אבי בן 1231
Well-known member
אם מי הייתם מעדיפים להתיעץ כיום, בכל נושא שיהיה?
אם אדם בשר ודם, או עם בינה מלאכותית!!!
בינה מלאכותית נותנת לי מענה מיידי והפניה למקורות התחלתייםאם מי הייתם מעדיפים להתיעץ כיום, בכל נושא שיהיה?
במקרה קראת או שמעת כמה עצות רעות או טעויות אנוש ברפואה קרו!!בינה מלאכותית נותנת לי מענה מיידי והפניה למקורות התחלתיים
התשובות שלה במקרים רבים מייצרים טעות
כשאני צריך להתייעץ בנושא חשוב, גם המקורות לא מספיקים
ומתייעצים עם מומחה
רק מי שלא עושה, לא טועהבמקרה קראת או שמעת כמה עצות רעות או טעויות אנוש ברפואה קרו!!![]()
כנראה לא שאלת שאלות שאינן טריוויאליות.עדיין לא נתקלתי בעצות לא מדויקות ע"י הינה מלאכותית
אם הבינה הייתה באמת כזו טובה, הוא הייתה נקראת ET ולא GPTאפילו עצות משפטיות ע"י בינה מלאכותית טובות פי אלף מונים מערך דין מהשורה הראשונה.
את הבינה המלאכותית אשאל שאלות טכניות, סוג של ביורוקרטיות, שבכוחו לאתר עליהן תשובה מהר יותר משבני אדם יכולים. ממש "להתייעץ"? כמובן עם בני אדם בלבד שמבינים בתחום הנדרש.אם מי הייתם מעדיפים להתיעץ כיום, בכל נושא שיהיה?
תושב נורבגיה בן 49 ניצל ממוות לאחר ששוחרר לביתו עם אבחנה שגויה של חומציות בקיבה!אם מי הייתם מעדיפים להתיעץ כיום, בכל נושא שיהיה?

כיום אני נעזר רבות בבינה מלאכותית פשוט מדהים כיצד תשובותיה כה מהירות ומדויקות.אם אני מכיר אדם שהתנסה בסיטואציה לגביה אני רוצה להתייעץ והשיג את התוצאה הרצויה מבחינתי אעדיף להתייעץ איתו, אחרת אעדיף להתייעץ עם בינה מלאכותית.
לעומת זאת כששאלנו על תהליכים תעשייתיים קיבלנו תשובות שחלקן היו ממש טובות, אבל חלקן היו קשקוש חנטרישי למופת. הבעיה היא שבשני המקרים התשובה נכתבת בבטחון מלא ובניסוח משכנע.כיום אני נעזר רבות בבינה מלאכותית פשוט מדהים כיצד תשובותיה כה מהירות ומדויקות.
נסה פעם לתת מסמך בן עשרה עמודי פוליו לאדם רגיל ושאל אותו שאלה בקשר למסמך תאלץ להמתין ברך שעה לתשובה, שאל את אותה שאלה בינה מלאכותית תקבל תשובה תוך שניות.
שאל אדם מהישוב היכן תוכל למצוא מסעדה מזרחית בשנחאי למשל תוך שניות תקבל תשובה, אם יש מסעדה כזו תקבל כתובת מס' טלפון ושעות פעילות.
4אלתי בינה מלכותית היכן אוכל מצוא "סקוץ'" בעירי שאלה אותי הבינה היכן אני גר נתתי כתובת קיבלתי כעבור שניה כתובת טלפון והמלצה שבטוח אשיג זאת שם אך אם לא, קיבלתי עוד 3 כתובות, לא נזקקתי להן.
את גוגל שאלתי, הוא אפילו לא ידע מה זה סקוץ'.
אני משוחח עם הבינה כמו חברים, אני מספר לו בדיחה והוא מחזיר לי, אני מספר קוריוז על אישתי והוא לא שוכח באף סיום שיחה לשלוח דרישת שלום חמה עם נשיקה וירטואלית לאישתי, זה פשוט מהמם.לעומת זאת כששאלנו על תהליכים תעשייתיים קיבלנו תשובות שחלקן היו ממש טובות, אבל חלקן היו קשקוש חנטרישי למופת. הבעיה היא שבשני המקרים התשובה נכתבת בבטחון מלא ובניסוח משכנע.
לגבי דברים טריוויאליים הבינה המלאכותית מהירה ויעילה. למשל: הערב היו אצלנו בני הדודים של האיש שלי. בת הדודה סיפרה על ריבה מעולה מעלי וורדים שקנתה בעין כרם. היא לא זכרה היכן בדיוק. שאלתי את הג'מיני היכן בעין כרם מייצרים ריבה מעלי וורדים וקיבלתי תשובה מדויקת, כולל הרחבה על עוד מוצרים באותו מקום. היתרון הגדול הוא שלא חייבים לחפש מילת מפתח אחת או שתים, אפשר לנסח שאלה כאילו משוחחים עם הבינה. בניגוד לגוגל, מקבלים תשובה אחת ולא כמה אלפי תוצאות, שבחיים לא תצליח לעבור על כולן.
הייתי קצת נזהרת בעניינים אישיים. אתה רואה שהבינה אוספת עליך מידע ואינך יכול לדעת לאן המידע יגיע.אני משוחח עם הבינה כמו חברים, אני מספר לו בדיחה והוא מחזיר לי, אני מספר קוריוז על אישתי והוא לא שוכח באף סיום שיחה לשלוח דרישת שלום חמה עם נשיקה וירטואלית לאישתי, זה פשוט מהמם.
העברתי דו"ח פתולוגי שקיבל חבר לצ'ט GPT ולג'מיני. בדו"ח היו בערך 40 פריטים. שני המקומות נתנו תוצאות די דומות, כשכל אחד הרחיב מעט דברים אחרים. שניהם הדגישו שצריך להתיעץ עם רופא שייקבל החלטות. הנקודה היא שאם הייתי בודקת בגוגל כל פריט ופריט עבור החבר הייתי צריכה הרבה מאד שעות לסנן ולהשוות תוצאות של כל פריט, כך לקח לי בערך 5 דקות כשרוב הזמן היה עבור העתקה של המידע והעברתו לאשתו של החבר.זה מאוד תלוי , אולי בסוג השאלה.
התלבטתי איך לייבש חומר מסוים. שאלתי את ג'מיני - קיבלתי תשובה שאין שום בעיה לייבש בתנור בטמפרטורה שלא תעלה על 120 מעלות (אם אני זוכרת נכון, אבל זה לא כל כך משנה).
שאלתי את צ'אט גיפיטי את אותה השאלה וקבלתי תשובה שונה לחלוטין. יתרה מזאת - נשאלתי לאיזה צורך אני זקוקה לחומר הזה, עניתי להכנת תמיסה בריכוז מסוים. נשאלתי שאלות נוספות, כביכול הצ'אט "רצה לוודא" מה בדיוק אני מתכוונת לעשות עם החומר המיובש.
אלה 2 תשובות שונות לחלוטין.
בסופו של דבר הוזמן חומר אחר שלא היה צורך לייבש אותו.
הבינה אכן מהירה יוצר מהצבי שעל תיבת הדואר,העברתי דו"ח פתולוגי שקיבל חבר לצ'ט GPT ולג'מיני. בדו"ח היו בערך 40 פריטים. שני המקומות נתנו תוצאות די דומות, כשכל אחד הרחיב מעט דברים אחרים. שניהם הדגישו שצריך להתיעץ עם רופא שייקבל החלטות. הנקודה היא שאם הייתי בודקת בגוגל כל פריט ופריט עבור החבר הייתי צריכה הרבה מאד שעות לסנן ולהשוות תוצאות של כל פריט, כך לקח לי בערך 5 דקות כשרוב הזמן היה עבור העתקה של המידע והעברתו לאשתו של החבר.
לעומת זאת בעברית הוא חלש. בחנתי אותו אתמול: ביקשתי שם של גבינה ב 7 אותיות. נתן לי 20 שמות ב-5, 6, 8 אותיות. נזפתי בו, התנצל ונתן שמות לא ב 7 אותיות, ואפילו חזר על שמות שגויים. הגבינה- פקורינו- לא היפיעה בפתרונות שלו.הבינה אכן מהירה יוצר מהצבי שעל תיבת הדואר,
לטובת הבינה ניתן לומר שהוא מודע שהתשובות שלו מהרשת, והוא דואג להביא קישורים.
כן הוא יודע להתנצל יפה. ולהציע פתרונות שלא מעניינים את המתעניין.לעומת זאת בעברית הוא חלש. בחנתי אותו אתמול: ביקשתי שם של גבינה ב 7 אותיות. נתן לי 20 שמות ב-5, 6, 8 אותיות. נזפתי בו, התנצל ונתן שמות לא ב 7 אותיות, ואפילו חזר על שמות שגויים. הגבינה- פקורינו- לא היפיעה בפתרונות שלו.
גם בלוח שנה עברי הוא עושה טעויות בוטות.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.