בגלל שמשתמשים בדרך פחות יפה היא מורידה נקודות.. זאת אומרת לדוגמא שיש לנו תרגיל עם שורש ריבועי, יש דרך ע"י נוסחאת שורשים ויש דרך ע"י נוסחא, האם מי שעושה ע"י נוסחאת שורשית ולא ע"י נוסחא המורה יכולה להוריד לו נקודות.. -- כמה דברים: התשובה יוצאת אותו הדבר בשתי הדרכים, ומדובר בקבוצה **מוגברת** (המוגברת זה הרעיון שבגללה היא מורידה נקודות...

the man is back

New member
תגובה

איזו עוד נוסחה יש לפתרון משוואה ריבועית? נוסחות וייטה??? או שאולי פירוק טרינום??? ודרך אגב אם אתה משתמש בנוסחה אחרת שלא ידועה למורה אתה צריך לכתוב את ההוכחה של הנוסחה בצד ואז היא גם תיתן לך בונוס או משהו...

duvdevanim

New member
לא.. מדובר פשוט במשהו כמו..

^=בריבוע a^+4a+4 כמובן שזה (a+2)^ אבל אפשר גם בדרך ארוכה של נוסחא.. השאלה היא האם מי שעושה בנוסחא ולא בדרך הקצרה היא יכולה להוריד לו נקודות<

the man is back

New member
אוי נו!

מורה שלא יודעת מה זה נוסחת כפל מקוצר ועוד רמה מוגברת! זה נורא ואיום!!! כשאני שומע על כאלה מורים אני רוצה לצעוק: הידד לסילביו שטסל!!! המורה ל-5 יחידות בתיכון שלי.

pallidfool

New member
אני הבנתי שהמורה הורידה

דווקא כי הוא לא השתמש בנוסחת הכפל המקוצר.

pallidfool

New member
להבא זכור שאם הדיסקרימיננטה

היא אפס, היית יכול להשתמש בנוסחת הכפל המקוצר.

pallidfool

New member
אוי

אני לא יכול לסבול את זה. מורה כזו לא מבינה מתימטיקה בכלל, לדעתי. מילא להעיר על כך שזה כתוב ארוך מדי, אבל אין מקום להורדת נקודות כזו בגלל שהתשובה לא מצאה חן בעיניה. אם הייתי אתה והייתה לי חסינות משטויות כאלה, הייתי מוסיף עמוד באמצע של הוכחה של משהו לא קשור, כמו נוסחה טריגונומטרית, ומוסיף בשלב כלשהו של התרגיל שהשלב הקודם שקול לשלב הבא שהיית כותב וגם נכונות הנוסחה הטריגונומטרית. סתם כדי לעצבן. בכל מקרה, אני לא יודע אם מותר לה לעשות כזה דבר. ועוד משהו - לא הבנתי באיזו דרך פתרת. נוסחת השורשים היא הנוסחה הכללית לפתרון המשוואה הריבועית. מהי הנוסחה השניה, ובאיזו מהן השתמשת?

duvdevanim

New member
היא גם נוהגת כך בגיאומטריה

לדוגמא אם היה לדנו מבחן על כל משפחת המרובעים+קטעים אמצעים אז מי שלא השתמש באיזשהו משפט של ריבוע (כמבו מבלן) ובמקוםן זה עשה חפיפה נכונה היא הורידה לו מישהומה כמה נקודות (נקודה או שתיים)

the man is back

New member
עצה

תעשו מהומה בקשר לזה... תעשו משהו. המורה הזאת יכולה להכשיל אתכם בבגרות או בפסיכומטרי. ועוד פעם הידד לסילביו שטסל!!!! !!!!shtesel rules

freedom rider

New member
אני לא ממש בטוח

למשל, לחפוף משולשים במקום להשתמש במשפט זה בעצם להוכיח מחדש את המשפט, אז הורדה של נקודה או שתיים כאקט חינוכי זה נראה לי סביר, אם מדובר במבחן שגרתי בתיכון. אני לא רואה איך זה יכול לגרום למישהו להכשל בבגרות - אלא אם המורה תגרום בעקבות זאת להורדה משמעותית בציוני המגן, וקשה לי להאמין שזה מה שיהיה.

duvdevanim

New member
אז מה? זה נכון מתמטי? אז אסור לה

אז מה? זה נכון מתמטי? אז אסור לה@@@@@@@@@@@@@@@@@@

freedom rider

New member
בוא לא ניכנס לויכוח משפטי

קודם כל - מותר לה כי אין חוק בעניין. שנית - מדובר כאן על לימוד וחינוך - זה לא בית משפט. ושלישית - גם מאמרים מתמטיים מוחזרים למחברים לשם תיקונים אם אחד הלקטורים מצביע על אפשרות לפתרון יותר אלגנטי מבחינה מתמטית.

למעלה