שאלה

duvdevanim

New member
שאלה

הבעיה שלי זה למצוא שיעור נקודות אם אומרים לי עורך קטע... אז גם אם תתנו לי את התשובה זה לא מיודעמה יעזור אם לא תסבירו לי בבקשה איך עשיתם את זה
תודה מראש!!

ללא שם™

New member
../images/Emo26.gif

היי ~~~ אני אנסה להסביר, בתקווה שיהיה מובן ~~ בעזרת הנתון ש CN=6, אתה יודע ששיעור הוואי של הנקודה N שווה מינוס שש. בנקודה N הישר CN חותך את הפרבולה, לכן יש להשוות ביניהם ~~~ ולפתור, יצא לך שני פיתרונות, כאשר אחד מהם לא מתאים לך, משום שאתה רואה מהסירטוט שמדובר באיקס חיובי (ואחד האיקסים יוצא שלילי) אותו הדבר אתה עושה על עם KB. שיעור הוואי של נקודה K הוא 8. והפרבולה חותכת בנקודה זו את הישר. תשווה ביניהם, תפתור, שוב יוצאים שני פירתונות, אחד שלילי, אותו אתה פוסל, ואחד חיובי, שהוא הפיתרון שלך ~~~ כמובן האיקסים הסופיים שאתה מקבל זה בעצם בחלק הראשון שיעורי האיקס של הנקודות C או N, בחלק השני שיעורי האיקס של נקודות K או B. אם עדיין לא תצליח לפתור לבד, אני אצרף פיתרון מלא ~~

בבקשה ../images/Emo107.gif

נתחיל ב BK , ששווה ל 8 . כפי ש"ללא שם" הסבירה מצוין, המשמעות היא פשוט ששיעור ה y של נקודה K הוא 8 . האם זה ברור לך כבר למה ? אם כך נציב ב y את המספר 8 :
y = x²-3x-10 8 = x²-3x-10 0 = x²-3x-18​
ובעזרת נוסחת השורשים :
X1=6 , X2=-3​
אבל נתון שהנקודה K היא חיובית (תראה בציור), ולכן שיעור ה x שלה חיובי. כלומר התשובה 3- מתבטלת ושיעור ה x שלה הוא 6 . מכאן ש OB = 6 . תנסה עכשיו אותו הדבר עם הנקודה N - אותן פעולות עם מספרים אחרים.

למעלה