שאלה...

• פותח הנושא topo
  • פורסם בתאריך

New member
שאלה...

אתמול הלכתי לדוג בעזרת רובה צלילה בשעות הבוקר. צללתי במרחק שלא עולה על 50 מטר מהחוף.לאחר זמן מה הגיעה סירת דיג והדייגים על הסירה "ביקשו" ממני לצלול במקום אחר כי הם מתכוונים לפרוש שם רשת. סירבתי ואמרתי שיחכו או שיעברו למקום אחר והם בתגובה התחילו לפרוש את הרשת.אמרתי להם שאני לא זז ואם אני אסתבך ברשת אני יחתוך אותה ואז נהיה ויכוח לא סימפטי שאותו אני יחסוך מכם. האזור שבו צללתי הוא לא שמורת טבע,הוא ממש בפתח של המרינה עם הסירות דיג וכמו שציינתי במרחק קצר מהחוף. השאלה היא האם יש חוקים כלשהם המגבילים דיג ברשתות באזור קרוב לחוף? כלומר,בפעם הבאה יש טעם לסגת משם ולקרוא למשטרה? נ.ב. בימים אלו יש ים מעולה לצלילה,בעיקר לפנה"צ.לתשומת לב הצוללים.

paluta

New member
תגובה

מי שצולל לוקח בין השאר גם סיכונים שכאלו - לא כדאי לך להסתבך עם דייגים אני בכלל מתפלא שהם הזהירו אותך אבל אני רוצה לשאול מה עושים עם צוללן שבא לצלול ממש מתחת לאף שלך כשאתה דג עם חכה - זה בדיוק מה שקורה לי בימים האחרונים - אז אני מבקש ממש יפה שיפנה למקום אחר כי זה מפריע והים גדול - בדרך כלל רק בודדים מקבלים בברכה את הבקשה ואפילו מתנצלים ואילו אחרים לא רק שמתעלמים אלא בכוונה ממשיכים לצלול מתחת לאף - גם זה מרגיז - לא ?

S K I P E R 2

New member
תשובה לשאלה

על כל כלי שייט מכל מין וסוג שהוא נאסר להתקרב לתחום של 200 מטר מהאיזור שבו נמצאים צוללנים ולא בהכרח צוללני דייג. החוק הנ"ל נאכף בקפידה רבה על ידי משטרת ישראל ולמעשה הוא מהווה את אחד החוקים הנאכפים ביותר בים. אולם מה עליך בתור צוללן אחראי חלה החובה לתלות דגל צוללנים במקום בולט ונראה לעין מכל זוית. במקרה שלך קיימים מצופים למכירה שעליהם מתנוסס דגל הצוללנים . לחילופין אפשר עם מאמץ קל להתקין אחד כזה בעלות מיזערית. האמן לי החיים שוים יותר. סקיפר

אוריא

New member
נשמע לי מאוד...

נשמע לי מאוד מסוכן להכנס לתוך הרשת שלהם. אתה עלול להסתבך בה. לא הייתי סומך על הסכין שתוכל להוציא אותך מזה.

husam11

New member
תגובה מניסיון

קודם כל החוק מחייב כל כלי שייט להתרחק 200 מטר מהחוף או ממצוף של צוללים, כבר היה לי מקרה דומה באופן הכללי ודייגים לא מעניין אותם כלום ובאמת לא כדאי להתעסק איתם, כי חבל. הכי מומלץ לקנות מצוף, אפשר לאלתר גם, לקשור אותו אליך בחוט שאורכו משהו כמו 10 מטר ואז זה הרבה הרבה יותר בטוח כי רואים אותך מרחוק וגם מה שאני עושה, את השחילר אני קושר גם במצוף, ככה יהיה הרבה יותר נוח להמשך הצלילה אם תפסת כמות טובה. אני ממליץ לך בחום על המצוף. ודרך אגב באיזה אזור אתה צולל? מקווה שעזרתי בהצלחה

New member
היה מצוף ועוד איך...

והם ראו אותי ודיברו איתי לפני שהם הטילו את הרשת,כל העניין הוא שהם רצו לזרוק שם את הרשת אז הם אמרו לי להסתלק. עכשיו,אני יודע שאסור להם לשוט קרוב לחוף, אבל זה קרה ממש בפתח של המרינה ולכן קיימת באיזור הזה תנועת סירות קרוב לחוף,דבר שני,הם תמיד יכולים להגיד למשטרה שהם זורקים את הרשת ומעיפים את הסירה משם ואז זה חוקי. השאלה היא בקשר לחוקיות של דיג בעזרת רשת שנפרשת וחוסמת שטח גדול, האם על זה יש הגבלים או שזה מותר בכל מקום.

למעלה