שאלה

King charles1

New member
שאלה

האם מכללות עוסקות במחקר? לאחרונה אמרו לי שבבינתחומי עוסקים במחקר, אולם אני תמיד הבנתי שזה ההבדל בין אוניברסיטאות למכללות פחות או יותר: שמכללות לא עושות מחקר. מישהו יכול לענות לי תשובה מושכלת?

מחקר

חקר המשפט, ברובו, לא דורש מעבדות או ציוד מורכב (אולי במקרים של מחקר אמפירי משפטי, תצפיתי או ניסויי), ולכן כל מה שצריך בשביל מחקר הוא חדר משלו, וגם זה פריבילגיה.
במכללות עוסקים במחקר. בגדול, אם תציץ ברשימת אנשי הסגל בכל מכללה, תגלה שם חוקרים (לא כל המרצים באים מהפרקטיקה, וטוב שכך). רמת המחקר, הנגישות לחומר מקצועי, מימון מחקרים - אלו שאלות אחרות.
ההבדל בין מכללות לאוניברסיטאות הוא עניין של גודל ואופי ההכשרה - ההכשרה במכללות יותר מוכוונת אל הפרקטיקה, והאוניברסיטאות מכשירות גם למחקר. משכך, יש יותר כותבי תזה בקרב המסטרנטים באוניברסיטאות, ובהתאמה יש יותר מחקר.

אם פניך מועדות לאקדמיה, רצוי להתחיל באוניברסיטה. מאחר שזו שאלה שאת התשובה לה יודעים, על פי רוב, מאוחר מדי, רצוי להתחיל באוניברסיטה :).

King charles1

New member
אני אוטוטו מסיים תואר באוניברסיטת תל אביב

אני שנה שנה ג', שבוע אחרון לסמסטר! (למרות שנותר עוד סמסטר בשנה הבאה). בכל אופן, אני אמנם לא מבין גדול בתחום, אבל לפי מה שהבנתי, המדינה מממנת אוניברסטאות, ומשלמת עשרות אלפי שקלים עבור כל סטודנט, בין השאר משום שהיא מממנת מחקרים. מעבר לכך, שמעתי בעבר שמכללות אינן מורשות לעסוק במחקר- משפטי או מכל סוג.

לא כל המרצים במכללות באים מן הפרקטיקה, אבל הנחתי שאלו שלא באים מן הפרקטיקה, באים אחרי שהם עסקו במחקר באוניברסיטה וכן הירצו, ואז באו למכללה לעשות ת'כסף שלהם.

גם במכללות חוקרים.

צא וראה. חפש את רשימת חברי הסגל במכללה כלשהי, אפילו כזו קיקיונית לכאורה, ותגלה שחברי הסגל שם עדיין חוקרים פעילים. אחרת, הם לא יתקדמו מקצועית.

למעלה