שאלה

סתיו309

New member
שאלה

חברה חתמה חוזה שכירות של מבנה תעשייתי בנתניה לתקופה של 5 שנים. בחוזה נקבע שדמי השכירות עבור כל 5 השנים בסך 1 מיליון ש"ח, ישולמו לבעל הנכס בשני תשלומים שווים: תשלום ראשון בסך 500 אלף ש"ח שולם מיד עם חתימת החוזה. התשלום השני בסך 500 אלף ש"ח ישולם בשיק דחוי ליום 15 ביולי 2015. - איך אני רושמת סעיף זה בדו"ח רווח והפסד?

תודה,
חג שמח,
סתיו

paretomc

New member
דוח רווח והפסד של השוכר?

אצל השוכר נרשמת הוצאה לפי חודשי השכירות, ללא כל קשר להסדר התשלום, קרי 200,000 ש"ח לשנה, או החלק היחסי של שכירות בשנה הראשונה והאחרונה אם לא התחילו ב01/01
&nbsp
במאזן יירשם נכס של מקדמות על חשבון שכירות.
&nbsp
אצל המשכיר יירשם ההיפך - הכנסה לפי 200,000 לשנה, התחייבות בגין מקדמות על שכירות.

סתיו309

New member
תודה רבה! ואם אפשר שאלה נוספת..

בבוקר של יום 1.1.14 הזרימו בני משפחת "איקס" לקופת חברת "איקס" בע"מ, את כל חסכונותיהם בסך 6 מיליון ש"ח. בתמורה הם קיבלו לידיהם את כל המניות של החברה (מניות בחברה בע"מ מייצגות את הבעלות על החברה).
איך אני רושמת סעיף זה בדו"ח רווח והפסד?

תודה וחג שמח,
סתיו

paretomc

New member
אני חושב שכדאי לך ללמוד מה זה רווח והפסד

ברווח והפסד רושמים כהכנסה את כל מה שהחברה מכרה, כלומר סיפקה בפועל ללקוחותיה, בין אם מדובר בשירות או במוצר.
כהוצאה רושמים את כל מה שהחברה השתמשה כדי לייצר הכנסות.
כל השאר שייך למאזן.

מהשאלה שלך עולה שאת לא מכירה את מבנה הדוחות הכספיים ברמה הבסיסית ביותר ולכן לא ממש יעזור לך לדעת את התשובה.
בכל מקרה אין שום רישום בדוח רווח והפסד על רכישה או מכירה של מניות עצמיות.

סתיו309

New member
אני חושבת..

אם אתה מעוניין לענות ולעזור אז בכיף אם אתה מעוניין להתנשא על אחרים זה לא המקום..

paretomc

New member
לא התכוונתי לפגוע, סליחה

אחרי ההמלצה בכותרת (שאכן היתה כתובה בצורה לא מוצלחת, ושוב סליחה), כתבתי את ההסבר הכללי.
&nbsp
הכוונה שלי היתה שלהסביר מה זה רווח והפסד ומאזן חורג מהיריעה של הפורום הזה, ואני ממליץ לך ללמוד את הבסיס ולא להתמקד בשאלה.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

למעלה