שאלה

ommerl

New member
אני כן איש מקצוע

עברתי הכשרה מקצועית נרחבת ב-NLP ועל כן אני איש מקצוע ב- NLP.
לימודי ה- NLP שלי פורמאליים. לא למדתי רק מספרים אלא עברתי את ההסמכות על פי הסילבוס המקובל ב- NLP.

מבחינה אתית מצופה ממני לעזור ולא להזיק בכוונה.

אני ממשיך לטעון שאתה לא מכיר את השיטה. לקרוא מחקרים אודות השיטה ולהכיר את השיטה זה שני דברים שונים לגמרי.
אגב, גם אני קראתי מחקרים אקדמיים על NLP. המחקרים שמצאתי לא הופקו על ידי אנשים שלמדו NLP ולכן הם לא שווים הרבה. הם בעיקר הפריכו דברים שהם לא הבינו בצורה נכון לגבי NLP (כי הם לא למדו NLP), ובעיקר התמקדו בדברים השוליים.

אם אתה מעוניין לקרוא מחקרים שמראים גם אחרת, אתה מוזמן לחפש את קובץ המחקרים שריכז במאמר אחד ד"ר ריצ'רד בולסטד (Dr Richard Bolstad). יש שם כמה פנינים לדעתי. את חלקן אולי לא תבין בכלל כי הוא מזכיר שמות של טכניקות ועקרונות מ- NLP.

באיזה מסגרת פורמאלית מלמדים את התיאוריות של מילטון אריקסון? אשמח לדעת.

איזו בעיה אתית אתה רואה בהפניה לטיפול NLP? אם בן אדם היה בא עם אסטמה של העור וגולש ראשון היה ממליץ לו לנסות פוטותרפיה בבית החולים, גולש שני היה ממליץ לבקש מרופא המשפחה מרשם למשחה מסוימת ושלישי היה ממליץ על הומאופטיה, האם ההמלצה של השלישי היא לא אתית?

ommerl

New member
כתבתי פעם מטפל NLP בחתימה

ועשיתי החלטה להוריד את זה. הרבה מאוד סיבות. אני כרגע שלם עם החלטה זו.

אוקי

אתה איש מקצוע של NLP. לא מתווכח איתך כאן.

אתה לא איש מקצוע של בריאות הנפש, בהגדרה החוקית.

מבחינה אתית אתה מחויב לא להטעות את הציבור, DO NO HARM זה שבועה של רופאים.

לקרוא ולהכיר זה שני דברים שונים...אוקי, שיהיה, זה אומר שמי שחוקר הסטוריה לא יודע הסטוריה כי הוא לא חווה אותה על בשרו, טיעון מעניין....

אם קראת מחקרים על NLP שהופקו ע"י אנשים שעוסקים ב NLP אז יש פה הטייה רצינית ואין באמת ביקורת. המחקר המצורף מראה סקירה של 35 (!) שנות עיסוק ב NLP.

את מה שאני אבין או לא אבין אני מבקש ממך להשאיר לי.

את מילטון ואריקסון מלמדים בכל תואר ראשון בפסיכולוגיה.

בוא ואשנה לך את השאלה. בן אדם מתלונן על כאב ראש פתאומי. שלושה מגיבים מציגים עצמם כאנשי מקצוע. אחד אומר לו לשים קרח, השני אומר לו לגשת לרופא משפחה, השלישי שולח אותו ישירות לנוירולוג.

כיוון שכאב ראש פתאומי יכול להעיד על כלום או על גידול במוח, המגיב הראשון פועל בחוסר אתיות. כמו גם המגיב השלישי שלך.

מציק לי גם שאתה מניח הנחות לגבי שאינן בדוקות (כמו יכולת ההבנה שלי או מידת ההכרות שלי עם NLP) מה שמוביל אותי למסקנה שאתה כנראה גם מניח הנחות לא בדוקות לגבי המטופלים שלך, וזה ממש לא אתי.

בבקשה

http://psycnet.apa.org/journals/cou/34/1/103/

http://www.anlp.org/files/a-critica...ith-depression-or-anxiety-lisa-wake_6_176.pdf

ומחקר מקיף על 35 שנים בהן נבדקה היעילות של NLP:

http://www.degruyter.com/view/j/ppb.2010.41.issue-2/v10059-010-0008-0/v10059-010-0008-0.xml

בו נמצא שהשיטה יעילה רק ב 18% מהמקרים, לעומת 54% בהן היא נמצאה כלא יעילה ו 27% עם תוצאות לא ברורות לפה או לפה.

ommerl

New member
מבחינה אתית אני בסדר גמור

כתבת do not harm... אני לא מזיק. כבר כתבת בעצמך שאין לך משהו נגד העצות שאני כותב לאנשים בפורום.
אתה אומר כאילו שהפניה למטפל NLP זה לגרום לנזק... זו דעתך בלבד..

לקרוא ולהכיר- מה שאמרת זה לא מה שהתכוונתי. אולי לא הייתי ברור כל כך.
התכוונתי שיש הבדל בין לדעת מה זה NLP, איך הוא נוצר ומה העקרונות והנחות היסוד שלו, לבין לקרוא מאמרים על NLP, בייחוד כאלה שלא נכתבו על ידי אנשים שבעצמם למדו NLP לעומק.

במהלך ההיסטוריה של הפסיכולוגיה, קמו אסכולות אחת כנגד השנייה. אסכולות התחרו והפריכו זו את השערתה של זו.
אם אתה מכיר את הניסוי של קופקא עם התרנגולות, הוא הראה שהן למדו יחס בין שני גירויים והגיבו באופן שהיה הפוך מהמצופה על פי התניה קלאסית. ולמרות זאת, לא זרקו לפח את הביהביוריזם.

NLP לא מבוסס כאסכולה. אין אנשים מאסכולת ה- NLP שחוקרים NLP.. הלוואי שהיה. הייתי שמח אם מפתחי ה- NLP היו נשארים באקדמיה ו- NLP היה נכנס כחלק מהכשרתו של כל מטפל אבל זה לא קרה.

בקשר לאריקסון אני מדבר על בן אדם אחד בשם מלטון אריקסון. אותו לא לומדים בתואר ראשון ואני מעוניין ללמוד עליו. המרצים ששאלתי אותם לא כל כך הכירו אותו ואמרו שלא לומדים אותו בתואר ראשון ואני עכשיו לקראת סיום התואר הראשון ולא היה אף אזכור שלו.

לפי שינוי השאלה אתה בעצם אומר שהמלצה ללכת למטפל NLP זה כמו לשים קרח על כאב ראש? אז ברור למה אתה חושב שזה לא אתי.
לדעתי המלצה ללכת למטפל NLP זה כמו המלצה ללכת להומאופט. זה אלתנטיבי וזה יכול לעבוד וזה אתי.

סלח לי שהנחתי לגביך הנחות אבל זו לא סיבה להחזיר לי בלהניח עליי הנחות נוספות.. בא נפסיק להניח הנחות זה על זה כאן ועכשיו.

תודה לכם

היה דיון מעניין, אבל כרגע -- נראה לי שמיצה את עצמו.

~ תם ולא נשלם ~

אישה באה לפורום לפרוק, ויוצאת מועמסת...

למעלה