שאלה

puma141

New member

מה שאת מתארת לא שונה מבעיות של בני זוג שעולות פה

כל הפוסטים בסגנון של 'הוא מדהים. אבל...'.
זה הבנאדם. זה המינוס שלו. נדיר שאנשים במצב שלו משתנים ומוכנים לקבל את המציאות והאמת הכואבת (במקרה שלכם - שתשארו רק ידידים למרות שהוא רוצה יותר). הבעיה שכמו האנשים שמתלוננים על בעיות בזוגיות - גם את מסרבת להסתכל למציאות בעיניים.בגלל שאת לא רוצה לאבד אותו את מחפשת דרך 'למחוק' את הנטיה הזאת שלו לרצות אותך כדי שתוכלו להשאר בקשר. כאילו מה, את לא מכירה אנשים כאלה? אני הכרתי בנות כאלה. שלא משנה כמה אמרתי להן שזה יישאר רק בתחום הידידות - הן עדיין טענו שהן חשבו שמתישהו דעתי תשתנה. אני לא אפול מהכסא אם גם הוא יגיד לך את המשפט הזה בעוד כמה זמן.
שהוא חשב שבכל זאת תתאהבי בו כי דברים קורים. וכי אנשים לא תמיד יודעים מה הם אומרים ושאר ירקות.
ככה שאם היית מסתכלת למציאות בעיניים לא היית מציעה. היית קובעת עובדה.
אבל יש מצב שכמו שהוא חושב שאולי כן תתאהבי בו וכן ייצא מזה משהו, גם את כמוהו רק מהצד השני - חושבת שמתישהו הוא יבין ויפנים שלא ייצא מזה כלום.
עם כל הצער - כרגע שניכם יוצאים נפסדים מהקשר הזה.

אני גם חושבת

חיכיתי בעיקר לעצה שלך , עכשיו אם לא אכפת לך נגמרה לי הסבלנות למקום הזה להיום .

אין לי מושג איך אתה מחזיק מעמד.

Annabella1

New member
זו בעיה של תפיסת מציאות

אנשים כאלה שמזיינים בשכל והשיחות הופכות לקרובות וטוענים שהם רוצים רק ידידות. לא שאני לא מאמינה להם, אני מאמינה שהם רוצים רק ידידות.
אבל הם עושים משהו דפוק מהיסוד, הם יוצרים קירבה אינטימית בלי לרצות להתקרב אינטימית. אבל הם יוצרים קירבה אינטימית.
בקיצור, לכו לשחק בברביות או משהו. תעזבו בני אנוש בשקט.

תתפלאי אנאבל

אני מאוד מסכימה איתך - כשיש עניין כזה את צודקת שרוב הסיכויים שהוא לא נעלם .
אני כן חושבת שזה אפשרי וזה לא שחור ולבן אבל בהחלט שיחה קרובה- בדרך כלל יוצר קרבה שמתאימה למקומות אחרים ויותר זוגיים.

Annabella1

New member
זילות הרגש

במרחב הפוסטמודרני. זה כל כך משומש שאת לא מאמינה. אנשים משתמשים ברגש כמו בנייר טואלט. גם אם לא היית מסכימה איתי, זה עדיין לא היה מונע מזה להיות המגיפה של המאה ה-21.

תלוי

מבחינתי גם ליבובים שלא במקומם (מזויפים- כלומר למשל לחלוק חיבה לא אמיתית וכנה עם אחר) זו התנפחות של הרגש כמסכך חדירה לאחר במהירות וגסות לא כנה ולא אמיתית.

מצד שני יש לזה דברים טובים- המהירות מאפשרת פתיחות שגדלה והולכת לאחר והתרחבות הסובייקטיביות לחוויותיו של אדם בכלל. יש עוד כל מיני דברים שאני יכולה לפתח אבל אני עייפה כרגע ובכלליות בחיי אני משתדלת להתקשר עם אנשים שכשהרגש מחבר בינהם יש משהו מאוד עמוק שחודר למערכת ולהפך לגבי עצמי .

במקום הזה אני לא בטוחה אם הייתי מכניסה זילות- זה גם מה שמקשה על כל ההתנהלות מול אחר. בכל מקרה גם לחייך כלפי אחר כשאין לי כוונה- זה דבר שמאוד קשה לי.

Annabella1

New member
לא הבנתי מה את רוצה

את פועלת במערכת. את פועלת מול אנשים אחרים. את צריכה להבין איך ההתנהלות שלך משפיעה על אנשים אחרים ומה ההתנהלות שלך יוצרת אצלהם, זה מה שעושה אדם אחראי.

נכון

אני אומר רק בקצה קצהו של נושא- ולא אמשיך מכאן שמכיוון שאני מסכימה עם דבריך - השאלה שלי יותר נוגעת למה אופי המערכת (בכנות שאני עוד לא הצלחתי להגדיר אותה על בוריה וכנראה שנכונות לי עוד הרבה שנים של נסיונות) והתגובות שלי מכיוון שלא תמיד אני משערת שאני פועלת לפי אופי הציפיות מאוד מגוונות וגם זה עוד דבר שאין לי בכלל ספק שלא סיימתי להגדיר ולדעת מה נכון וטוב.

אני לא מנסה לגרור אותך לדיון- העלתי את התהיה. מכל זה נובע שאני עוד לא יכולה כאדם כזה להבין את מלוא המשמעות של אחריות בראי הדברים שכתבת . אני עצמי פשוט לא מבינה אותם עד תום.

תודה על התגובה והמשך ערב טוב

דביאן

New member
לא צריך להציע להפסיק

צריך להפסיק את ההתקשרות עם הברנש, למרות מחאותיו. להודיע לו שעדיף להפסיק עכשיו מאשר להמשיך ולאכזב אותו עוד בהמשך.
ובאופן כללי לא כדאי להשקיע אנרגיות בידידים ולא בידידות. תמצאי לך חברה/ות שמתקשרת כמוך.

k e r e n26

New member
אם יש לו רגשות אליך לא תוכלו להיות ידידים.

בעיני אם אכפת לך ממנו, את צריכה להבהיר לו טוב שאת לא מעונינת בקשר רומנטי איתו
בגלל זה את לא רוצה להמשיך את הקשר כרגע, אבל בעתיד אולי תוכלו לחדש את הקשר כידידים.

tal902

New member
סה"כ את פליירית באיצטלה של הוגנת עאלק....

אוהבת צומי, כי אחרי תקופה ארוכה שהיית בקשר והוא נגמר (בין אם הקשר היה רע או טוב), תמיד נחמד שיש מישהו להעביר איתו את התקופה הזאת ולא להרגיש בודדה ואם זה מישהו באותו הראש ואוהב את אותם בילויים אז בכלל. מכיר כמוך. מסכן הבחור. את הולכת להאכיל אותו לאקרדה.... ואם הוא חשוב לך (עאלק) את צריכה לסיים מיוזמתך את הקשר לאחר שאמר לך שיש לו רגשות כלפייך. אבל הצומי שלו כלפייך אוח הצומי, קשה לוותר עליו.....
&nbsp

תודה על העצות

החלטתי שהמקום הנכון הוא לנתק קשר ועשיתי זאת , מקווה שזה יחזיק מעמד.
תודה לכל מי שהתייחס ברצינות - היה מעניין ופותח עיינים לקרוא. שיהיה לכם לילה טוב

Som30ne

New member
ועוד משהו

יש כאלו שיש להם צורך לחוות איזה שהוא רגש, גם אם רק בתקופה מסויימת.
כלומר - קשה להם להיות במצב שבו הם לא מרגישים שום דבר, ומוכנים לחוות גם רגש שלילי (דחיה/אכזבה) ובלבד - להרגיש משהו.

(בערך כמו ילדים קטנים - שרוצים לקבל יחס כלשהו -
כך שאם הם לא מצליחים לקבל יחס חיובי, הם יתנהגו בצורה כזו שלא תאפשר להורים/לסביבה להשאר אדישים,
ולרוב יעשו את זה ע"י התנהגות שלילית)

למעלה