שאלה.

DORONUSH2

New member
שאלה.

קניתי מוצר מסויים ממוכר.
הוא שלח אותו לישראל אך התנצל וכתב שהמשלוח עלה לו יותר ממה שחשב , הוא לא ידע כי זאת פעם ראשונה שהוא שולח לישראל.
הוא ביקש שאשלם לחשבון הפייפאל שלו עד 25 דולר. הוא הוסיף כי יבין אם אחכה שהחבילה תגיעה כדי שאוכל לראות את החשבונית של הדואר.
מה אתם הייתם עושים ?
לתשובתכם אודה.
דורון

Amiram_e

New member
בשום אופן לא להסכים לזה

מכירה זה חוזה בין המוכר ללקוח.
אם המוכר טעה זו בעיה שלו בלבד.
אתה הרי לא היית מסכים לשלם למוכר בארץ תוספת אחרי שסיכמתם מחיר ושילמת נכון?
אם היה מבקש לבטל את העסקה לפני ששלח כי טעה בחישוב מילא.
האם פנה אליך לפני ששלח או אחרי?
האם כבר ענית לו "אין בעיה" ועכשיו אתה לא בטוח שענית נכון?
מבחינתך, אם הוא יתחיל להתווכח תגיד לו שתסרב לקבל את החבילה והמשלוח חזרה יהיה עליו.

DORONUSH2

New member
מה שקרה זה

שהוא פנה אלי רק לאחר ששלח את החבילה.
עדיין לא עניתי לו, אני מתייעץ עם החברים כאן.
הוא כתב לי זאת דרך האתר של איבי במסרים האישיים..
זה מה שהוא כתב (שלח לי כמה תקליטים):
מה דעתכם? איך לנהוג ?
Doron: Hello. I am happy to report I mailed your boxed records today. The package weight was just over 4 pounds and five ounces. I am sad to report that I had no idea ( I've never mailed to Israel ) what the postage would be. The total I needed to pay was: $60.55. The Post Office people indicated this was the least expensive cost to mail the package. I will certainly understand if you wait to see the postage stamp prior to taking any action. I will, however , appreciate your paying an additional $25.00 to my Pay Pal account to reimburse my postage cost. You might pay it as "Counseling Fee ", or " Money to Friend ", or possibly under some other way to pay. Thank you in advance for your understanding of this issue. Gary Rood

Amiram_e

New member
לדעתי לא להתייחס

המוצר יגיע, תיקח אותו מהדואר וחסל.
אתה שילמת למוכר מה שפרסם בליסט. לא גנבת לו כסף. בפעם הבאה שיעשה חישוב יותר מדוייק.
זו פשוט חוצפה שהוא מבקש וחוסר מיקצועיות. היה יכול בדואר להחליט לא לשלוח ואז ליצור איתך קשר ולשאול אותך מה דעתך. לתת לך לפחות את האופציה לבטל.
לדעתי הוא מנצל את חוסר הידע שלך.
איביי בחיים לא יתמכו בזה.

trilliane

Well-known member
מנהל
מסכימה עם עמירם, ויתרה מכך, אין משהו מיוחד דווקא בישראל

בד"כ משלוחים בינ"ל הם במחיר דומה למדינות באותו אזור של העולם, ומניסיוני עם חנויות ואתרים בחו"ל אין הבדל למשל בין משלוח לישראל למשלוח ליוון או אפילו לאירלנד (לא מאירופה כמובן). אז שלא יאשים את ישראל; אם הוא לא ידע כמה עולה משלוח בינ"ל חבל, אם הוא לא שקל את החבילה בבית – זבש"ו, אבל זה משהו שהוא היה צריך לברר מראש ולתמחר בהתאם. אתה כלקוח בחרת לקנות ממנו ע"ס המחיר שהוא הציג; לו היה מוסיף עוד $25 ייתכן שלא היית קונה (ומחפש כנראה מוכר אחר), נכון?
&nbsp
בקיצור, זה חוסר מקצועיות שלו והוא היה צריך לחשוב על כך מראש, לא בדיעבד. אם בא לך לשלם לו מנדיבות לבך / רחמים – לך על זה; אבל חוקית (ולדעתי גם מוסרית) אתה לא חייב לו דבר.

dobo

New member
אני לא קיצוני כל כך כמו עמירם

קודם כל חשוב להבהיר: אתה היית בסדר וזכותך לסרב לתוספת המחיר.
נכון, היתה עסקה לפי התנאים של המוכר, וזה לא מקצועי לשלוח ואח"כ לבקש עוד כסף.

בכל זאת... יתכן שהטעות נעשתה בתום ע"י מוכר לא מנוסה.
אני במקרים כאלה מעדיף להיות אנושי והגיוני, ולא "הצודק".

אני הייתי שוקל אם הייתי רוכש את המוצר, גם אם היה מופיע באיביי
המחיר שהוא דורש עכשיו.
באיזה סכום כן היה לי משתלם לרכוש.
לפי זה הייתי עונה, למשל: "לא התכוונתי להוציא כל כך הרבה על המוצר, אבל אני מוכן להוסיף לך עוד X פאונד."
או למשל: "תוספת על מחיר המשלוח מקפיצה לי את העלות הכללית, ואצטרך לשלם עוד 17% מס על המוצר. העסקה אינה משתלמת לי בצורה זו".

בקיצור-
כל דרך שתבחר תהיה בסדר.
אני ממליץ- תהיה אנושי והגיוני, לא מחנך.
תלך לישון בלילה בידיעה ששמרת על היושרה שלך והערכים שלך.

trilliane

Well-known member
מנהל
בעיניי להיות אנושי והגיוני זה לבוא ללקוח לפני מעשה לא בדיעבד

כלומר אם מוכר מגלה שטעה בתמחור והוא מחליט לשתף בכך את הקונה, הדבר הנכון הוא לבדוק מול הלקוח לפני השליחה אם הוא מוכן לשלם יותר, ולא להתבכיין לו או לפנות לרחמיו ול"אנושיות" שבו אחרי שהמעשה כבר נעשה. זה מעמיד אותו בפני עובדה מוגמרת ומצב שהוא אישית מרגיש בו (כנראה) לא נעים. למה? באיזו זכות?
&nbsp
עסק חדש עושה טעויות, קורה; זה חלק מתהליך הלמידה. על טעויות משלמים, ומשלם מי שטעה. הוא לא צריך "לחנך" את המוכר, אבל רצוי שהמוכר ילמד שיעור או שניים במקצועיות בסיסית, אחרת אחרים ילמדו אותו בדרך הקשה. יש לקוחות שלא יהססו לתת משוב שלילי במצב כזה, למשל. מן הסתם פותח השרשור לא יעשה זאת, אבל עדיין השורה התחתונה היא שהמוכר עכשיו גרם לו לצאת מהעסקה בתחושה לא נעימה, אף שכולנו מסכימים שהוא לא עשה שום דבר לא בסדר.
&nbsp
כשהייתי חסרת ניסיון ונתתי ללקוח תמחור נמוך מדי ספגתי את הטעות (והיא עלתה לי בשעות עבודה רבות ששוות הרבה יותר מ-$25) וראיתי בה חלק משיעורי הבית שלי כמישהי שמתחילה בתחום (לא איביי, לא עקרוני). לא פתחתי מולו את המחיר מחדש, לא פניתי לאנושיות/הגיון שלו, לא התחלתי להתבכיין לו שזו בעצם יותר עבודה משחשבתי... קיבלתי את הפרטים מראש ולא חל שינוי בעסקה עצמה; יכולתי להעריך טוב יותר אבל טעיתי, זבש"י. סגרנו מחיר, סגרנו מחיר. ייתכן בהחלט שהוא היה מסכים לשלם לי יותר, אבל בעיניי זו הייתה חוסר מקצועיות משוועת. שמרתי על היושרה ועל הערכים שלי, כיבדתי את ההסכם בינינו, ובהמשך הוא גם חזר אליי שוב (והפעם הייתי חכמה ומנוסה יותר).

dobo

New member
העברת את הפוקוס למוכר בזמן שדיברנו על הקונה

המוכר לא בסדר, זה נכון וכולנו מסכימים על זה.

השאלה היא מה יעשה הקונה...

ירצה- יוסיף כסף, לא ירצה- לא יוסיף כסף.
לטעמי השיקול של "יש לקוחות שלא יהססו לתת משוב שלילי במצב כזה"
הוא לא רלוונטי, כי זה בה ממקום מחנך, ולא באמת מסתכל על העדפתו של הקונה.

כמו שכבר אמרתי-
אין נכון ולא נכון; כל מה שהקונה יבחר לעשות יהיה נכון.

לא התכוונתי לתת לך ולעבירם תחושה שאתם לא בסדר, ואני מצטער אם כך זה נשמע.

trilliane

Well-known member
מנהל
נכון, כי המוכר העביר את הפוקוס לקונה, ומכאן התחילה הבעיה!

הנקודה שלי היא שאם המוכר טעה הוא לא צריך להעביר את הטעות לקונה, הוא צריך לספוג אותה בצורה מקצועית ולא ליצור אצל הקונה אי נעימות.
&nbsp
יש נכון ולא נכון: המוכר פעל לא נכון. הקונה פעל נכון.
מה צריך לעשות הקונה? כלום. זו לא בעיה שלו.
זו בעיה של המוכר שהייתה צריכה להישאר אצל המוכר והקונה לא היה צריך בכלל לדעת עליה.
כאמור, עכשיו גם אם הוא לא עושה כלום, הוא עדיין מרגיש לא נעים, הוא עדיין יוצא מהעסקה בטעם פחות טוב, אז בשביל מה? באיזו זכות?
&nbsp
לא יכולה לענות בשם עמירם, אבל אני לא מרגישה שאני לא בסדר, זה בסדר
; אני רק לא מבינה באיזו זכות אתה בא וכותב לקונה שהוא צריך להיות "אנושי והגיוני" כשהמוכר לא היה כזה. אתה רק מעצים אצלו את תחושת אי הנעימות שלא הייתה אמורה להיות מנת חלקו מלכתחילה.

Amiram_e

New member
אני לא קיצוני

בוא אתן לך דוגמה מהחיים ותגיד לי אם היית מסכים איתה.
נגיד והיית מזמין הובלה לדירה שלך, המוביל היה מגיע מאוחר יותר מהזמן שקבעתם, אתה כבר עצבני ולחוץ, כי המתנת לחינם כל היום ורגע לפני התחלת העבודה היה אומר לך "תשמע, יש לך הרבה יותר ציוד ממה שחשבתי, אתה תצטרך להוסיף לסכום שקבענו עוד 2000 שקלים.
האם היית מסכים? האם השיקול בהסכמה שלך היתה להיות יותר אנושי ולא מחנך, תוך שמירה על היושרה והערכים שלך?
וכל זה אחרי שהמוביל קיבל ממך את כל הפרטים מראש, באיזו קומה אתה גר, האם יש או אין מעלית וכו

dobo

New member
בחייך עבירם, נהיית לי יוסף המספר פתאום...

שכחת לציין שאשתו בגדה בו והוא רק גילה את זה.

מה הקשר לכל מה שכתבת ולבקשת המוכר לתוספת כסף למשלוח?

כבר קרה לי שמוכרים פנו אלי, כי טעו בהכנסת מחיר נכון, כי לא חישבו נכון עלויות, או כי סתם ניסו לעשות עלי סיבוב.
יכולתי לסרב להוסיף כסף ויכולתי לוותר על המוצר בכלל, ויכולתי גם להסכים לשלם תוספת חלקית או מלאה.
אין פה נכון או לא נכון, הכל נכון.

Amiram_e

New member
אתה מפספס פה פרט חשוב

המוכר לא רק טעה בחישוב, הוא עשה משהו לא ערכי ולא מוסרי ואני לא חושב שבתום לב.
הוא שלח את המוצר ובזאת העמיד את הקונה בפני עובדה בסיטואציה שאין לו מה להגיד.
בגלל זה נתתי את הדוגמה של המוביל שמעמיד אותך במצב שאתה חסר אונים.
מה אמור הקונה לעשות?
1. להוסיף כסף? למה שיעשה את זה? יכול היה לקנות ממוכר אחר.
2. לבטל הוא לא יכול, כי המוצר נשלח. יכול לסרב לקבל. אז יצטרך לרדוף אחרי המוכר שיחזיר לו את הכסף.
3. יכול לקבל ולהתעלם. גם בסיטואציה הזו ירגיש אשמה ואי נעימות.

dobo

New member
אלו לא כל האפשרויות שיש

לא צריך לבטל ולא להתעלם; צריך להגיב.
בהודעתי הראשונה נתתי דוגמאות לתגובות אפשריות.

כשהחבילה תגיע לארץ

כנראה שתאלץ לשלם מע"מ בסניף הדואר שאליו תגיע החבילה
הם לא מקבלים כרטיס אשראי
רק מזומן או צ'ק

למעלה