שאלה

שאלה../images/Emo92.gif

כשהייתי בתיכון הייתי אחת התלמידות המבריקות במתמטיקה. ועכשיו לאחר מספר רב של שנים התחלתי ללמוד והלימודים כוללים מתמטיקה, למדתי שתי שיעורים ולא קל לי זה לא שאני לא מבינה קשה לי ליישם את מה שלמדתי ואני מאוד מהססת ולא בטוחה כשפניתי למרצה הוא לא הבין את שאמרתי לו מאחר ויש לי בגרות 4 יחידות והציון 10 מה אני עושה? האם זה יחזור לי? הייתי מעולה במתמטיקה וגם מאוד אהבתי ואף שמחתי שאלמד שוב מתמטיקה אבל עכשיו אוףףףףףף. . . מה יהיה??

bralon1

Member
תראי מתמטיקה זה ענף רחב

בתיכון בדר"כ לומדים (או שזה למדים?!) גיאומטריה אוקלידית (ואחרי-כן את משתשמשת במערכת צירים דו מימדית בכדי ליישם את מה שלמדת בגיאומטריה באוקלידית בצורה אלגברית), יש טריגונומטריה ועוד כמה דברים, אבל עלייך להגיד באיזה ענף במתמטיקה היית טובה.

ללא שם™

New member
../images/Emo26.gif

אז למה היית ב 4 יחידות ולא ב 5
אממ, ואין לי מושג אם זה יחזור אלייך, אבל לדעתי כן, עובדה שאפילו כל שנה בביצפר בתחילת השנה, כשחוזרים מהחופש הגדול הדברים נשכחים אבל לאט לאט חוזרים למסלול. אולם אצלך ההפסקה הייתה "קצת" יותר מסתם חופש גדול, אם באמת היית 100, ואהבת שיעורי מתמטיקה, סביר להניח שתוך כמה זמן זה יחזור לך. אני לא מדברת מניסיון או משו, אז לא לתפוס אותי במילה ~~~ בהצלחה

bralon1

Member
דבר ראשון עליי להגיד ש.....

אינני רוצה שתהיי תלוייה בי או בכל אחד אחר! עכשיו אחרי הדברים האלה, בו נראה איך אפשר לעזור. מבחינה לוגית (הגיונית) הייתי חושב שקודם תגידי לנו (חברי הפורום) מה שאמרת לפרופסור (אינני אומר שאני אולי מבין יותר טוב מהפרופסור או מה שהוא כזה, רק שלפעמים הפרופסורים אינם מתייחסים אל הסטודנטים במידת האכפתיות [שוב פעם אינני מכיר זאת אישית, רק מניח שזה מה שקורה באוניברסיטה])?

bralon1

Member
סליחה, טעות...

תחליפי פרופסורים למרצים (שכחתי שהתכוונת למרצים).
עמך הסליחה.

הרמה בתיכון ממש עלובה.

ונושא כלשהו במתמטיקה שהיית מעבירה עליו חודשיים בתיכון, יעבירו לך בלימודים אקדמאים בשבוע שבועיים. אז מה הפלא שזה יותר קשה. בתחילת שנת הלימודים, בכנס של פתיחת הלימודים בטכניון, אמר לנו נשיא הטכניון: עד עכשיו, בתיכון, כולכם הייתם ברבע העליון של הכיתה. לצערנו פה זה בלתי אפשרי, ורבע מכם יהיה ברבע התחתון של הכיתה... (ציטוט מהזיכרון בלבד)

למעלה