שאלה

LEO3077

New member
שאלה

שלום דפנה,תודה על התשובה,אני בת 36, עובדת בתחום פרא רפואי מעל ל10 שנים.יש לי גם תואר ראשון במדעי חברה. רציתי לעשות הסבה לתחום משאבי אנוש/גיוס,אבל מפחדת מהגיל, כי כרגע זה בעייתי כי יש לי ילדים תלויים בי...לכן אוכל לעשות שינוי זה עוד כשנתיים כשאהיה כבר בת 38...שאלה האם יקבלו אותי לעבודה אז?האם יש חשיבות לגיל במקצוע הזה?תודה שוב על תשובתך...

שינוי לקראת גיל 40

הי,
היה פה לאחרונה דיון מעניין בנושא. זה התפתח משאלה של מישהי ועורר תגובות: http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/1624/179692595/המומחים/ייעוץ_קריירה.
בכלל, שאלת הגיל בעולם העבודה, ובטח כשמדובר ברצון לשנות קריירה בגיל מסוים, היא מאוד גדולה, ואין לי עליה תשובה חד-משמעית. מצדאחד, ברור שיש השפעה לגיל וכמעט כל תחום קל יותר להיכנס אליו וקל יותר לעשות שינויים כשאתה צעיר. גם בגלל שאת פחות מוגבלת (ילדים, משכנתא וכו') בשנות ה-20 וגם בגלל שלצערי, השוק מתחיל לראות אותנו כפחות רלוונטיים בשנות ה-40 שלנו. הרבה מעסיקים חוששים שבגיל 40+ יהיו לנו דרישות גבוהות מדי מבחינת תנאים ויחס ושיהיה לנו קשה יותר ללמוד גברים חדשים ולהתאים את עצמנו לדרישות.
חלק מזה אפילו נכון.
מצד שני, אין שום סיבה בעולם שנמשיך לעשות משהו שאנחנו לא אוהבים רק כי הגענו לגיל 40. יש לנו עוד הרבה שנות עבודה והתסכול שבללכת יום יום למקום שאנחנו לא רוצים - רק יהפוך את היום-יום שלנו ליותר גרוע.
אז אם באמת רוצים לעשות שינוי הוא צריך להיעשות, אבל צריך לעשות אותו בצורה שקולה ומתוך אחריות.
את בכלל שאלת אותי על תחום ספציפי ואני מקשקשת על תפישת העולם שלי...
נעבור אלייך - למה את רוצה לעשות שינוי ולמה דווקא למשאבי אנוש?
את עובדת היום במקום שאפשר אולי להתחיל את השינוי כבר בו? כי זה יכול ממש לעזור.

LEO3077

New member
תודה על תגובתך...

במקום עבודה אי אפשר לצערי...מה שגם דורשים משרה מלאה וזה לא אפשרי כרגע... אני עובדת עם אנשים ואני חושבת שזה כן מתאים לי...אפילו מוכנה לעבוד תקופת ניסיון ללא שכר...

כניסה לעולם משאבי אנוש

אל תמהרי להתנדס לעבודה ללא שכר. זה לא ממתג אותך נכון בשוק וזה יוצר הרבה תסכול.
יש חשיבות לגיל בכל תחום, אבל בהחלט יש גם אפשרויות ובעולם משאבי האנוש אני בהחלט יכולה לראות איך את משתלבת גם לקראת גיל 40.
אני מצרפת לינק למאמר שכתבתי פעם בנושא כניסה לעולם ה-HR. מקווה שיעזור.
http://www.alljobs.co.il/ArticlePage.aspx?LinkWord=mashav

למעלה