שאלה

stavanit

Well-known member
רציתי ללכת לרופא באופן פרטי, הנל ענה לי 900 שקל
כאשר שאלתי אותו אם הכדור שהוא יתן לי לא יתאים
ואני אצטרך להחליף כדור
ענה לי תטתרכי לשלם עוד 500 שקל, כל ביקור

כמה מידידי אמרו לי שזה מקובל וככה פועלים רופאים עצמאים
האם זה נכון??

ואם אני אצורך שוב להחליף את הכדור שלא מתאים לי עוד 500 שקל??
לי זה נשמע תמוה
האם משהוא מכם מכיר את השיטה של רופאים עצמאים???

כוכבית מצויה

Well-known member
ואני אצטרך להחליף כדור

האם זה נכון??

לי זה נשמע תמוה
רפואה פרטית עולה כסף.

nothing but the truth

Well-known member
ואני אצטרך להחליף כדור

האם זה נכון??

לי זה נשמע תמוה

הסכומים בהם הוא נקב עבור ביקור אצל רופא פרטי בתחום הסביר.
את יכולה לפנות לרפואה הציבורית , שדרך אגב, באופן כללי אינה נופלת באיכותה. הבעיה ברפואה הציבורית היא לעתים התורים. אבל כשזה מגיע לרפואה עצמה - זה לא משנה. את אותה גלולה יכול לרשום לך רופא במערכת הציבורית.

דרך אגב, אל תבלבלי בין רופאים עצמאים לרופאים פרטיים. גם רופאים במכבי (רובם) הם עצמאיים, והם עדיין עובדים ברפואה הציבורית.

stavanit

Well-known member
את יכולה לפנות לרפואה הציבורית , שדרך אגב, באופן כללי אינה נופלת באיכותה. הבעיה ברפואה הציבורית היא לעתים התורים. אבל כשזה מגיע לרפואה עצמה - זה לא משנה. את אותה גלולה יכול לרשום לך רופא במערכת הציבורית.

דרך אגב, אל תבלבלי בין רופאים עצמאים לרופאים פרטיים. גם רופאים במכבי (רובם) הם עצמאיים, והם עדיין עובדים ברפואה הציבורית.
אותה גלולה יכולים לרשום גם בקופה החכמה לאתר אותה ולהתאים לך

nothing but the truth

Well-known member
אותה גלולה יכולים לרשום גם בקופה החכמה לאתר אותה ולהתאים לך

לרופא הפרטי אין גישה למקורות מידע שאין לרופא במערכת הציבורית. הם לומדים באותן אוניברסיטאות, נבחנו על אותם טקסטבוקים, קוראים את אותם מאמרים וניגשים לאותו uptodate. (במידה והם רוצים להישאר מעודכנים).
הרופאים שמקבלים באופן פרטי בחלקם הגדול (אם לא רובם) ממשיכים גם לעבוד במערכת הציבורית (שזו אולי סוגיה בעייתית בפני עצמה - אבל נושא לדיון נפרד).
היתרון העיקרי של הרפואה הפרטית היא בקיצור תורים.

לרופא הפרטי אין גישה למקורות מידע שאין לרופא במערכת הציבורית. הם לומדים באותן אוניברסיטאות, נבחנו על אותם טקסטבוקים, קוראים את אותם מאמרים וניגשים לאותו uptodate. (במידה והם רוצים להישאר מעודכנים).
הרופאים שמקבלים באופן פרטי בחלקם הגדול (אם לא רובם) ממשיכים גם לעבוד במערכת הציבורית (שזו אולי סוגיה בעייתית בפני עצמה - אבל נושא לדיון נפרד).
היתרון העיקרי של הרפואה הפרטית היא בקיצור תורים.
לא נכון:
  1. ברפואה פרטית יש רופאים עם וותק שצברו מוניטין.
  2. אלו לא הרופאים של הקופה שמקבלים אותך ל-5 דק' שמתוכם 95% מהזמן הולך להקלדה איטית במחשב.
  3. זמינות התור כפי שכתבת.
סעיף 3 הוא שולי לעומת הסעיפים הקודמים שהם הסיבה העיקרית להליכה לרפואה פרטית, כי אתה מעוניין לדעת חו"ד מומחה ולא חו"ד של רופא שחסר לו יידע רב ואני עדינה.

הסיבה שהם נשארים ברפואה הציבורית הוא בכדי שהמוניטין שלהם לא ייעלם, הם לרוב בתפקידים בכירים במערכת הציבורית והרפואה הציבורית לא יכולה להרשות לעצמם לוותר עליהם, במיוחד כשיש חוסר חמור ברופאים.

nothing but the truth

Well-known member
לא נכון:
  1. ברפואה פרטית יש רופאים עם וותק שצברו מוניטין.
  2. אלו לא הרופאים של הקופה שמקבלים אותך ל-5 דק' שמתוכם 95% מהזמן הולך להקלדה איטית במחשב.
  3. זמינות התור כפי שכתבת.
סעיף 3 הוא שולי לעומת הסעיפים הקודמים שהם הסיבה העיקרית להליכה לרפואה פרטית, כי אתה מעוניין לדעת חו"ד מומחה ולא חו"ד של רופא שחסר לו יידע רב ואני עדינה.

הסיבה שהם נשארים ברפואה הציבורית הוא בכדי שהמוניטין שלהם לא ייעלם, הם לרוב בתפקידים בכירים במערכת הציבורית והרפואה הציבורית לא יכולה להרשות לעצמם לוותר עליהם, במיוחד כשיש חוסר חמור ברופאים.

רופאים עם וותק (מוניטין יכול להיות גם מבוסס על שיווק) קיימים גם ברפואה הציבורית
ביקורי הבזק אופיינים בעיקר לרפואה הראשונית , שעבורם אנשים לא מגיעים ממילא לרפואה פרטית. אנשים מגיעים לרפואה פרטית לרוב לרפואה יועצת. ברפואה היועצת גם רופאים ברפואה הציבורית מקדישים את הזמן שנחוץ, ואני מדבר מניסיון. זה קיים גם בקופות וגם במרפאות החוץ של בתי החולים.
אין שום בסיס לטענה שרופאים ברפואה הציבורית חסר ידע רב. לקבל תואר מומחה אפשר רק מהרפואה הציבורית וגם הידע הרב נצבר משם.

מעבר לעניין זמינות התורים, סיבות לכך שאנשים פונים לרפואה הפרטית הן תפיסות שגויות - חושבים שמשם תבוא הגאולה. יש גם אנשים עם סרטן סופני שבוחרים ללכת לאונקולוגים באופן פרטי, וזה לא שיש באמתחתם פרוטוקול טיפול שלא ידוע לרופא אחר.

רופאים עם וותק (מוניטין יכול להיות גם מבוסס על שיווק) קיימים גם ברפואה הציבורית
תואר פרופ' לא מתקבל באמצעות שיווק אלא מינוי מאחת האוניברסיטאות המוכרות או בארץ או בחו"ל.
רוב הרפואה הפרטית היא ע"י פרופ' או ע"י דר' בכירים שטרם קיבלו פרופסורה.
ביקורי הבזק אופיינים בעיקר לרפואה הראשונית , שעבורם אנשים לא מגיעים ממילא לרפואה פרטית. אנשים מגיעים לרפואה פרטית לרוב לרפואה יועצת. ברפואה היועצת גם רופאים ברפואה הציבורית מקדישים את הזמן שנחוץ, ואני מדבר מניסיון. זה קיים גם בקופות וגם במרפאות החוץ של בתי החולים.
אין שום בסיס לטענה שרופאים ברפואה הציבורית חסר ידע רב. לקבל תואר מומחה אפשר רק מהרפואה הציבורית וגם הידע הרב נצבר משם.
ממש לא, מתי לאחרונה היית למשל אצל רופא א.א.ג?
המהירות שהוא מטפל בך היא בדיוק כפי שכתבתי ואין הבדל בזמן שהוא מקדיש לך לבין הזמן שרופא המשפחה מקדיש לך שאני מניחה שאליו אתה מתייחס כרפואה ראשונית.
נכון, לקבל תואר מומחה אפשר לקבל רק ברפואה הציבורית וברגע שמקבלים אותו, הם פותחים קליניקה פרטית :)
מעבר לעניין זמינות התורים, סיבות לכך שאנשים פונים לרפואה הפרטית הן תפיסות שגויות - חושבים שמשם תבוא הגאולה. יש גם אנשים עם סרטן סופני שבוחרים ללכת לאונקולוגים באופן פרטי, וזה לא שיש באמתחתם פרוטוקול טיפול שלא ידוע לרופא אחר.
וצודקים, אני מכירה מקרים ממשפחתי שרופא ברפואה פרטית שינה טיפול שגוי של רפואה ציבורית.

nothing but the truth

Well-known member
תואר פרופ' לא מתקבל באמצעות שיווק אלא מינוי מאחת האוניברסיטאות המוכרות או בארץ או בחו"ל.
רוב הרפואה הפרטית היא ע"י פרופ' או ע"י דר' בכירים שטרם קיבלו פרופסורה.

תואר פרופ' הוא אכן מינוי אקדמי וקשור לפרסום מאמרים ולא ליכולת קלינית. אותו תואר יתקבל בפרסום של הרבה זבל כמו גם בפרסום של מעט מאמרים איכותיים.
ממש לא, מתי לאחרונה היית למשל אצל רופא א.א.ג?
המהירות שהוא מטפל בך היא בדיוק כפי שכתבתי ואין הבדל בזמן שהוא מקדיש לך לבין הזמן שרופא המשפחה מקדיש לך שאני מניחה שאליו אתה מתייחס כרפואה ראשונית.
נכון, לקבל תואר מומחה אפשר לקבל רק ברפואה הציבורית וברגע שמקבלים אותו, הם פותחים קליניקה פרטית :)

הייתי גם אצל א.א.ג וגם עם הבת שלי אצל רופאים אחרים. כשצריך להקדיש זמן מקדישים (במקרה של הבת שלי הביקור ארך כ 40 דקות אם זה מעניין אותך). לעתים גם לא צריך להקדיש. כל מקרה לגופו.
רופא ממש לא פותח קליניקה פרטית עם קבלת המומחיות, אבל גם אלה שפותחים קליניקה פרטית כמעט תמיד עושים את זה במקביל לקופה ולא במקום הקופה. כלומר אפשר עדיין להגיע אליהם במסגרת הרפואה הציבורית , אלא שייתכן שתצטרכי להמתין חודשים רבים (מחזיר אותנו לעניין התורים).

וצודקים, אני מכירה מקרים ממשפחתי שרופא ברפואה פרטית שינה טיפול שגוי של רפואה ציבורית.
ואני מכיר מקרים הפוכים. כמו כן אני מכיר מקרים שרופא פרטי אכן החליף טיפול ו"קלקל". אז?

תואר פרופ' הוא אכן מינוי אקדמי וקשור לפרסום מאמרים ולא ליכולת קלינית. אותו תואר יתקבל בפרסום של הרבה זבל כמו גם בפרסום של מעט מאמרים איכותיים.
זה נכון לאקדמיה לא במקצועות הרפואה שזה בצמוד לעבודה מעשית במחקר בבי"ח.
ברפואה פרופ' הם מנהלי מחלקות או בעלי תפקידים בכירים.
הייתי גם אצל א.א.ג וגם עם הבת שלי אצל רופאים אחרים. כשצריך להקדיש זמן מקדישים (במקרה של הבת שלי הביקור ארך כ 40 דקות אם זה מעניין אותך). לעתים גם לא צריך להקדיש. כל מקרה לגופו.
אם צריך לבצע פעולה כירורגית, אז ברור שייבצע אותה, אבל דברים אחרים לא.
למשל, שאני הולכת לרופא מומחה, אני מביאה קלסר עם כל החומר. נראה לך שרופא של הקופה ייקרא את כל החומר?
רופא ממש לא פותח קליניקה פרטית עם קבלת המומחיות, אבל גם אלה שפותחים קליניקה פרטית כמעט תמיד עושים את זה במקביל לקופה ולא במקום הקופה. כלומר אפשר עדיין להגיע אליהם במסגרת הרפואה הציבורית , אלא שייתכן שתצטרכי להמתין חודשים רבים (מחזיר אותנו לעניין התורים).
למה אתה חוזר על דברים שכבר הסברתי לך, בנוגע לכך שחייבים גם וגם ואי אפשר רק פרטי?
כמות הזמן שאותו רופא יקדיש לך ברפואה פרטית היא לפחות כחצי שעה ואילו ברפואה ציבורית, זה יהיה המינימום שבמינימום.
ואני מכיר מקרים הפוכים. כמו כן אני מכיר מקרים שרופא פרטי אכן החליף טיפול ו"קלקל". אז?
הניסיון והוותק הם גורמים חשובים ואני לא מהמרת על גופי או על גופם של מכיריי.

nothing but the truth

Well-known member
זה נכון לאקדמיה לא במקצועות הרפואה שזה בצמוד לעבודה מעשית במחקר בבי"ח.
ברפואה פרופ' הם מנהלי מחלקות או בעלי תפקידים בכירים.

דווקא להפך. ברפואה מאוד מאוד פופולרי לראות אנשים שמפרסמים הרבה זבל בדיוק מהסיבה שיש הרבה בציבור שאנשים חושבים שאם מישהו פרופסור זה אומר שהוא גם רופא יותר טוב ולכן ישלמו אצלו יותר לפרטי. "גרפומנים" קיימים ברפואה כנראה יותר מאשר בכל נישה אחרת. ברפואה קיימים גם שני מסלולים: מסלול "רגיל" ומסלול "קליני". במסלול ה"קליני" הדרישות לפרופסורה מקלות יותר. הציבור הרחב לא באמת יודע להבדיל בין "פרופסור חבר במסלול הקליני" ל"פרופסור מן המניין" במסלול הרגיל. אם תבדקי לדוגמה את כמות המאמרים שפרסם יהודה שיינפלד, זה יוצא שמהרגע שקבל את ה MD הוא פרסם מאמר בערך כל שבועיים. זה נראה לך רציני? אצל רבים שם המטרה היא לא הסקרנות המחקרית והידע אלא רק הצבירה של papers בדיוק מהסיבה שציינתי.

אם צריך לבצע פעולה כירורגית, אז ברור שייבצע אותה, אבל דברים אחרים לא.
למשל, שאני הולכת לרופא מומחה, אני מביאה קלסר עם כל החומר. נראה לך שרופא של הקופה ייקרא את כל החומר?

הכל בהתאם למורכבות המקרה. יש מצבים שיש צורך באנמנזה ארוכה יותר ומעבר על על הרבה חומר קודם ויש מקרים שלא. וכן גם רופאי הקופה יעשו את זה. דרך אגב, היום ניתן גם לבחור מנתח בבתי חולים ממשלתיים, אבל ההשלכה עלולה להיות המתנה ארוכה יותר.

למה אתה חוזר על דברים שכבר הסברתי לך, בנוגע לכך שחייבים גם וגם ואי אפשר רק פרטי?
כמות הזמן שאותו רופא יקדיש לך ברפואה פרטית היא לפחות כחצי שעה ואילו ברפואה ציבורית, זה יהיה המינימום שבמינימום.

אני לא צריך שתסבירי את המצב בישראל (זה ממש לא המצב שקיים בכל העולם). אולי כדאי שתחזרי שוב לשאלה של stavanit האם הרופא ברפואה הציבורית ידע לתת לה את התרופה הנכונה. אז התשובה היא כן. הוא ידע. העניין הוא שאנשים "מתאהבים" במעטפת. משרדים יותר יפים, מזכירות יותר מחייכות, יחס יותר נחמד וכו'. הדיון מתמקד במקצועיות וידע. הידע לא נעלם לרופא כשהוא עובד בקופה. כיוון שבישראל אין הפרדה בין מערכת ציבורית לפרטית ברפואה, הדרך העיקרית והנוחה להביא אנשים מרפואה פרטית היא ע"י כך שתמשוך אותם מהציבורית. לכן רק מהשיקול הזה כדאי לרופא להיות מקצועי. כי מי שיהיה רופא חרא (מבחינה מקצועית) בציבורי גם לא יבואו אליו לפרטי. את האינסנטיב יוצרים ע"י כך שהרפואה טובה אבל התורים ארוכים, המזכירה חסרת סבלנות ואתה מתייבש בתור.
בעניין הזה רפואה היא מקצוע חריג בישראל. את לא תראי מישהו שעובד בפרקליטות וגם משמש שעורך דין פרטי למשל. (באופן כללי לעובדי מדינה אסור לעבוד בעבודה נוספת לפי התקשי"ר וזה דורש אישור מיוחד. אצל רופאים האישור דה פקטו הוא אוטומטי). יש בעייתיות עם העניין הזה, ובשנים האחרונות מנסים לשים רגולציה ולהגביל רופאים מלקבל באופן פרטי מבוטחים של אותה קופה שהם עובדים איתה (זה עדיין בשוליים). לדוגמה במדינת קנדה ככל שאני זוכר, רופא צריך לבחור מערכת פרטית או ציבורית ולא יכול להחליט שהוא עובד בשתיהן (סוג של opt out). כך שזה ממש לא נכון שאי אפשר רק פרטי , אבל זה תלוי גם במערכת הבריאות כולה ובביטוח הבריאות שקיים במדינה.

הניסיון והוותק הם גורמים חשובים ואני לא מהמרת על גופי או על גופם של מכיריי.

לא אמרתי שלא, אבל איך זה סותר? כבר ציינו שרופאים פרטיים מקבלים גם בקופה ולכן הניסיון והותק קיימים גם שם. זכותך לחשוב שלפנות לרפואה הציבורית (שקיימים בה את אותם רופאים העובדים בפרטי) זה להמר על גופך , אבל זה לא הופך את זה לעובדה.

אני רוצה לסייג את דברי משתי דיסיפלינות : פסיכיאטריה ורפואת שיניים. שם ניתן למצוא ולא מעט, רופאים המקבלים רק בפרטי ולא ברפואה הציבורית. הדבר נובע בין היתר מסיבות היסטוריות של הכיסוי הביטוחי (בפסיכיאטריה כנראה יש גם את העניין של הסטיגמה). בשנים האחרונות יש גם מעט תזוזה בעניין הזה בעקבות הרפורמה בבריאות הנפש, והרפורמה הביטוחית ברפואת שיניים שהתחיל ליצמן - אך הדרך עדיין ארוכה.

נערך לאחרונה ב:

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל

אכן כך.
ואם יש למבוטח ביטוח שיא(במאוחדת) או (משלים זהב) הביקור אצל רופא מומחה עצמאי יעלה במחיר טופס 17.

XמX של Wון

Well-known member
ואני אצטרך להחליף כדור

האם זה נכון??

לי זה נשמע תמוה
רופא עצמאי שעובד דרך הקופה?
רופא פרטי?
תגדירי רופא עצמאי.

ריקי זו אני

Well-known member
ואני אצטרך להחליף כדור

האם זה נכון??

לי זה נשמע תמוה
צריך להבין שבארץ פועלות שתי רפואות (אפשר לחלק כל אחת מהן)...
האחת היא הרפואה הציבורית
והאחרת היא הרפואה הפרטית.
הרפואה הציבורית היא רפואה כמעט שיוויונית שממונת ע"י קופות החולים
שמשלמות לבתי החולים ולצוותים הרפואיים ואנחנו משלמים דמי חבר.
לעיתים נדירות יש מי שיכול להרשות לעצמו לשלב בין הרפואה הציבורית והשיוויונית
לבין רפואה בתשלום מלא.
למשל קבלה חברת קופת חולים דיאגנוזה לגבי מצב בריאותי כלשהו...
רוצה דעת מומחה על לגבי הדיאגנוזה... הולכת לרפואה הפרטית משלמת
כמו עבור כל שרות... לפי דרישת המומחה...
רוצה ניתוח שהמומחה שלקח ממך -.1,500 ש"ח עבור שתי פגישות???
ניתן לגשת לבנק ולקחת משכנתא הפוכה...!!!!

כוכבית מצויה

Well-known member
צריך להבין שבארץ פועלות שתי רפואות (אפשר לחלק כל אחת מהן)...
האחת היא הרפואה הציבורית
והאחרת היא הרפואה הפרטית.
הרפואה הציבורית היא רפואה כמעט שיוויונית שממונת ע"י קופות החולים
שמשלמות לבתי החולים ולצוותים הרפואיים ואנחנו משלמים דמי חבר.
לעיתים נדירות יש מי שיכול להרשות לעצמו לשלב בין הרפואה הציבורית והשיוויונית
לבין רפואה בתשלום מלא.
למשל קבלה חברת קופת חולים דיאגנוזה לגבי מצב בריאותי כלשהו...
רוצה דעת מומחה על לגבי הדיאגנוזה... הולכת לרפואה הפרטית משלמת
כמו עבור כל שרות... לפי דרישת המומחה...
רוצה ניתוח שהמומחה שלקח ממך -.1,500 ש"ח עבור שתי פגישות???
ניתן לגשת לבנק ולקחת משכנתא הפוכה...!!!!
השילוב של רפואה פרטית וציבורית לא כל כך נדיר, לחלק לא מבוטל מהאוכלוסיה יש ביטוחים שמכסים עלויות של חלק מהשירותים של רפואה פרטית.
בנוסף יש את השב"ן שלמרות שהוא נעשה דרך קופות החולים הוא בעצם רפואה פרטית.

ואני אצטרך להחליף כדור

האם זה נכון??

לי זה נשמע תמוה
אם זה רק החלפת כדור, זה הזוי.
יכול לעשות את זה בטלפון, אבל אם זה דורש הגעתך לקליניקה שלו, לשם בדיקה מחודשת, זה מחיר סביר.
לרוב, לוקחים את אותה עלות של הביקור הראשון ואת קיבלת כמעט בחצי עלות.

Harrington

Well-known member
מנהל
ואני אצטרך להחליף כדור

האם זה נכון??

לי זה נשמע תמוה
ממליץ לבדוק אפשרות לקבל החזר ולו חלקי מקופת החולים. ככל שיש לך ביטוח בריאות משלים, מירב הסיכויים שתוכלי לקבל החזר כזה.

מבחינת גביית הרופא במסגרת הפרטית על ביקורים אצלו, הדבר מקובל והגיוני. זאת כל מהות הרפואה הפרטית.

ממליץ לבדוק אפשרות לקבל החזר ולו חלקי מקופת החולים. ככל שיש לך ביטוח בריאות משלים, מירב הסיכויים שתוכלי לקבל החזר כזה.

מבחינת גביית הרופא במסגרת הפרטית על ביקורים אצלו, הדבר מקובל והגיוני. זאת כל מהות הרפואה הפרטית.
רק אם הרופא ברשימה של הקופה של רופאים מומחים.

למעלה