אוהבת לנתח ולפרש דברים. איזה מקצוע מתאים לי?

צודקת

כמה ניסוח של הדברים זה דבר חשוב.
בוודאי שכל אחד יכול לעשות את הבחירות שלו, ואני לגמרי מאמינה שאין דרך אחת לחיות את החיים. הכוונה שלי הייתה שלכל גיל יש את השיקולים שלו והחלטה שמקבלים בגיל מבוגר יש לה השלכות שונות מאותה החלטה בגיל צעיר. זה כמובן לא אומר שאם הגעת לגיל 40 (או עברת אותו) את צריכה להתפשר. אני מכירה המון אנשים שעשו שינויים - דרסטיים פחות או יותר - גם בגיל מבוגר. אבל כמו שאמרת בעצמך, ההשלכות הן אחרות וההיערכות היא אחרת.
מי יתן וכולנו נדע לעשות את השינויים הנכונים לנו:)

mosheyd

New member
אני רוצה דווקא לחזק משהו שדפנה אמרה מלכתחילה.

הגיל של הכותבת הוא צעיר בהכרח.אומנם זה סוג של גיל שכבר מתחיל דחק קל לביסוס מעמדי מסוים (ניצנים ראשונים של נישואים, רכישות ראשונות של דירות וכו'), אך ממרום גילי "הקשיש" (42), ומניסיון חיים גדול יחסית גם לגיל זה, אני יכול לומר לך שמי שמיהר לקבל החלטות בגיל ה-20 המאוחר, עלול גם למצוא עצמו שבוי בתוך מעגלי חיים כובלים.
כמה פעמים פגשנו אדם ממורמר בגיל 40 ו-50 פלוס שאמר לעצמו שפני הדברים יכול היה להיות אחרת? בעניין זה אני מאוד, מאוד-מאוד, מחזק את התפיסה שדפנה הציגה כאן יותר מפעם אחת - יש לבחון את נושא קבלת ההחלטות בבחירת מקצוע בצורה שקולה ורוחבית.
חוכמת החיים היא איננה בהכרח רק תנועה מהירה ואחוזת לחצים קדימה. חוכמת החיים היא לפעמים גם לעצור לרגע ולחשוב, ולראות ולהפנים מה יש לחיים להציע. מיהו זה הממצה את החיים עד תומם, גם במובן היעיל וגם במובן המהותי - זה שפרץ ל"מעבר החצייה של החיים" מבלי להביט ימינה ושמאלה, ואז אולי נדרס, או זה שרגע לפני מעבר החצייה ראה את התמרור: "זהירות - עומס תנועה לפנייך"?
פייטן שכמותי, אף הייתי מוסיף שלטעמי - מנצח זה שרגע לפני מעבר החצייה, בתוך המולת הרחוב, ראה את הציפור האדומה הקטנה, עם הפס בצבע בז' על החזה, מצייצת ברוגע, ומתעלמת מהמולת הרחוב כמו אינה קיימת.

TipTip2013

New member
אוהבת לנתח ולפרש דברים. איזה מקצוע מתאים לי?

אני אוהבת משמעויות נסתרות וניתוחים ופרשנויות.
אהבתי לנתח שירים, סיפורים, בני אדם, סרטים, פרסומות.
אני אוהבת משמעויות פסיכולוגיות נסתרות ופרשנויות.

איזה מקצועות או תפקידים יש שבהם עוסקים בפרשנויות?
אשמח לתשובה מגוונת
תודה

מקצועות שקשורים לניתוח ופרשנות

ואו, שאלה מעניינת.
את בטוחה שזו הדרך הנכונה לבחור מקצוע?
אבל אם אני הולכת איתך, חושבת על מקצועות שעוסקים בפרשנות:
  • מחקר אקדמי בתחומי רוח וחברה
  • פסיכלוגיה וכל תפקיד שעוסק בתרפיה נפשית.
  • גרפולוגיה
  • ניתוח חלומות וטיפולים אלטרנטיביים
  • אנליסטים מדיניים/ ביטחוניים
  • אנליסטים בתחומי כלכלה
  • מראיינים
  • עיתונאים
  • ביקורת תרבות (יש תחומי לימוד מרתקים באוני' בתחומי תרבות)
  • ביקורת סרטים
  • היסטוריונים

על בסיס מה בוחרים מקצוע

אני אתן לך דוגמא: נניח שאני מאוד אוהבת לבשל, ומבשלת טוב. זאת אומרת, הגדרנו יכולת ועולם תוכן שיש לי משיכה אליו. אבל זה לא מספיק. האם זה אומר שאני צריכה לפתוח מסעדה? לעבוד כשפית מובילה במסעדה? לעבוד בבית מלון? לכתוב ספרי בישול? לבשל בבית ולמכור לאירועים פרטיים? ללמד בישול בבית ספר?
את מבינה בטח מה אני מתכוונת. כשבוחרים מקצוע צריך לקחת בחשבון מה זה אומר לעשות אותו ביום-יום ולא רק אם הוא מעניין.

TipTip2013

New member
כמובן שאני מבררת מה כולל המקצוע..אבל חשוב קודם מה מעניין.

אם יש דברים שאני יכולה לעשות אבל לא מעניינים או מסקרנים אותי..מה הטעם לעבוד בהם? זה מכניס אותך לדיכאון באיזשהו שלב. כבר עבדתי בעבודות שעשיתי טוב אבל היו משעממות. לכן עכשיו אני הולכת על הכיוון של מה מעניין אותי.
&nbsp
ואני נתקלת בבעיה כי מה שמעניין אותי אני לא בהכרח מצליחה לתרגם למקצוע..המון דברים מופשטים ונחמדים שאין לי מושג מה עושים איתם מלבד הרחבת אופקים.
למשל- ספרות מאוד מעניין אותי ואני טובה בזה. אבל מה אפשר להיות חוץ מאשר מורה לספרות בתום הלימודים? וכנ"ל לגבי לימודי תרבות ופסיכולוגיה..(לא חושבת שמתאים לי להיות פסיכולוגית)

מותר לשאול בת כמה את?

אני חושבת שהגיל משמעותי בסוג החיפוש שאת מחפשת. כשאתה צעיר, אתה יכול להרשות לעצמך "לזרום" עם החיפוש. אפשר ללמוד משהו שאוהבים גם אם לא ברור לאיזה מקצוע הוא יוביל ולתת קצת לחיים להוביל. לבדוק את עצמך בכל עבודה ועם הזמן להגדיר מה מעניין אותך ומה עושה לך טוב, עם איזה אתגרים את רוצה להתמודד ועם איזה לא. איזה סוג של ארגונים נעימים לך ואיזה מדכאים אותך. איזו אינטראקציה את אוהבת עם אנשים וכו' וכו'.
יש הרבה אנשים שלמדו ספרות לתואר ראשון ומגוון העבודות בהן הם עובדים בבגרותם רחב מאוד, ולא תמיד קשור באופן ישיר לתחום הלימוד, אבל עדיין מספק ומתגמל.
אם את יותר מבוגרת (וכמובן ש"מבוגרת" זו הגדרה קצת סוביקטיבית), השינויים הם יותר מורכבים ודורשים טיפול יותר מושכל ואחראי. לבת 40 אין ברוב המקרים את האפשרות "לשייט" עם החיים.
אני זוכרת שכבר הכתבנו על גבי הפורום, אבל לא בטוחה שדיברנו על מה מצבך בחיים מבחינת משפחה וכדומה.

TipTip2013

New member
אני בת 27 אבל אני לא מבינה מה הקשר..

אם אני מבוגרת זה סימן שאני צריכה להתפשר על עבודה שלא מעניינת אותי?
אני ממש לא רוצה לשייט בכל מיני תחומים אני רוצה כבר למצוא את התחום והתפקיד שיתאים לי. אני רוצה כן ללמוד מה שמעניין אותי אבל חשוב לי גם לדעת שהאפשרויות תעסוקה אחר כך קיימות ויחסית מגוונות.

TipTip2013

New member
כן בטח..הרבה אפשרויות שציינת מענייניות אותי

מחקר אקדמי בתחומי רוח וחברה
פסיכלוגיה וכל תפקיד שעוסק בתרפיה נפשית.
ניתוח חלומות וטיפולים אלטרנטיביים
מראיינים
ביקורת תרבות
ביקורת סרטים
&nbsp
כל זה מעניין אותי, ועכשיו השאלה היא איך מגיעים לעסוק בדברים הללו.
לימודים קשים מידי ואינטנסיביים זה משהו שדי מלחיץ אותי..אני מעדיפה מסלולים יותר קלילים..ונדמה לי שאין מסלולים קלילים בתחומים הללו
&nbsp

למעלה