שאלה

duvdevanim

New member
שאלה

בתץמונה המצורפת- עדיף שלב אחרי שלב בלי קיצורים בבקשה אם אפשר

nozza

New member
פשוט יחסית

השתמש במשפט: חוצה צלעות השוקיים במשולש הוא מקביל לבסיס. מכאן:NM || AC ועכשיו למשפט ההפוך: מקביל לבסיס שחוצה שוק אחת חוצה גם שוק שניה לשני חצאים שווים. מכאן: במשולש AOD אפשר להגיד ש DP=PO. כנ"ל בצד השני של המקבילית. ולסיום, האלכסונים במקבילית חוצים זה את זה, לכן DP=PO=OS=SB

duvdevanim

New member
יש לך דרך יותר פשוטה אולי?

מה זה חוצה צלעות השוקים לא למדנו את המשפטים האלה...

הוא כנראה התכוון לקטע אמצעים!

בתרגיל שכן תצטרך להשתמש במשפט הזה ובאחד המשפטים ההפוכים לו. כמו כן, ישלהשתמש במשפט שהאלכסונים במקבילית חוצים זה את זה. אין לי זמן לפרט. חייב לרוץ...

duvdevanim

New member
יש אולי מישהו

שיכול לתת לי דרך מלאה וקלה להבנה? תודה רבה רבה רבה!!!

duvdevanim

New member
מה קרה שאף אחד לא עונה לי ../images/Emo7.gif

מה קרה שאף אחד לא עונה לי

מתנדב ללעוס.

הערה: שים לב לטעות דפוס בתמונה שלך: צ"ל PO, ולא PC. ראה משולש ABC. הגדרה: לקטע KL, המחבר את אמצע צלע AB עם אמצע צלע BC קוראים "קו אמצעים". משפט: קו האמצעים מקביל לצלע השלישית CA. KL // CA משפט הפוך: אם הקטע KL מקביל לצלע AC, וגם חותך את אחת הצלעות AB באמצע שלה, אז הוא חותך באמצע גם את הצלע השנייה BC. נשתמש במשפט ההפוך עבור המשולש ABO. הקו KS מקביל ל-AO (ר´ למעלה). הוא גם חוצֶה (מחלק לשני חלקים שווים) את הצלע AB (זה נתון), אז הוא חוצה גם את הצלע השנייה BO OS = SB וכו´. ================== אפשר גם ישירות לפי משפט טָלֶס: (המקבילים KS ו-AO חותחים בזווית ABO קטעים פרופורציונליים) BS:SO = BK:KA = 1:1

למעלה