ניוקים ושני אנטיוירוסים
התשובה של זוהר על ניוקים בפועל נכונה, אם כי ההגדרה של ניוקים קצת שונה. המונח ניוק מגיע מ- nucleaer bomb או אם תרצו nucelear bombing. כלומר באופן פשוט יותר "פיצוץ רציני". בפועל זה הפלה של מערכת, זה יכול להיות השבתה של מחשב, וזה יכול להיות השבתה של החיבור לרשת או של תוכנה. בעבר היו ניוקים נפוצים שניצלו חור אבטחה ב- Win95 כדי להשבית את המחשב. כיום הסכנה היא באמת ביחוד ב- IRC, שם ל- mIRC ולסקריפטים שנכתבים עבורה יש חורי אבטחה שמאפשרים השבתה של המערכת/רשת. יש להקפיד לעדכן את כל העידכונים של mIRC (מהאתר המקורי). לגבי שני אנטיוירוסים חשוב שהם לא יופעלו בו זמנית על אותן הפונקציות. למשל אפשר שאנטיוירוס אחד יפעל על הדואר והשני יבדוק On-Access scanning, אבל לא ששניהם יעבדו על אותה הנישה. חשוב להדגיש: גם אם לכאורה נראה ששני אנטיוירוסים עובדים טוב כאשר הם רצים ברקע בו-זמנית (נניח ב- On-Access scanning) זה עלול להטעות. חלק מהקונפליקטים אינו נראה לעין, אבל עדיין גורם לכך שהם ינטרלו אחת את השניה בסיטואציות מסויימות בלי שמשתמש המחשב יהיה ממש מודע לכך (למעט זה שפתאום הוא נדבק בוירוס שכל אחת מהתוכנות אם היתה רצה בנפרד היתה מזהה אותו. המלצות הן גם עניין של תקציב, וגם של אופי ומשאבי מחשב. למרבית האנשים הייתי ממליץ על נורטון או על PC-Cillin 2000 (שכבר לא משווקת) כאנטיוירוס ראשי, ועל F-Prot for DOS כעל אנטיוירוס לדיעה נוספת. לגבי F-Prot יש הנחיות כיצד להפוך אותה לידידותית למשתמש (בבסיסה היא מאוד בסיסית ואינה ידידותית במיוחד, אבל סקריפטים פשוטים עושים אותה למשהו הרבה יותר נוח. יש עוד כמה חברות שנחשבות לטובות, כמו Norman, או Command או ESET. למי שמצבו הכספי לא מאפשר לו להשקיע הרבה, אז יש את EZ-Antivirus (האם זה נכון שהגירסה האחרונה של המוע שלהם כבר הפכה להיות כבדה?), ומי שבאופן כללי קשה לו לרכוש אנטיוירוס, אז יש את AVG שהיא מאוד ידידותית, אבל זיהוי הוירוסים שלה וביחוד זיהוי הטרויאנים נופל מזה של התוכנות האחרות שהזכרתי כאן. מי שאין לו בכלל בעיות תקציב. ב- F-Prot לא הייתי משתמש כתוכנה ראשית. בעוד שכתוכנה ראשית, מבין החינמיות, אני מאמין ש- AVG עדיפה על Antivir (תוכנה חינמית אחרת) הרי שכתוכנה לדיעה נוספת הייתי ממליץ על Antivir (בזיהוי וירוסים היא פחות טובה, ובזיהוי טרויאנים היא יותר טובה), יותר מאשר על AVG.