שאלה

dina199

New member
את לא חופרת

והרבה א"סים בעזרת אינטלינציה מכסים עם קשיים תקשורתיים.
אני עדיין אומרת שיש אפשרות (ברור שזה ניחוש שלי אבל האפשרות קיימת) שהוא לא מקשר מייד בין כניסה למכונית לחגיר חגורה, אבל הוא יודע מה התגובה הרצויה ברגע שאת מזכירה.
למשל תנסי להדביק מדבקה עם כיתוב 'צריך לחגור חגורה' ועם ציור של חגורה מאחורי המושב הקדמי (כך שיהיה בגובה העיניים שלו) ותבדקי מה קורה.

אני מתארת לעצמי, שלא קל לכם.

אני ממש נזכרת בעצמי, רואה שילד יש קשיים, ושום הסבר לקשיים שלו. אף הסבר שקבלנו לא כסה את כל הקשיים.

ולכן אני באמת בעד בירור מקיף. אנחנו לא ידענו אז על קיומו של אבחון נוירו-פסיכולוגי-דידקטי, שכמוהו עשינו בסוף בשערי צדק. זה אחד המקומות שעורכים בדיקות מקיפות לילד ונותנים תשובה לא רק מה לא, אלא מה כן.
מצד שני, יש באמת ילדים שלא נכנסים לקטגוריות מובנות ומאוד קשה לאבחן אותם כי הם לא ממש פה ולא ממש שם. אני לא יודעת אם זה המקרה של הילד שלכם, אבל גם זו אופציה.
בדרך כלל הדברים מתבהרים כשהוא גדל יותר, ולכן לא צריך לאבד תקווה.
למשל, ילד עם הפרעת קשב וריכוז יכול בגיל נמוך לחפות על כך שלעתים הוא לא שומע את המורה בכך שהמורה הרי גם חוזרת על עצמה, החומר יחסית מועט, ולהצליח בלימודים למרות הקושי.
כשהוא גדל, הקשיים גוברים וכך קל יותר לאבחן אותם.
אז גם מתחילים להיות ברורים ההבדלים בין מי שהקשיים החברתיים שלו נובעים מהפרעת קשב וריכוז לבין מי שזה אצלו הקושי הבסיסי, הראשוני, ולא רק תוצאה ממשהו אחר.

לכן, אל תתייאשי.
תמשיכי לחפש.
בד בבד, תמשיכו לטפל בקשיים שאתם רואים, גם אם אין להם עדיין כותרת אחת.

טאניוש

New member
אובחן adhd

וגם קשיים סנסוריים.
קבעתי בשנה שעברה תור לאבחון נוירו-פסיכולוגי, בבית ספר טענו שזה לא זה, לא יזכה בשום עזרה. צריך אבחון של פסיכיאטר או ניורולוג + פסיכולוג קליני. הם טועים?
וכן, זה בדיוק מה שאני חושבת, שאולי עם הגיל נבין יותר... השאלה היא האם אנחנו נותנים לו בנתיים את כל מה שצריך.

תשאלי אותם איזה סוג של איזה הם חושבים

שהוא צריך.

יש דברים אחרים שילד יכול לקבל ללא אבחון כזה או אחר. לבני הייתה אבחון של הפרעת קשב וריכוז והוא קיבל למשל מבית הספר ריפוי באמנות.
אפשר גם לקבל טיפולים דרך קופת חולים.

האם הבן שלכם עבר את האבחון הניורו-פסיכולוגי? מה היו התוצאות?

אצלנו נתנו גם טיפולים פרטיים, שטיפלו בקשיים שלו.
למשל, יש לו חולשת שרירים, אז שלחנו אותו לחוג התעמלות (לא טיפולי, רגיל).
היו קשיים בדיבור, אז שלחנו לקלינאית תקשורת (דרך קופת חולים אפשר לעשות את זה במחיר סמלי, גם אם אין אבחון מסודר).
ועוד.
לא חייבים את כל הטיפולים ביחד.
מסיבות שונות (בין השאר תקציביות) פרשנו אותם על פני שנים. כל פעם טיפלנו בדבר אחד או שניים.

TikvaBonneh

New member
גם נירולוג יכול לאבחן ASD, לא חייבים פסיכיאטר

נירולוגים דווקא *נחשבים* יותר.

תלוי מי...

פגשתי נוירולוגית שאבחנה אספרגר אצל ילד אחרי פגישה של כמה דקות, לדעתי, מתוך הסתמכות על הבדיקה של הפסיכולוגית, במקום לבדוק בעצמה.

dina199

New member
אם בבית ספר מדברים על התאמות לימודיות

ועזרה בלימודים - צריך איבחון פסיכו-דידקטי . האיבחון הזה הוא רק לטיפול בקשיים לימודיים.
ומומלץ מאוד לעשות אותו וגם לחדש אותו כל שלוש שנים - כי אם צריך התאמות לבגרויות - זה מאוד חשוב.
אם תלמיד עושה התאמות רק בתיכון (כי רק אז נעשה מאוד קשה) משרד החינוך חושד שהוא 'ארטיסט' ושהורים עושים איבחון כדי 'לקנות' התאמות.

טאניוש

New member
אז אולי בגלל זה הם אמרו שזה לא מה שצריך

לא מדברים על התאמות לימודיות.

dina199

New member
'עלולין לצוץ' ?

האם הם לא צצו כבר ?
בכל מקרה רק את מחליטה האם את רוצה איבחון, ומחליטה מה את עושה עם תוצאות האיבחון.

טאניוש

New member
נשלח לי בלי תוכן, סליחה

אני לא רוצה אבחון, אני כן רוצה לתת לילד כל עזרה אפשרית. אני רצה אחרי אבחון שנים ודי נשבר לי. זה התחיל גם לגבות מחיר נפשי מהילד. יש לו טונות של בטחון עצמי כרגע, אני פוחדת לפגוע בו. ממה שאני מבינה מכם, התועלת שתצמח לי מהאבחון בשלב זה לא שווה את המחיר. אבל אני כן מבינה שנצטרך לעשות אותו מתישהו, לפני החטיבה. אני צריכה לחשוב על זה עוד...

dina199

New member
אתם צריכים פסק זמן

ואת יכולה להרשות את זה לעצמך. באמת, תנו לילד מנוחה , תחכו שנה שנתיים . תראו לאן הדרים מתפתחים ואז תחליטו.

TikvaBonneh

New member
אם בבית הספר רוצים הדרכה

אז כנראה שהם באמת צריכים הדרכה. כל הכבוד להם שהם באים ומבקשים עזרה והדרכה. אם אתם מתחילים לעבוד עם אייל, הוא יגיע לבית הספר וידריך אותם איך לעבוד עם הילד, זה חלק מהיעוץ שהוא נותן.

dina199

New member
אני כל חושבת שהאיבחון ייתן שקט נפשי.

וכל זמן שההורה מרגיש ש'זה לא זה' - צריך לחפש אבחון נכון. באמת לא דחוף , לא משהו שנדרש בשלושה - ארבעה חודשים הקרובים. אבל כדאי לחשוב על איבחון בשנתיים - שלוש הקרובות.
אם הוא בספקטרום , ייתכן שהוא מתגבר על הרבה קשיים בעזרת האינטליגנציה. אמנם רשמי הוא לא בספקטרום, אבל אתם מלמדים אותו כל מה שהייתם מלמדים אם הוא היה בספקטרום. אז אני מניחה שהוא לומד מצויין.
ועדין את מרגישה שיש משהו 'זה לא זה'.
נכון צבא זה בעוד 10 שנים , אבל צו ראשון זה בעוד 8 שנים . ולי בגיל 12 (לפני האיבחון) אמרו שהבן שלי לא מתאים לצבא.אז גם זה שיקול לא לחכות לגיל 18 או 16

TikvaBonneh

New member
אם לא סייעת ולא מסגרת אחרת

את צודקת בקשר לסייעת, לילד ברמת תפקוד כל כך גבוהה זה יכול לגרום למבוכה יותר מאשר לתועלת.
אם אתם מרוצים מהמסגרת הנוכחית ולא שוקלים לעבור למסגרת אחרת, אין צורך באיבחון.
לגבי תשובות ושקט נפשי, אם תלכו למכון איבחון ממש טוב, אז כן. תקבלו תשובות, המלצות לטיפול , וכן ...שקט נפשי.
אני ממליצה בחום על מכון "בית אחד" של עופר גולן.
שלחתי לשם הורים שהיו מודאגים בקשר לבן שלהם, הם קיבלו איבחון שהוא לא בספקטרום, קיבלו המלצה לטיפול פסיכולוגי, והיום הוא חייל בגולני.
אנחנו הגענו לשם כשהבן היה במשבר ואמר שהוא רוצה למות, בעקבות האיבחון נרגענו. אכן קיבלנו איבחון בספקטרום, אבל הפסיכולוג אמר שאין לן באמת כוונות אובדניות.
האיבחון שם מאוד יסודי, והתורים ארוכים, כך שממילא לא תקבלי תשובות מהיום למחר, אבל עדיין, תקבלי תשובה מוסמכת ככל שאפשר.
הם עורכים איבחון פסיכולוגי ADOS/ADI, שהוא האיבחון היחיד הקביל מדעית לאבחן ASD
אם מומחים אחרים יתנו לך תשובה שונה לגבי המצאות בספקטרום, אבל לא השתמשו בכלי האיבחוני הזה, התשובה שלהם הרבה פחות מדוייקת ואמינה

טאניוש

New member
מה שחשוב לי כרגע זה לטפל ולא לקבל את הטייטל

גם לבית ספר זה מה שחשוב. כרגע הכל בסדר, אבל אם לא נעשה דבר יש סיכוי טוב שיפסיק להיות בסדר בעוד כך וכך שנים.
גולני כרגע מאיתנו והלאה...
כמה פעמים צריך להגיע ל"בית אחד" בשביל איבחון? צריך שני הורים שם? אנחנו גרושים, עם אבא מאותגר קשב וריכוז, בלתי אפשרי לתאם איתו כלום.

TikvaBonneh

New member
ההורים צריכים להגיע פעם אחת לראיון

הילד מגיע פעם אחת, ואז ההורים מגיעים לשיחת סיכום.
אנחנו הגענו שנינו, תבררי אם אפשר לשחרר את האבא.
אני חושבת שהטייטל כן חשוב כי הוא נותן לך פרוגנוזה, מה צפוי בעתיד, מעבר לכן צבא או לא צבא.

למעלה