שאלה.

mgno11

New member
שאלה.

אהלן, מה נשמע?

השתחררתי מהצבא בנובמבר וישר עשיתי קורס של יואל גבע. ניגשתי למועד פברואר וקיבלתי 723. ההתפלגות: אנגלית 150, מילולי 135 וכמותי 138.
זו הפעם השנייה שאני ניגש לפסיכומטרי. הפעם הראשונה הייתה בתיכון ואליה ניגשתי כמעט בלי ללמוד(הוצאתי 592).

ועכשיו לשאלות.

1) האם כדאי לי לשפר את ציון הפסיכומטרי? אני לא כ"כ מחשיב את הבחינה שעשיתי בתיכון כי כמעט לא למדתי אליה, ובפעם הראשונה שבאמת השקעתי(אני מחשיב אותה לפעם הראשונה שעשיתי באמת פסיכומטרי) קיבלתי 723, אז לדעתי יש לאן לשפר.

2)איך הייתם ממליצים לשפר? חשבתי לקחת עוד קורס של יואל גבע כי באמת נהניתי מכל שניה בקורס והייתה לי מורה תותחית. בנוסף לכך אני מתחיל עבודה שאליה אני מתחייב לחצי שנה ואז אני טס לחודשיים ולכן המועד הבא שאליו אוכל לגשת יהיה לדעתי מועד דצמבר 2014. אני פשוט קצת דואג שאני קצת אחליד, והחומר לא יהיה 100% בראש, ולכן המחשבה על עוד קורס.

בכוונה לא התייחסתי לבגרויות כי הן כרגע לא רלוונטיות לדילמת הפסיכומטרי שמולה אני ניצב. משוטטות קצרה בפורום ראיתי שעם פסיכומטרי מתחת ל740 אין בכלל על מה לדבר.

תודה רבה לעונים.

עיכר

New member
לדעתי ללמוד לבד יהיה הכי טוב

למרות שיש קצת פער זמנים בין הפסיכומטרי שעכשיו עשית לבין הפסיכומטרי שתעשה בדצמבר, לדעתי קורס נוסף יבזבז לך המון זמן. מה שהייתי ממליץ הוא להשיג ספרים משני מכונים שונים, לעשות לך לוז מסודר למשך חודשיים וחצי וללמוד לבד. אופיה נוספת היא לשלב שיעורים פרטיים שיכולים בהחלט לעזור לך בנושאים שאתה יותר מתקשה בהם. כן הייתי ממליץ לך על קורס רק אם אתה בן אדם שמאוד קשה לו עם משמעת עצמית. אבל אם יש לך אפילו קצת משמעת עצמית אל תעשה שוב קורס, זמן רב שתוכל להשקיע בלמידה בבית ובפתרון תרגילים שאתה באופן אישי מתקשה איתם יהיה הרבה יותר יעיל מלבזבז את הזמן הזה בכיתה בקצב שלרוב מותאם לציונים יותר בינוניים.
בהצלחה!

mgno11

New member
תודה רבה על התשובה. יש לי שאלה נוספת.

האם אפשר לנסות להתקבל למסלול ה6 שנתי בכל אחת מן האוניברסיטאות על סמך רקע אקדמי חלקי (לדוגמא שנת לימודים אחת מתואר ולא התואר כולו)?

עיכר

New member
תשובה בפנים

על בסיס רקע אקדמי חלקי קשה מאוד לעבור. ראשית, זה לא מחליף פסיכומטרי, זה מחליף את החישוב של הבגרות. למעשה החישוב הופך להיות 50 אחוז פסיכומטרי ו50 אחוז ממוצע אקדמי חלקי. העניין הוא שצריך לרוב ממוצע מעל 95 כדי שזה יעזור איך שהוא. זה נדיר מאוד, קורה לפעמים אבל לא הייתי בונה על זה בכלל. בכל מקרה זו הדרך הקשה והקלושה ביותר להגיע לרפואה. הדרכים העיקריות והריאליות יותר היא להתקבל לתכנית ה6 שנתית או ללמוד תואר מדעי שלם ובסיומו לנסות להתקבל לתכנית ה4 שנתית.
בהצלחה!

talmarsh1

New member
לא כ"כ מדויק

על הפרשנות של מה המסלול העדיף אפשר להתווכח. אבל זה לא מדויק שצריך ממוצע מעל 95 (לי ממוצע כל ממוצע מעל 90 היה עדיף על הבגרות באת"א. זה גם לא מחליף את החישוב של הבגרות בכל מקום.)

מה כן נחשב לרקע אקדמי חלקי?
1. טכניון: אם ביצעת מעל 60 שעות בתואר הנדסה זה נחשב כרקע אקדמי חלקי, מחושב לסכ"ם חדש ויש דיון בוועדה נפרדת (במידה והגעת אחרי מו"ר).
2. עברית: אני לא סגור על הקרטריון אבל ע"פ ההגדרה שלהם זה עשוי להשתלב יחד בחלק שתופס הפסיכומטרי מהסכ"ם, ע"פ שיקול דעתם (ובכל מקרה "לטובתך"). נראה לי שבכל מקרה זה צריך להיות תחום מדעי.
3. את"א: גם כאן לפי דעתי זה צריך להיות מתחום מדעי. מעל 40 שעות אקדמיות במסלול אחד מחליפות את הבגרות 50% בגרות %50 פסיכומטרי.
4. בן גוריון: אין לי את המידע.

בכל מקרה, המידע רלוונטי לשנה"ל הקרובה..

ועכשיו לפרשנות. מה ממוצע הבגרות שלך? מה אתה רוצה ללמוד ולמה?

mgno11

New member
ממוצעים.

אוניברסיטת ת"א: 98.68
האוניברסיטה העברית: 10.20

אני לא מעוניין באוניברסיטת בן גוריון ובטכניון מסיבות אישיות שקשורות למגורים במרכז.

תודה רבה על התשובות!

mgno11

New member
בקשר למקצוע.

אני חושב ללמוד מקצוע מדעי כלשהו במידה מספיקה כדי שיחליף את תעודת הבגרות שלי. המקצועות שעליהם חשבתי הם כימיה וביולוגיה מכיוון שהם גם מעניינים אותי. הבעיה עם הבגרות שלי היא שהיא בינונית מאוד, ואני צריך לשפר בה כמעט את כל המקצועות (חטאי העבר שלי כתלמיד תיכון).

לאחרונה גם חשבתי מכינה משולבת מקצועות מדעיים באוניברסיטה העברית. לומדים בה כתיבה אקדמית(משהו כזה), מתמטיקה, אנגלית ו2 מן המקצועות הבאים: פיזיקה, כימיה, ביולוגיה ומדעי המחשב. היתרון במכינה הזו הוא שהיא יכולה להחליף את תעודת הבגרות גם באוניברסיטה העברית וגם באוניברסיטת תל אביב.

למעלה