שאלה...

duvdevanim

New member
שאלה...

מה יותר קשה ללמוד באוניברסיטה תואר 2 בהנדסת חשמל ומחשבים או תואר שני במתמטיקה?

its moi

New member
שמע בדיחה.

אולי אתה מכיר אותה, ואולי אחרים מכירים. אבל הרי היא. מהנדס פיסיקאי ומתמטיקאי נוסעים ברכבת בשוויץ. המהנדס בוהה בחלון ורואה 3 פרות שחורות. אומר לחבריו"הי תראו!! בשוויץ הפרות שחורות". - "לא!" מתקן הפיסיקאי "בשוויץ יש לפחות 3 פרות שחורות" "לא ולא!!" מתקן המתמטיקאי "בשוויץ יש לפחות 3 פרות שלפחות מצד אחד הן שחורות" כשאתה לומד הנדסה אתה לומד מתמטיקה קצת אחרת. אתה לא מוכיח כל דבר. אתה לא הולך לבדוק את הצד השני של הפרה.

duvdevanim

New member
בוא אני אשאל אותך שאלה כזאת...

מי שלומד מתמטיקה תואר 2 לא יבין הנדסת חשמל ומחשבים ברמה של תואר שני, אבל מי שלומד הנדסת חשמל ומחשבים תואר שני יבין מתמטיקה תואר שני.. מסכים?

1ca1

New member
תלוי איזה קורסים

לא נראה לי שסטודנט שסיים תואר 2 בהנדסת החשמל יבין משהו בטופולוגיה או בתורת המספרים (אני חושב שלומדים את הקורסים האלה לתואר שני) סה"כ את השנתיים שלוש הראשונות של לימודי המתמטיקה רוב המהנדסים לומדים את אותם קורסים או קורסים חופפים (אינפי 1 או חדו"א 1 וכו´).

......

דווקא טופולוגיה ותורת הקבוצות לומדים בתואר ראשון. כמובן שכל מה שלומדים בתואר ראשון הוא רק הבסיס...

freedom rider

New member
תשמע סיפור

באוניברסיטה שבה למדתי היה נהוג להרכיב את ועדת הבחינה למאסטר משלושה מרצים: אחד הוא המנחה של העבודה, אחד קורא את התיזה לפני הבחינה (שהיא בחינה בע"פ), והשלישי מגיע לבחינה בבחינת טאבולה ראסה. או קיי, אז שבוע לפני הבחינה הגשתי את התיזה שלי מודפסת כנדרש למרצה שהייתה אמורה לקרוא אותה. אחרי הבחינה, היא החזירה לי את התדפיס עם הערות. לייד הפרק שבו הייתה הוכחת המשפט המרכזי היא ציינה בכתב ידה כי לא הצליחה לקרוא את ההוכחה, שהייתה אכן מאוד מסובכת. טוב, אני מניח שהיא עשתה לעצמה הנחה, אבל כיום אני עצמי לא מסוגל להתמצא בפרטים. המסקנה? המסקנה היא שאין ממש כללים. אין לי ספק שאותה מרצה הינה הרבה יותר מוכשרת ממני, אבל בנושא הספציפי ההוא היא הלכה לאיבוד. אין לי ספק שכל מהנדס חשמל או מהנדס מחשבים יבין יותר בתחומים המתמטיים הקשורים לתחום לתחום ההתמחות שלו, אבל יבין פחות בתחומים אחרים של המתמטיקה, או שלא יבין בכלל. אני יכול להגיד שיש לי הבנה טובה למדי בתחום שלי, אבל אודה ולא אבוש - יש המוני תחומים במתמטיקה שאין לי בהם מושג.

למעלה