שאלה..

מימיל

New member
שאלה..

אוקיי אז ככה. שמעתי הרבה על שטניזם. אז רציתי לשאול מזה כנסיית השטן או כת השטן...? במה מאמינים הסוגדים לשטן ומה מציג עבורם דמות השטן עצמו? איפה אפשר ללמוד על שטניזם...האם כל אחד שמאמין בשטן יכול להיחשב כשטניסט? מאיפה בא בכלל השטן? האם המאמינים בשטן מאמינים גם באלוהים... מה אומרות האותיות "ל-ו-י-ת-ן" אשר כתובת על הפנטגראם ההפוך? ממש חשוב לי שיענו לי אז אם מישהו יודע קצת (לסטאט) בנושא אני אודה לו מאוד אם יענה לי... מימיל...

מימיל

New member
שאלה 3.

סילחו על הפצצת השאולת פשוט כל פעם אני ניזכרת בעוד משהו... האם שטניסט יכול להיות גם מכשף? והאם אנשים מכת השטן שכן מאמינים בשטן הם שטניסטים אמיתיים? ומהו בכלל שטניסט אמיתי?

hsotrt

New member
טוב אני אנסה...

שטניזם היא "דת" המשתמשת בשטן כסמל מוגדר, ה"דת" הזאת הוקמה ע"י זאהדור לה-ווי, והתנגד לכנסייה והנצרות. ולכן יצר את "הדת" הזאת, כפארודייה על הנצרות... כל שטנינסט יכול להיות מכשף! ושטניסט אמיתי הוא שטניסט ההולך לפי 11 חוקי הארץ... ואת השאר שlastt יסביר, הוא השטניסט הראשי פה...

Unblessed

New member
הרבה שאלות:)

אני אנסה לענות, אבל בטח יצא קצת מבולבל. אם בא לך תפני למאמרים ותקראי את המאמר של The Wraith על זה. אני סתם חוסכת לך קצת זמן:). אוקיי, קודם כל בואי נעשה הפרדה מלאה בין כת השטן לכנסיית השטן. כת השטן הם חברוה של מתבגרים מחוצ´קנים עם חסך בילדות. עד כמה שאני יודעת, אין שום ארגון מסודר שלהם. סתם קבוצות של ילדים שמתאספים ביחד. כנסיית השטן הוא אירגון עולמי אפשר להגיד בעל דרגות וחוקים משלו. השטניסטים (אני מדברת רק על השטניסטים של כנסיית השטן) מאמינים פחות או יותר בעצמם. זו לא אמונה ביצור מוזר ואדום עם קלשון בכל מקרה. האם כל אחד יכול להחשב כשטניסט? תלוי מהם הקריטריונים שלך לשטניסט. אם מדברים על השטנ יסטים של לה-ויי, אז לא. יש להם חוקים מסודרים ודרגות והכל מפורט בספר התנ"ך השטני, שכמובן, אי אפשר להשיג בארץ. דמות השטן אצל הנוצרים נוצרה, כנראה מאחד האלים הפגאנים. כנראה שזה היה אל היער (מכאן הקרניים). לפי איך שאני שאני רואה את זה יש 2 תפיסות עיקריות של השטן. האחת היא של הנצרות שמאמינה שהשטן הוא התגלמות הרוע ובלה בלה בלה, והשטן נלחם באלוהים ובלה בלה בלה, כולנו מכירים את התפיסה הזו. בדרך כלל מי שמחזיק בתפיסה הזו ומאמין שאלוהים קיין מאמין גם שהשטן קיים. התפיסה העיקרית השניה של השטן היא התפיסה של כנסיית השטן. השטניסטים מאמינים שאין יישות אלוהית, אין משהו מעליהם ולכן באופן אוטומטי אין אלוהים, לפחות לא איך שאני מכירה אותו\אותה. אם אני לא טועה האותויות האלו הם שם של ספר בתנ"ך השטני, אבל אל תתפסי אותי במילה כי אני ממש לא בטוחה בקשר לזה. ירדן

L e s t a t

New member
על שטניזם

אכתוב בקרוב מאמר בנושא בשביל הפורום של ארי-אל (פורום שאמאניזם ופאגאניזם, פורום האחות של פורום זה). במאמר אני אכלול גם הסבר על מקורות השטן וקצת היסטוריה מקוצרת של כנסיית השטן.

למעלה