שאלה

כמה דברים

קודם כל תודה רבה שחלקת!
נתת לי כיוון טוב. אז ראשית רוב החיים שלי היו לי ידידים ואני באמת לא חושבת שזה בשמים . גבר בהחלט יכול להיות ידיד של אישה. למה לא? (אני אומרת את זה מהחוויה שלי).

שנית אני גם נוטה לחוש כמוך שזה לא יכול להיות טוב
ואגב לא פסלתי אפשרות של קשר בעתיד- כרגע זה לא משהו שאני רוצה
ולדעתי גם לא נכון להמשיך בזה.
עכשיו רק נותרה השאלה איך יהיה לי כוח לאבד אדם קרוב- כי זה חלק שאני ממש לא מרגישה שאני בנויה לו אם אחליט לסגור את זה.

תודה רבה על התשובה ועוד מהאישי שלך,
ממש חשוב לי שלא יווצר שיח אשמה או שהוא ירגיש מנוצל באיזושהי צורה.

anonymous1986

New member
במקרה הזה אין לי ספק שהכל עליו

וזה מקסים שאת מרגישה רע על זה , לא נראה לי שיש לך סיבה, הרי הבהרת לו מלכתחילה שזה המצב והוא פשוט לקח אתגר קשה מדי .
בקשר לידידים לא יודע , יש דברים שידידים שלך אולי לא אומרים לך , אני באופן אישי חושב שזה משהו שאינו מתקבל על הדעת , לפחות לא ידידים קרובים שמדברים על הכל.

זה תלוי באדם

אני משערת - למשל ידיד מהצבא אין בינינו בכלל משיכה .
כשיש קצת אז כן לפעמים יש דברים מסוימים שנמנעים .

שוב ממש תודה! : )

puma141

New member

שקוף!
רואים רחוק רואים שקוףףףףףף.
בנדם כעץ שתול....

שיר עבורך

anonymous1986

New member
הכל תלוי בשאלה האם הוא מנסה דברים אחרים

במקביל , אחרת את צריכה להתרחק ממנו כמו מאש .

אני ביזבזתי מעבר לחצי שנה מהחיים שלי על מישהי ששיחקה איתי סתם , בחורות שדיברו ראו שאני לא מאה אחוז שם ובאופן כללי אני נשארתי לבד לגמרי תקופה מאוד ארוכה בזמן שהיא אפילו לא אמרה מילה על כך שהיא חזרה לאקס שלה ועומדת להתחתן איתו , 4 חודשים שהיא חזרה אליו והיא הסתירה את זה ממני , המילים שלה היו "מחשש שתיפגע" .

רק לאחרונה אחרי תקופה ארוכה הכרתי מישהי שבאמת נמצאת שם , שכיף לי איתה , אנחנו נפגשים והיא מדברת איתי על בסיס כמעט יום יומי , לא יודע מה יצא מזה אבל זה בהחלט גורם לי לחשוב "מעניין מה היה קורה אם הייתי עולה על המשחק של ההיא , אולי היום כבר הייתי גר עם מישהי ..מי יודע" .

טוב חפרתי לך יותר מדי על הניסיון האישי שלי , מה שכן אצלכם זה מקרה יותר מסובך כי את לא משקרת לו אז גם אם תבקשי ממנו להתרחק , הוא לא ישנא אותך כי לא שיחקת בו לרגע .
לדעתי עדיף לך לחקור אותו קצת מה הוא עושה בתחום הזוגי , אם כלום אז כנראה שעדיף שתתרחקו

ואו ממש לא חפרת!

ממש היה לי טוב לשמוע את זה מצד אדם שעבר דברים כאלה
ואת התחושה שלך.

באמת באמת תודה-
התגובה שלך הכי פותחת לי את העיינים לדעתי.

Som30ne

New member
זכר לא יכול להיות "ידיד" של נקבה שיש לו משיכה כלפיה

אבל - מצד שני - זכר גם לא ישקיע את זמנו עם מישהי שאין לו רצון בקשר כלשהו איתה.

מה שאומר - שלא יכולה להיות ידידות אפלטונית בין זכר ונקבה.
(אלא אם הוא נמשך לבני מינו)

ולעניין הספציפי -
אנשים לא יודעים מה טוב עבורם.
לפעמים הם קצת אוהבים את ההרגשה הכואבת/צורבת הזו של דחיה ממישהו שיש להם עניין בו.
ולפעמים יש להם את התקווה, שהוליווד דאגו לפמפם לנו מגיל צעיר, שאם רק תשמור על קשר, "היא תראה את האור", ותפול שדודה לרגליך.
(שנאמר - בטח, כבר)

ובכל מקרה -
את צריכה לעשות מה שמתאים לך.
אם בא לך להמשיך לקבל ממנו את מה שהוא מספק לך
(הוא מן הסתם מספק איזה שהוא צורך, כי אחרת לא היית בקשר איתו),
והוא בסדר עם זה, אחרי שהבהרת בצורה חד שמשעית את (חוסר) כוונותייך - זו בעיה שלו.
אם זה גורם לך הרגשה לא נוחה -
יש לך את האפשרות לסיים את העניין.

תודה על התגובה

בקשר לידידות כבר רשמתי מה שאני חושבת -
אני באמת לא יודעת למה זה כל כך מוזר.
לא ידעתי שזה נדיר.

מספק צורך -
אני לא מביטה בכלים כאלה במציאות, יש בינינו חיבור עמוק וזה משהו שאי אפשר לכמת למילים (כי זה אף פעם לא קולע כשמנסים לעשות רציונליזציה לרגש יהא אשר יהא).

עניין האחריות- אני עדין מרגישה אחראית למצב וזה מספיק.
תודה על מה שרשמת.

(והלוואי שהיה לי כמו שרשמתי פשוט קל לנתק דברים - זה מסוג הדברים שכל עצה לא יכולה להם כי זה לאבד בן אדם וזה לא קל בשבילי ולא חושבת שלאף אדם)

anonymous1986

New member
תראי אם הוא תקוע עליך , את בתור חברה , אמורה

לשחרר, כי כמו שאמרו פה , יש אנשים שלא יודעים מה טוב בשבילם.

אני מניח הוא בגילך או יותר מבוגר ממך, זה בדיוק הזמן בשבילו למצוא מישהי למשהו רציני, לא רוצה להעליב אותך אבל אם הוא באמת חשוב לך, קחי יוזמה ותשאלי אותו מה הוא עושה על מנת שזה יקרה, אם התשובה היא כלום אז תתנתקי ממנו לטובתו, אם התשובה שהוא כן מנסה אז אולי תייעצי לו ותעזרי לו להגיע לזה עם מישהי אחרת.

מאיפה אתה מביא את הדיעות הנחרצות האלה?

על עצמי:
כל החיים שלי היו לי ידידות.
אני נשוי 18 שנה פלוס שלושה ילדים ויש לי ידידה טובה (רק מציין גם שהיא פשוט יפהפייה והיה יכול להיות פוטנציאל למשיכה) ואנחנו כבר שבע שנים ניפגשים מידי פעם לבד בידיעת אשתי ובידיעת בעלה, לפעמים לסרט, לפעמים לשתות בפאב. היינו אפילו בהופעת רוק שנינו לבד.
אני אומר בכנות. מעולם לא קרה בינינו כלום!!!
פשוט נהנים אחד בחברת השנייה.
אני לא הומו בהכחשה. אם הייתי מכיר אותה בנסיבות אחרות הייתי שמח להיות בן זוג שלה. פשוט השנים עשו את שלהן ואנחנו ממש חברים טובים.
יש לי ידידה נוספת מתקופת התיכון. היתה יושבת מאחורי בכיתה.
חברים עשרות שנים. ניפגשים גם מידי פעם ויש בינינו ידידות מקסימה ואמיצה.
אז התיאוריות שלך נכונות רק בתיאוריה.

dory141

New member
כנראה שזה מצב של רתיעה מדחייה

אם הוא אובססיבי כלפייך, תתחילי להתעלם ממנו או לחסום אותו. בהנחה שאת שלמה עם זה שלפחות איתו אין לך רצון בקשר, אז תנתקי ממנו מגע.

בכל זאת מסקרן לדעת, מדוע אין לך רצון בזוגיות. האם זה נובע מאכזבות עבר? הנושא מוכר לי באופן אישי, אם תרצי אספר לך במסרים פרטים. בכל מקרה, אני מקווה שתמצאי דרך להישאר חיובית ולתפקד כאחד האדם. כמובן,תנסי שלא להגיע למצב שבו את נכנסת לדיכאון וצורכת על בסיס קבוע חומרים שיזיקו לבריאותך (הפיסית והנפשית) , כמו אלכוהול או עישון.מקווה שזה לא הקטע שלך. תתמכרי לדברים יותר בריאים (אצלי זה 3 פעמים פילאטיס בשבוע ופחית או שתיים של אייס-קפה בשבוע) . שיהיה בהצלחה וחג שמח!

תודה רבה דורי : )

זה קשור לשונות התקשורתית שלי, שלא הכל אני מבינה כמו אדם רגיל.
יצאתי ממערכת ארוכה של אדם שגם היינו מאורסים
ועדין תקוע לי בלב...

הבעיה שהרגשתי שהוא לא נתן לי להיות מי ומה שאני ובגלל הדאגה שלו
שאני לא אבין את העולם כל הזמן תפקד על תקן "אבא מגונן".
אני חושבת שכל עוד אני בערפילים של החיים שלי אני לא יכולה להכריע במקום הזה ולא רוצה קשר רציני עם כיוון כלשהו.

תודה רבה על העצות שלך ותודה על הכוונה!
טוב לי לראות דברים מהצד.
אני מרגישה עדין ילדה בהרבה דברים .

dory141

New member
סוד קטן, אני מבוגר ממך ב-7 שנים ויש לי עוד הרבה מה ללמוד

איך להשתפר ואיך להתבגר. זה תהליך יומיומי שכל אחד צריך לעבור בעצמו. אני משוכנע שבסוף תדעי לשים את העבר מאחורייך. האמת שחייבים. גם לי היה עסק עם מישהי שאמללה אותי. אני אומר ברוך שפטרנו ומחפש מישהי שתעשה לי ואיתי שמח. דווקא כאן כמעט מצאתי מישהי, אבל מסתבר שהפערים בינינו טיפה גדולים.

אני לא מתעניינת בעבר

כל פעם שאני מתבוננת באנשים שאמורים "ללמד אחר משהו"
אני מבחינה בסתירות פנימיות.

אני גם רואה חמש צעדים קדימה- ולאחור וזה לפעמים מדכא (אני פשוט שומרת בפנים לרוב)
בכל מקרה אני לא טורחת לשאול במקומות שהייתי שואלת-
כי הדבררים מתבררים מעצמם.

חושבת שדי קיבלתי מיצג לכיוון שלי .
חג שמח

למעלה