אל תשכח
שבזמנו הלייקרס החליפו את אריזה על ארטסט, כדי להתכונן למאבק מול לברון, ובסוף קיבלו קבוצה אחרת בגמר.
 
לדעתי לבנות קבוצה כקאונטר לקבוצה הפייבוריטית זה טעות.
 
מעבר לזה, גולדן סטייט הם Unguardable בעיקר בגלל השילוב הנכון של השחקנים והמשחק הקבוצתי. סטף או קליי לבדם הם לא שחקני אחד על אחד ברמה הכי גבוהה שיש. הם לא. מאוד קשה להתכונן לבנות סגל שאמור לתת מענה למשחק קבוצתי של קבוצה אחרת. אתה לא יודע מה התרגילים, אתה לא יודע כמה קווין דוראנט ישנה את הכימיה, אתה לא יודע איך הם יתחברו. לספרס יש שומר מצויין לדוראנט, וזה פחות או יותר מה שאתה יכול לעשות בתור GM יריב למאצ׳אפ פוטנציאלי מול הווריירס.
 
עכשיו ברור שגולדן פייבוריטים, הם הכי פייבוריטים שאני זוכר לאליפות בגלל מהלך פרי סיזן מאז שבנו את הטריו במיאמי. אני לא הולך להתווכח איתך על זה

 
 
זה נכון שס״א נחותים אתלטית, אבל אנחנו בדיוק נכנסים לעידן שהאתלטיות, בטח בקו האחורי, פחות חשובה. קליעה זה הדבר הכי חשוב, וזה מה שהספרס עושים הכי טוב במשך שנים. אני מודה שיש להם פרונט קורט לא אתלטי, אבל הוא כן עם נוכחות בצבע (גאסול 2 חסימות למשחק בשנה שעברה), ובהתקפה יש להם את הפרונט קורט הכי מוכשר בליגה, יש מצב גם הכי טוב (יש כאלה שיעדיפו את בלייק ודיאנדרה). פרונט קורט כל כך טוב בפוסט יכול לאפשר לקלעים הרבה מבטים נוחים, ולהרכב המוות של גולדן יהיה מאוד קשה לשמור אותו (אני לא רואה את דריי שומר טוב על למרכוס ואת דוראנט או איגי שומרים בפוסט על גאסול).
 
עד כאן למאצ׳אפ הזה מבחינתי. תגיד לי אם לדעתך פספסתי משהו. בעיניי גולדן פייבוריטית ברורה, אל תטעה, אבל דברים יכולים לקרות.
 
 
בקשר לביתיות, כל מה שאמרתי זה כך:
ס״א יכולה לצאת מנקודת הנחה שגולדן יקחו את המקום הראשון. דוראנט הוסיף להם הרבה עומק (הם יכולים לנצח משחקים עכשיו גם אם סטף, דריימונד וקליי יושבים בצד), וסביר להניח שגולדן ינצחו משחקים גם אם אחד או שניים מהכוכבים ישבו בצד או יהיה להם יום רע. לשאר הליגה אין את הפריבלגיה הזו.
אם גולדן במילא יקחו את מקום ראשון, אז זה לא באמת משנה לספרס אם הם יסיימו במקום 2 או מקום 7. אני לא חושב שהקליפרס או ממפיס ובטח לא הרוקטס, הבלייזרס או קבוצה אחרת מהמערב עדיפים על הספרס כאשר הספרס באים בלי ביתיות. אין לאף אחת מהנ״ל שחקן ברמה של קוואי ומאמן ברמה של פופ ונסיון כמו הספרס. לקליפרס יש קייס אבל הם בועטים סדרתיים בדלי.
כל מה שאני אומר זה, שגם אם הספרס יתחילו חלש מאוד את העונה, זה לא כזה ישנה להם. בטח לא בקטע של לעשות טרייד על Centerpiece בקבוצה. אם קוואי משחק 70+ משחקים הם עושים פלייאוף בטוח, וכל מה שהם צריכים לעשות זה להימנע ממקום 8.
 
אלא אם, הם יקבלו על אולדרידג׳ שחקן שישפר אותם יותר ממה שלמרכוס משפר אותם. כמה שחקנים כאלה יש בליגה? כמה שחקנים כאלה יש שהקבוצות שלהם חושבות להעביר אותם בטרייד? כמה שחקנים כאלה יש שהספרס ירצו במקום למרכוס?
 
בקיצר, אני חושב שאלא אם קוואי נפצע וגומר את העונה, להעביר את אולדרידג׳ העונה זה מגוחך.