שאלה

duvdevanim

New member
שאלה

בבקשה שלב אחרי שלב כי אני לא טוב בחומר הזה+ לא להשתמש בבקשה במשושולים דומים (למרות שלא נראה לי שיש בשאלה הזאת)

duvdevanim

New member
שאלה נוספת..

בבקשה שלב אחרי שלב כי אני לא טוב בחומר הזה+ לא להשתמש בבקשה במשושולים דומים (למרות שלא נראה לי שיש בשאלה הזאת)

פתרון

אני אפתור בהתחלה את ב: זוויות BEC ו-BDC שוות, ולכן המרובע EDCB ניתן לחסימה במעגל, על כן מתקיים: זווית ABC + זווית EDC שווה ל-180 מעלות! א. משום ש-EDCB חסום ע"י מעגל, זווית DEC = זווית DBC וכמו כן, זווית EDB = לזווית ECB. המשולשים EFC ו- DFB הם שו"ש [במשולש ישר זווית התיכון ליתר שווה למחצית היתר], על כן זווית CEF שווה לזווית BCE וכן זווית BDF שווה לזווית FBD. כעת שם לב שהן זווית FED והן זווית EDF שוות לזווית DBC + זווית ECB. מקווה שלא התבלבלתי באותיות...

duvdevanim

New member
וואוה וואה מה קורא?

השאלה נראה מאד מאד מאד מאד מאד מאד קשה... אין לך משהו בלי מעגל לא למדנו עדין

הערה על המעגל.

מכיוון שהזוויות BEC ו-BDC ישרות, חצי המעגל שהקוטר שלו BC עובר דרך D ו-E. מרכז המעגל הוא F, ו-FD ו-FE הם פשוט הרדיוס של המעגל. בלי מעגל צריך לחשוב.

בלי מעגל.

ידוע (או קל להוכיח) שאלכסוני מלבן חוצים זה את באמצע, שווים זה לזה, וכמובן גם החצאים שלהם שווים. אם נבנה נקודה מלבן ´BECE, נקודת מפגש אלכסוניו תהיה באמצע האלכסון BC, כלומר נקודה F. היא גם אמצע האלכסון ´EE. ובכן EF=BF. כנ"ל (בעזרת מלבן ´BDCD) נראה שגם DF=CF. ומכיוון ש- BF=CF, גם EF=DF. החלק השני: נסמן את הזוויות השוות במשולשים שווי-השוקיים: משולש EFB: זוויות BEF=FBE=אלפא משולש EFD: זוויות FED=FDE=ביתא משולש DFC: זוויות FDC=FCD=גמא סכום שש זוויות אלו הוא סכום זוויות המרובע BEDC, כלומר 360 מעלות. נבטא זאת: (אלפא + ביתא + גמא) כפול 2 = 360 מעלות. כלומר אלפא + ביתא + גמא = 180 מעלות. וסכום הזוויות שאנחנו מחפשים גם הוא אלפא + ביתא + גמא.

תרגיל באותו נושא:

נתון: במשולש ABC הזוויות B ו-C חדות. צריך לבנות ריבוע חסום במשולש זה: צלע אחת שלו "מונחת" על "הבסיס" BC, ושני קודקודים אחרים נמצאים על שתי הצלעות האחרות של המשולש (כמו בתמונה של שאלה 1).

רמז.

נניח שבמשולש חסום מלבן, כמו בתמונה לשאלה הראשונה. אם נזיז את הקודקוד "העליון" במקביל ל"בסיס", האם ישתנה אורך צלעות המלבן?

למעלה