שאלה

trilliane

Well-known member
מנהל
אמונה אינה רגש.

כתוב בהגדרה "בזיקה לרגש" כגון כגון אהבה או אמוּנה וכד'. אהבה, אמונה ומטרה, כולן מחשבות / רצונות וכו' והן דווקא דומות זו לזו.

אכן ההגדרה של רב מילים עדיפה"

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
הסבר מלא למילה חָדוּר תואר

מלא, ספוג, גדוש, רווי, שתחושה או הרגשה מסוימת חדרה בו וממלאת אותו.
• אני חדור אמונה בדרך שאנו הולכים בה.
• מטפסי ההרים העפילו אל ההר חדורי ביטחון ביכולתם להגיע אל הפסגה.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

המאמץ אותה דרכו סלולה, ואין לו ספקות באשר לאי הימנות 'מטרה' בקהל המושגים שניתן להיות חדור בהם.

הייתי "חדור מטרה" לשכנעך
; אני חוזר לחדרה (לבלומה,

לילדים, לשכנה), חדור תחושת כישלון ואבדן דרך.

יכול היה

&nbsp
האם תקין לכתוב כך - ""אין בעיה", עניתי, "אני אמתין", הסתובבתי טרם יכלה לענות"
&nbsp
או שלא תקין לכתוב יכל/ה?
וצריך כך - "אין בעיה", עניתי, "אני אמתין", הסתובבתי טרם יכולה הייתה לענות".

trilliane

Well-known member
מנהל
כל הנטיות בעבר הן יכול+צורן גוף אבל

בגוף נסתרת ונסתרים התנועה בעי"ן הפועל נחטפת (רגיל; השווה לפעלים אחרים בגזרת השלמים בבניין קל) ולכן יכלה ויכלו הן צורות הנטייה הנכונות (כמו שמרה ושמרו).

'טרם יכלה לענות' לא נשמע לי טוב. אני הייתי מעדיף משהו כמו:

'לפני/קודם שהספיקה לענות'
או
'בטרם הספיקה לענות'

שלוש שאלות

1. הביטוי "עוד לא אמרתי נואש" הוא במשלב לשוני גבוה/בינוני-גבוה? או שמא נמוך?

2. מחפיש ביטוי/צירוף במשלב לשוני גבוה יותר ל"לא רואה בעיניים"/ללא חרטות/בכל הכוח.

3. האם ישנו צירוף בעלות משמעות דומה ל"דוחה את הקץ"?

trilliane

Well-known member
מנהל
תשובות

1. "לא אמר נואש" (כלומר לא התייאש, לא הרים ידיים) בהחלט במשלב גבוה (או לכל הפחות בינוני-גבוה; ממש לא נמוך).
&nbsp
2. לא הבנתי; אתה מחפש צירופים לכל אחת מהאפשרויות, או שכולן אמורות להביע את אותו רעיון? הקשר יעזור.
&nbsp
3. לא מצליחה לחשוב על אחד כרגע. גם כאן, הקשר יעזור. תן את המשפט המיועד.

הנה ההקשרים

1. מחפיש ביטוי/צירוף במשלב לשוני גבוה יותר ל"לא רואה בעיניים"/ללא חרטות/בכל הכוח.

ההקשר - "החלתי לספור לאחור, עד שהגיעה השעה. הסתערנו על עורף המבצר. שועטים קדימה עם הנשקים, לא רואים בעיניים, רוח קרב בערה בנו."

2. האם ישנו צירוף בעלות משמעות דומה ל"דוחה את הקץ"?

ההקשר - "לקרוא לטבלית הלבנה הזו תרופה, זה סוג של הונאה. היא לא מרפאת, פשוט דוחה את הקץ."

תודה על התשובות :)

trilliane

Well-known member
מנהל
אפשרויות

1. אתה מחפש ניסוח גבוה או ניסוח של חייל? כי "נשקים" היא מילה צבאית, במשלב נמוך. "נשק" היא בעיקרון מילה קיבוצית, אין לה ריבוי רשמי (כמו ציוד). אם אתה רוצה ריבוי שנשמע טוב, הפתרון כיום הוא "כלי נשק".

אני לא בטוחה שאני מבינה את כוונתך ב"לא רואים בעיניים", כי יש לזה יותר ממשמעות אחת... ולא ברור לי מה חסר במשפט. אם תסביר בדיוק במילים אחרות מה אתה רוצה להביע שם, אפשר יהיה להציע הצעות מדויקות יותר. אולי במלוא העצמה / מסתערים בכל כוחנו וכו'.

2. הייתי משאירה "דוחה את הקץ", משתלב בול. זה לא משלב נמוך, ובכל מקרה שאר המשפט לא במשלב גבוה.

הערות לסעיף 1: א. "התחלתי לספור לאחור" מציין נקודת זמן על

ציר הזמן - נקודת ההתחלה. אי אפשר להתחיל לספור לאורך פרק של זמן ("מנקודת ההתחלה 'עד שהגיעה השעה'"). פיתרון אפשרי: "התחלתי לספור לאחור. כשהגיעה השעה הסתערנו...".
ב. במקום 'לא רואים בעיניים', 'בחמת זעם'/'בחמת רצח'.

למעלה