שאלה

dina199

New member
אם כרגע הכל היה בסדר, לא היית חושבת

על איבחונים . וטייטלים זה דבר חושב ביותר, לא צריך לפחד מהם
. על סמך הטייטלים מקבלים עזרה.

anitaronen

New member
אספרגר במשפחה

הי! הבן שלי אספרגר, באמת ילד שיכול להסתדר בחינוך רגיל אבל נתרם מאוד מכל מה שהמערכת מציעה לו בחינוך המיוחד. יש לילדים מסגרת עד גיל 21 (לפחות בחיפה) וזה אומר שהם מקבלים 'הכנה לחיים' בתחומי התארגנות וחברה, גם סיוע להתקבל מסלול צבאי שמתאים להם לדוגמא.
לדעתי אבא שלי אספרגר- הוא דומה מאוד לבן שלי- מדבר שעות על מה שמעניין אותו, לא ממש 'שם לב' לאיתותים חברתיים, תמים וחביב ועליז כמו ילד קטן, מאוד קיצוני בגישה לחיים- הכל אצלו שחור ולבן- נסמך מאוד על ידע, ויכול להחליף את דעתו בקיצוניות אחרי שצבר ידע נגדי.
הוא לקוי שמיעה מגיל צעיר, והלקות שמיעה הייתה תמיד התירוץ לכל ההתנהגויות המוזרות שלו.
אבל היום עם 'ניסיון' זה נראה לי ממש לא קשור.
אני מניחה שאם היה מקבל הנחיה מתאימה החיים שלו היו יכולים להיות מעט שונים-
הוא אגב היה עצמאי, התחתן ונחשב ל'גבר המושלם' תמיד בקרב החברות של אמא שלי- כזה טוב לב ומסור,
רק אמא שלי תמיד סבלה מזה שהוא כזה 'אדיש' ו'בעולם שלו'.
הבן שלי נתרם המון מכל העיסוק בנושא תקשורת- והוא גם יודע שהוא 'ילד רגיש וקשה לו עם ילדים' מגיל צעיר, זה לא מטריד אותו כי יש לו המון יתרונות והדימוי העצמי שלו מצויין.
יש לנו בן דוד רחוק שאמא שלו הבינה שהוא אספרגר בגיל 28, הוא הסכים לאבחנה, אבל זה מאוחר מידי לסייע לו- הוא בחור מקסים וטוב לב וחכם שלא מצליח עם בחורות, לא מצליח עם קשרים חברתיים, מתקשה להסתדר במקומות עבודה וזה מאוד מאוד מפריע לו!

אז כן- ההגדרה נותנת זכויות, כסף וגם כלים לפרט להבין איפה הוא ביחס לחברה.
ולדעתי אם אתה אדם עצמאי ונבון אז זה לא הדבר הראשון שיתייחסו אליו בשוק העבודה, ולהפך יש יתרונות להגדרה... יש מקומות שמחפשים אספרגר באופן ספציפי

מיכל931

New member
תשובה

כדאי ללכת לאבחון. לא רואה שום סיבה לדלג על שלב זה. ברגע שאדם מאובחן, גם ניתן לטפל בו בדרך שמתאימה לקשיים שלו. הוא יוכל לקבל טיפול שיעזור לו מבחינה רגשית וחברתית ולכך יש חשיבות גדולה. ישנם הרבה טיפולים שיכולים לשפר מיומנויות חברתיות ותקשורתיות ולתת לו כלים שיעזרו לו מאוד בהמשך החיים. אך יש להסתמך על המלצות האבחון, וגם במקרה שלנו הטיפולים ניתנו בהתאם להמלצות שקיבלנו.

asa112

New member
בגיל הזה טיפולים כבר לא כל כך עובדים

למצוא קבוצה למיומנות חברתית או חוג אפשר גם בלי אבחון.
לכן אם ילד מסתדר ואין צורך במסגרת מיוחדת - לא בטוח האם צריכים אבחון.

dina199

New member
טיפולים מתאימים אחרי אבחנה נכונה

עובדים בכל גיל
.
מה שלא עובד זה 'להוציא את הא"ס מהספקטרום' .

asa112

New member
איך את מתארת לעצמך

טיפןל של קלינאית תקשורת או מרפאה בעיסוק לגיל 17 בתפקוד ברמה כזו?
או טיפול רגשי ? מה שיש במסגרות - בנוי לתפקוד קצת אחר או סתם בולשיט.

בכל מקרה, אחרי גיל 18 לא חושבת שקופה משלמת עבור טיפולים.

dina199

New member
הבן שלי קיבל טיפול רגשי בתיכון שלו

בין הגילים 14 ל 19 וזה היה מצויין . מאז אני חושבת שאין כמו טיפול רגשי
.
נכון אף אחד לא שילם לי על זה . זה היה תיכון חינוך מיוד פרטי ורק משרד החינוך השתתף בחלק משכר לימוד אחרי ועדת השמה.
ולמה שאדם מבוגר לא ישתמש בקלינאי תקשורת אם הוא זקוק לזה ?

נכון בקופות חולים לא משתתפים בטיפולים אחרי גיל 18.
לפני 10 שנים, כשהבן שלי אובחן, הם לא השתתפו גם לפני גיל 18 (ודאגו טוב מאוד ליידע אותי).
זה קורה רק מאז ההכרה של 'כמו סומטיים' .
אז זה שאון השתתפות לא מונע טיפול אם חושבים שצריך אותו.

TikvaBonneh

New member
הבן שלי מקבל בבית הספר טיפול רגשי

גם פרטני וגם קבוצתי, בפסיכודרמה.

שלומות0

New member
אם לילד אין שום בעיה

בבית הספר, המורים מרוצים ממנו, הילדים לא מציקים לו ולא מתנקלים לו, ואין לו בעיית וויסות ורעש לא מפריע לו,
אז למה ללכת לאבחון?
מה זה יתן?
להרבה אנשים יש בעיות חברתיות שלא קשורות בכלל לספקטרום האוטיסטי,
לגבי רגשות זו תוכנה של אופי ידוע אצל רבים, תכונות אופי לא ניתן לשנות.. וזו גם תכונה מאוד חיובית..

dina199

New member
האמא אמרה שיש בעיות חברתיות.

אם הכל היה מושלם, אף אחד לא היה חושב על איבחון.

שלומות0

New member
אז זהו שהיא חושבת

אבל מתלבטת אם יש טעם בזה כי הילד מסתדר , ונראה לי שהבעיות החברתיות לא קשות אחרת הוא לא היה הולך לבית ספר..
דעתי היא שאם הילד מסתדר במסגרת אבחון לא ממש יתרום ולהפך לפעמים עדיף לא לדעת,, זו דעתי
מצד שני אם הקשיים גוברים או גברו אז כן צריך ללכת לאבחון..

dina199

New member
כשמשתמשים במלה 'מסתדר'

ובמיוחד 'די מסתדר' אני מודאגת.
עלול להגיע מצב שמפסיקים 'להסתדר'.

טאניוש

New member
מממ... על הרבה ילדים אפשר להגיד "מסתדרים"

ממה שאני רואה בכיתה של הבן שלי, יש מעט מאד ילדים שלא צריכים להתאמץ ולהסתדר. עבור רובם זו די השרדות חברתית. שלי באמת מסתדר, יש גם כאלה שלא, למרות היותם ילדים נורמטיביים לכל הדעות.

dina199

New member
הרבה הורים (וגם אני הייתי בתוכם

כי לא ידעתי כלום) מגיעים לאבחונים ולטיפולים רק כשהמצב ממש גרוע.
ונפילות בד"כ קורות בזמן שינויים גדולים : כיתה א' , כניסה לחטיבת ביניים וכניסה לתיכון.
אצלנו הנפילה היתה בחט"ב ביניים . זה הגיע למצב כל כך חמור , שכבר לא היה אכפת לי מלימודים עיוניים.
נכון ,תמיד אפשר לא לאבחן , או אפשר לאבחן ולא לספר לאף אחד , ואפשר גם לאבחן
.
אז אני לא מכריחה אף אחד ללכת לאיבחון , רק ממליצה לשים לב עד כמה שמי ש'מסתדר' באמת מסתדר, והכי חשוב - לשים לב אם הוא מפסיק להסתדר.

ehud48

New member
הבן שלי היה עונה לך, אבל הוא במחנה קיץ

הבן שלי בן 16, מחר הוא חוזר ממחנה קיץ שבו היה 18 יום ביער בן שמן בתנאי שטח!!!
הוא אובחן כאספרגר בכיתה א'. אם הוא היה פה הוא היה עונה לך שמה שהכי עזר לו לכל אורך הדרך היא הידיעה שהוא אספרגר.
הידיעה מאוד עוזרת לו. במקרה של הבן שלי לאורך השנים הוא הצליח תוך כדי עבודה מאוד מאוד קשה על עצמו להצליח להדוף את כל הקשיים שהאספרגר הציב בפניו.
גם מבחינה חברתית הוא במקום אחר לגמרי.
קשה להאמין, אבל הילד הדריך במחנה, היה חלק מצוות ההדרכה במשך 12 יום מלאים של המחנה. התוספת של השישה ימים היא של צוות ההדרכה.
לא עזרתי לו לארוז, חוץ מיום ההורים לא דיברתי איתו לאורך כל התקופה.
אני לא בטוחה שאת צריכה לשלם עבור האבחון, אבל אני מאוד מאוד מצליחה שתקראו הרבה מאוד ספרים על אספרגר ותעודדו את הבן שלכם ללמוד על התסמונת.
אנחנו גרים בירושלים, ואני בטוחה שהבן שלי ישמח להיפגש עם הבן שלך ולתת לו טיפים על איך להתמודד עם הרבה מאוד קשיים חברתיים והתנהגותיים.

הבן שלי לא מוותר לעצמו, הוא לאורך השנים מציב לעצמו מטרות מאוד גבוהות. אבל, הוא כבר לא פרפקציוניסט ויודע גם להרפות ולא לנסות להיות מצטיין בכל.

הרבה בהצלחה, ואת מוזמנת לפנות אלינו בפרטי
אביטל

dina199

New member
לדעתי אפילו אם משלמים עבור איבחון

זה שווה את ההשקעה .
ואם מאבחנים במקומות ציבוריים (במרפאות נוער של מרכזים לבריאות הנפש) - זה חינם.

arielamir17

New member
אשמח למפגש

הבן שלי היה בחוגי סיור וארז לבד אבל תמיד חזר ועידכן בקול רם מה ארז וביקש שאבדוק איתו האם חסר לו משהו.
כיום הוא בחוג כמעט יום יומי והוא אורז ומכין הכל לבד נוסע באוטובוסים בכל רחבי הארץ לבד.
הבן שלי חייב מטרות, לרוב יותר משהוא מיישם אותם הוא כותב ומכין תוכניות.
שבוע הבא תיכננו להגיע לירושלים ביום או ראשון או שני
אם יתאים לבן שלך /ולך להפגש שישמע ויקבל אולי טיפים אנחנו מאוד נשמח

למעלה