שאלה

itay19872

New member
שאלה

שלום הייתי שמח להתייעץאיתכם..
אני בן 28 ,בא בכלל מתחום הכושר והחלטתי פתאום שאני רוצה לנסות את מזלי בעולם ההייטק...
אין לי שום ניסיון/ידע בנושא(מתחיל ממש מ0 מה שנקרא) ורציתי לדעת האם לדעתכם יש לי בכלל סיכוי להשתלב בתחום או שחבל לי על הזמן?
שמעתי שיש כל מיני בתי ספר כאלה למקצועות ההייטק שמלמדים קורסים החל מהבסיסים ביותר ועד למתקדמים ביותר-האם לדעתכם הכשרה של לימודי קורס לתעודה בלבד מספיק? או שבכלל חייבים מינימום תואר ראשון במדעי המחשב?
ואם לימודי תעודה בלבד אכן יספיקו-מהו הקורס הבסיסי והקל ביותר שכדאי לי להתחיל ממנו?(כפי שציינתי בהתתחלה אני מתחיל מ0

תודה רבה מראש לכל העונים

user32

Well-known member
מנהל
אתה לא יכול "לנסות את מזלך"

מצטער, אין מקבילה בהי-טק לקורס מדריכי חדר כושר או משהו כזה. אתה יכול לעשות תואר במדעי המחשב, חשמל וכדומה שעם סיומו כנראה תוכל להשתלב בקלות יחסית בעבודה טובה (בעיקר פיתוח). מהקורסים האלה שאתה שומע עליהם לא תצא עם עבודה למרות כל ההבטחות והשכנועים. בטח לא אם אתה מתחיל מאפס.

Cמן רשום

New member
Do. Or do not. There is no try

ולמשיב המקורי: היי טק זה שם כולל להרבה מאד מקצועות. להיות בחוד החנית, שזה הפיתוח, כמעט תמיד צריך תואר אקדמי. ואמרתי כמעט רק כדי שהליצן שיודע בדיוק מי הוא, לא יקפוץ לתקן אותי שלביל גייטס (ועוד כמה ידוענים) אין תואר. אבל יש תחומים פחות מאתגרים בעיקר הכרוכים במיחשוב ארגוני שאפשר להשתלב בהם על סמך קורסים לא אקדמיים. הבולט זה אנשי סיסטם. זה לא כרוך בפיתוח, תיכנות בפי העם, אלא יותר בהקמה ותחזוקה של תשתיות כמו שרתים ורשתות.

בהצלחה.

itay19872

New member
אנשי סיסטם..

סורי על הבורות
אבל מה השם המדוייק של הקורס?וגם..איפה אפשרללמוד את זה?

Cמן רשום

New member
השם המדוייק של הקורס משתנה ממכללה למכללה

ייתכן גם שתרצה כמה לשלב כמה קורסים. תבדוק את רשימת הקורסים שנותנים הסמכה של מייקרוסופט MCSA. יש הסמכות למוצרים שונים כמו שרת 2012, חלונות 8 וכו. אם הצלחת ונהינת, אתה יכול לקחת גם את ההסמכה הגבוהה יותר, MCSE. למשל Server Infrastructure.

המכללות היותר ידועות שנותנות קורסים כאלה הן מכללת נס (Ness) וג'ון ברייס. נדמה לי שגם המכללה למנהל מציעים קורסים כאלה. לא יודע להגיד לך מי יותר טובים ומי פחות.

אם תבחר להיכנס לתחום הזה קח בחשבון שני דברים. א' שאת העבודה הראשונה קשה לקבל כי אין לך ניסיון. תצטרך להיעזר בחברים ומשפחה לצורך פרוטקציה. הדבר השני זה שכל הזמן תצטרך ללמוד. אחת ל4-5 שנים יוצאת מערכת חדשה לגמרי ותצטרך ללמוד אותה כי אחרת מהר מאד הידע שלך הופך מיושן וחסר תועלת.

tenen

New member
הכל תלוי בכמה אתה מוכן להשקיע

בגדול, אם אתה האדם הממוצע הייתי הולך על מה שUSER אמר ולאחר שתוציא תואר בתחום כנראה שתוכל להשתלב בקלות.
&nbsp
אם אתה חושב שאתה יודע ללמוד לבד ומוכן להשקיע את הזמן, אני את רוב מה שאני יודע בתחום לומד מPLURALSIGHT (כמובן שמה שמעניין יותר אני מרחיב מעבר לזה)
הכמה גרושים שזה עולה לי בחודש כבר מזמן החזירו את עצמם.
&nbsp
במקומך הייתי מקשיב לUSER והולך על התואר, זה לא שלא הכרתי אנשים בתחום שהתחילו מקורס זה או אחר, אבל להגיד שהסיכוי שלך סביר בתרחיש כזה זו אופטימיות שלדעתי אין לה יותר מדי מקום כרגע אלא אם אתה מגיע עם רקע רציני זה או אחר.

גרי רשף

New member
תרומתי הצנועה לנושא

נתחיל מהבשורות הטובות:
אתה עדיין צעיר, כל האופציות פתוחות בפניך, וכעת קל יחסית לעשות שינויים גדולים בחיים (אפשר גם בגיל 50 לשנות אבל זה יותר קשה).
ללמוד אפשר לא רק בקורסים שעולים אלפי שקלים, אלא גם מחומר רב שיש באינטרנט, ביוטיוב, בבלוגים, במאמרים, בספרים שאפשר להזמין מאמזון וכו'.
&nbsp
מכאן לבשורות הרעות:
כדי להפוך לעובד הייטק מצליח, לא מספיק לעשות קורס, לקבל תעודה, והנה אני יושב מול מחשב, עובד באיזו חברה מפונפנת, רכב שכור בחנייה וכרטיס תנביס בכיס.. כל מי שעושה קורס מקבל תעודה כי שילם הרבה כסף, והבעייות העיקריות הן שתיים:
1. להבין באמת את החומר, לגלות תושיה, להסתדר עם הבעיות הטכניות, ולהמשיך ללמוד כל הזמן. לא רק לסמן "V" על נוכחות והגשת תרגילים.
2. לצבור נסיון ראשוני במקום עבודה כלשהו. קשה למצוא עבודה ללא נסיון.
&nbsp
יש כאלה שהדרך שלהם קלה יותר: אנשים מוכשרים, כאלה ששירתו בצבא ביחידות טכנולוגיות וכו'.
יש כאלה שהדרך שלהם קשה ואולי חסומה: זה לא בשבילם, אין להם שום כשרון או יכולת, והסיפורים על המשכורות והתנאים סינוורו אותם. הם יכשלו, וגם אם לא - הם יהיו מתוסכלים ממה שהם עושים.
הרוב נמצאים באמצע, גם אני וכנראה גם אתה. אנחנו צריכים לעבוד קשה כדי להתקדם ולהבין, לא להתפנק, להסתפק במשכורות מצחיקות בתחילת הדרך, ולהתקדם אט אט בלי להיות מטאורים גדולים.
&nbsp
אם כן - צא לדרך עוד היום, כך שבסוף אוגוסט 2016 תוכל להסתכל בסיפוק על כל מה שעשית בשנה החולפת.
בהצלחה.

user32

Well-known member
מנהל
לגבי ההצעות של חלק מהאנשים

הכל נכון ויש קורסים בסיסטם ומקצועות קלים יותר בענף. יש גם אנשים שהגיעו לעבודה מלמידה עצמית ואני הראשון להעיד על כך.
העניין הוא שאני לא מכיר מישהו שהתעורר בוקר אחד בגיל 28 ואמר לעצמו שהוא גילה את הכשרון החבוי שלו במקצוע כזה או אחר והוא רק צריך קורס של כמה חודשים לסגור את הפינה. כל מי שאני מכיר שנכנס למקצוע דרך הקורסים היה חזק בעניין עוד לפני: מאלה שתיקנו מחשבים מגיל 9 או כאלה שתכנתו בתיכון, בצבא ואיפה לא. אישית אני חושב שרובם היו מצליחים עם או בלי קורס אבל אין לדעת.
כן אפשר ללכת לעשות תואר מסודר שהוא כמעט תמיד יפתח לך דלתות ואני מכיר אנשים שבכלל לא התקרבו למחשב לפני התואר והצליחו בלימודים וגם במקצוע אחר כך.
אני כן מכיר המוני צעירים שנפרדו מ20-25K ש"ח מתוך חלום שהנה הרכב ליסינג מחכה להם בפינה בעוד 6 חודשים ובסוף התעודה יושבת ליד התעודה של הברמן, המאמן כושר וצילום מזכרת מהטיול להודו.

Cמן רשום

New member
דווקא בתחום הסיסטם

יש די הרבה שנשלחו לקורסים האלה מלשכת העבודה, חיילים משוחררים שלמדו על המענק, ועוד מוזרויות. בעבר הרחוק (מאד) לימדתי כמה מחזורים קורס בסיסי נתונים וקורס ניתוח מערכות באחת המכללות האלה. קורסים שעקרונית פונים לאוכלוסייה ברמה יותר גבוהה. בוא נגיד בעדינות שלא רבים היו פריקים של מחשבים. או אפילו עם יכולת תפיסה מינימלית של עקרונות לוגיקיים בסיסיים.

choo

Active member
הלכו לקורס כן. האם מצאו עבודה בתחום אחריו?

למעלה