הסבר פסיעה משתנה
יש כאן מספר פרמטרים תלויים: לחץ סעפת, סל"ד, ומהירות אויר. מערכת ה-CSU דואגת לסל"ד קבוע על ידי שינוי הפסיעה של המדחף, בעזרת מנגנון מכני. אם הסל"ד עולה מעבר לרצוי, היא תגדיל את הפסיעה, לכיוון פסיעה גסה יותר, זוית ההתקפה של הלהבים ביחס לזרימת האויר עליהם תגדל והסל"ד יקטן. וההפך - אם הסל"ד יורד, המערכת תוריד את הפסיעה (לכיוון פסיעה עדינה יותר) והסל"ד יעלה. יש לזכור כי זוית ההתקפה של הלהבים (בשילוב עם הסל"ד כמובן) היא שתקבע את כמות הדחף, ושזוית ההתקפה תלויה בסל"ד וגם במהירות המטוס. לכן - ידית קדימה = סל"ד גבוה = פסיעה עדינה. ידית אחורה = סל"ד נמוך = פסיעה גסה. ניתן לנתח מה יקרה בכל מצב נתון, כאשר משנים את אחד הפרמטרים - בניתוח להלן אני מניח מצב ביניים יציב כלשהו, ואז שינוי פרמטר: הוספת מצערת: המנוע מספק יותר כוח, ומנסה להעלות את הסל"ד. ה-CSU מגיב ע"י שינוי הפסיעה לגסה יותר. והפוך בהורדת מצערת. שינוי פסיעה ע"י הידית הכחולה: קובע סל"ד חדש ליחידת ה-CSU, והיא משנה את זוית הפסיעה בהתאם. הגדלת מהירות: כשהמטוס צובר מהירות (אם בי"א, המראה, הנמכה וכו´), זוית ההתקפה על הלהבים קטנה והסל"ד שואף לגדול. שוב, ה-CSU מגיב ע"י שינוי הפסיעה לגסה יותר. וכמובן הפוך בהורדת מהירות. בתהליך ההמראה, בתחילת הריצה המהירות קטנה, וזוית הפסיעה עדינה. ככל שצוברים מהירות זוית ההתקפה על הלהבים קטנה, הסל"ד שואף לעלות, וה-CSU מגדיל את זוית הפסיעה. כל יצרן מגדיר מהם ערכי הסל"ד ולחץ הסעפת המומלצים לכל מצב טיסה. החוק הכללי הוא - ככל שהסל"ד גבוה ולחץ הסעפת גבוה יש יותר דחף, אך יש לשים לב לא לעבור מגבלת לחץ סעפת בסל"ד מסוים. גם אותי לימדו את החוק של "לחץ סעפת קטן מהסל"ד" אך לא מצאתי לכך סימוכין בספרי המטוס (שיוט בזלין לדוגמה ב-2000 סל"ד ו-23 אינטש). אינטואיטיבית, זה דומה למצב בו לוחצים גז עד הסוף בהילוך גבוה מדי במכונית. כמובן מערכת ה-CSU שולטת רק על הפסיעה, ולכן ניתן לחרוג מהסל"ד שנקבע ע"י הידית הכחולה אם הפסיעה הגיעה לקצה מהלכה - לדוגמה, אם סוגרים מצערת לקראת נחיתה, הסל"ד יורד, ה-CSU מוריד פסיעה לפסיעה עדינה כדי להעלות את הסל"ד חזרה עד אשר מגיעים למינימום פסיעה, ואז גם הסל"ד מתחיל לרדת. במטוסים רב מנועיים יש גם אפשרות ל"הנצה" (מלשון נוצה) - קביעת הפרופלר בפסיעה הגסה ביותר כאשר הולך מנוע - כך שהלהבים למעשה מקבילים לזרימת האויר להקטנת הגרר שלהם למינימום, עקב האי סימטריות של הדחף. אני מקווה שההסבר ברור - אם לא, אשמח לענות על עוד שאלות.