שאלה:

• פותח הנושא sy15
  • פורסם בתאריך

sy15

New member
שאלה:

מה זה ניוקים,כיצד הם פועלים והאם פייר וול חוסם אותם ואם לא אז איך ניתן לחסום אותם? דבר שני קראתי בשלבים של הגנה במחשב שניתן להתקין שתי אנטי וירוסים שאחד ברקע רצה אז על איזה שתי אנטי וירוסים מומלץ להתקין במחשב ומה משניהם תרוץ ברקע?

זוהר פ

New member
שלום ../images/Emo185.gif

ניוקים הם סקריפטים (בבקשה אל תשאל מה זה) לתוכנות IRC למינייהם. פיירוול לא בדיוק חוסם אותם (אולי sygate ?) כי הוא הרי נותן לתוכנה גישה חופשית לאינטרנט מפורט מסויים. ניוקים בדר"כ רק ינתקו אותך מהאינטרנט ותאלץ לאתחל את המחשב כדי להתחבר מחדש. יש כיום תוכנות IRC עם ניוקים ותוכנות אנטי-ניוקים אבל אף אחד מהם לא מומלץ כי הם מכילים בתוכם מיני טרואיינים ועושים אותך הרבה יותר פגיע. לא מומלץ 2 אנטי וירוסים בגלל שהם סתם יבלבלו אחת את השניה ויעיקו על משאבי המערכת. נראה לי שהכוונה היתה לאנטי וירוס שתפעיל פעם ב... לדעה שניה, אבל אתה יכול להשתמש בשירות סריקת אנטי-וירוס דרך האינטרנט במקום

AVG ו-NAV מסתרים יפה תחת כיפת

גג אחת. היה לי NAV2001 אשר היה חייב לעבוד אומנם שנה לפי הרשיון, אך התחיל "לזייף" כבר לאחר 10 חודשים ( לא רצה בשום אופן לבדוק דואר ). אז נאלצתי להתקין AVG במקביל, והגדרתי לו לבדוק דואר ול-NAV - יתר התפקידים. לאחר סיום חודש 11 ה-NAV קיבל אלצהיימר כללי - הפסיק לעבוד On-Line וניתן היה רק להשתמש בו בסריקה. אז ה-AVG קיבל תפקיד נוסף, ולאחר שפקעה תקופת הרשיון לגמרי וגם ה-LiveUpdate כבר לא פעל, הסרתי אותו סופית וכעת ה-AVG משמש אותי בנאמנות בכל המובנים ( דרך אגב הוא חינמי ומתעדכן אוטומטית כל שבוע-10 ימים, ואם נראה לי, כיע פיספס - ניתן להוריד עידכון גם ידנית - דרך התוכנה ). כתובת להורדה.

uzi2

Active member
ניוקים ושני אנטיוירוסים

התשובה של זוהר על ניוקים בפועל נכונה, אם כי ההגדרה של ניוקים קצת שונה. המונח ניוק מגיע מ- nucleaer bomb או אם תרצו nucelear bombing. כלומר באופן פשוט יותר "פיצוץ רציני". בפועל זה הפלה של מערכת, זה יכול להיות השבתה של מחשב, וזה יכול להיות השבתה של החיבור לרשת או של תוכנה. בעבר היו ניוקים נפוצים שניצלו חור אבטחה ב- Win95 כדי להשבית את המחשב. כיום הסכנה היא באמת ביחוד ב- IRC, שם ל- mIRC ולסקריפטים שנכתבים עבורה יש חורי אבטחה שמאפשרים השבתה של המערכת/רשת. יש להקפיד לעדכן את כל העידכונים של mIRC (מהאתר המקורי). לגבי שני אנטיוירוסים חשוב שהם לא יופעלו בו זמנית על אותן הפונקציות. למשל אפשר שאנטיוירוס אחד יפעל על הדואר והשני יבדוק On-Access scanning, אבל לא ששניהם יעבדו על אותה הנישה. חשוב להדגיש: גם אם לכאורה נראה ששני אנטיוירוסים עובדים טוב כאשר הם רצים ברקע בו-זמנית (נניח ב- On-Access scanning) זה עלול להטעות. חלק מהקונפליקטים אינו נראה לעין, אבל עדיין גורם לכך שהם ינטרלו אחת את השניה בסיטואציות מסויימות בלי שמשתמש המחשב יהיה ממש מודע לכך (למעט זה שפתאום הוא נדבק בוירוס שכל אחת מהתוכנות אם היתה רצה בנפרד היתה מזהה אותו. המלצות הן גם עניין של תקציב, וגם של אופי ומשאבי מחשב. למרבית האנשים הייתי ממליץ על נורטון או על PC-Cillin 2000 (שכבר לא משווקת) כאנטיוירוס ראשי, ועל F-Prot for DOS כעל אנטיוירוס לדיעה נוספת. לגבי F-Prot יש הנחיות כיצד להפוך אותה לידידותית למשתמש (בבסיסה היא מאוד בסיסית ואינה ידידותית במיוחד, אבל סקריפטים פשוטים עושים אותה למשהו הרבה יותר נוח. יש עוד כמה חברות שנחשבות לטובות, כמו Norman, או Command או ESET. למי שמצבו הכספי לא מאפשר לו להשקיע הרבה, אז יש את EZ-Antivirus (האם זה נכון שהגירסה האחרונה של המוע שלהם כבר הפכה להיות כבדה?), ומי שבאופן כללי קשה לו לרכוש אנטיוירוס, אז יש את AVG שהיא מאוד ידידותית, אבל זיהוי הוירוסים שלה וביחוד זיהוי הטרויאנים נופל מזה של התוכנות האחרות שהזכרתי כאן. מי שאין לו בכלל בעיות תקציב. ב- F-Prot לא הייתי משתמש כתוכנה ראשית. בעוד שכתוכנה ראשית, מבין החינמיות, אני מאמין ש- AVG עדיפה על Antivir (תוכנה חינמית אחרת) הרי שכתוכנה לדיעה נוספת הייתי ממליץ על Antivir (בזיהוי וירוסים היא פחות טובה, ובזיהוי טרויאנים היא יותר טובה), יותר מאשר על AVG.

uzi2

Active member
לגבי האם פיירוול חוסם ניוקים.

למיטב ידיעתי נכון לכרגע, באם יש לך תוכנת mIRC מעודכנת, אז הפיירוול יחסום את הניוקים הנפוצים. בעיקרון, הפיירוולים אינם מכירים חורי אבטחה בתוכנות, אבל הם מזהים תבניות מקובלות של הצפות, וזה חוסם את הניוקים הנפוצים. יחד עם זה אני מודה שגם אני קצת מבולבל עקב האינפורמציה הסותרת (שלא תמיד אני מבין את מקורה או עד כמה הכתוב מעודכן) לגבי השאלה הזאת. אני באמת אנסה לברר את זה, ואחזור אליכם כי גם אותי השאלה הזאת מעניינת.

uzi2

Active member
ובכל מקרה,

חשוב להדגיש שההגנה הטובה ביותר נגד ניוקים, הוא עדכוני אבטחה. לגבי עדכוני אבטחה של Windows (מאוד חשוב) אפשר לעשות זאת בנוחיות דרך Windows Update.

למעלה