שאלה,

שרונה200

New member
אני חושבת שלעיתים קרובות יש התנגשות

בין טובת החתול לבין כסף.
ואם וטרינר חדש מתחיל לעבוד והוא חדור מוטיבציה ונוטה יותר לטובת החתול מאשר הכסף, עם הזמן הנסיבות מרחיקות אותו מטובת החתול לעבר הכסף.
הנסיבות - אידיאולוגיה נחלשת, קשיים כלכליים גדלים (כשיש משפחה), וגם זה די מתיש לראות בעלי חיים סובלים ומתים. עם הזמן הם פשוט מפתחים אדישות ומתייחסים לזה כעסק כלכלי.
אני לא חושבת שהם בכוונה נותנים עצות שמזיקות לחתולים. אני חושבת שהם לא מתעמקים בדילמות אתיות כי זה מכביד עליהם נפשית ולכן הם פשוט הולכים עם הזרם. אז אם חברות המזון אומרות שמזון איכותי הוא מזון בעל אחוז גבוה של חלבון מהחי - הם זורמים. אף אחד לא יגיד שהמלך הוא ערום. מה גם שלא נראה לי שלהסתבך עם פורינה זה כיף גדול......
והקובץ שלך סבבה, חוץ מעניין החלבונים
. אני נעזרת בו הרבה.

dimitrygo

Active member
מנהל
ברוב המזונות של רויאל קנין והילס דווקא אין

אחוזים גבוהים של חלבון. וטרינרים ממליצים על חברות שהם מכירים, זה די מובן. הם לא צריכים להכיר את כל המזונות שיש בשוק, וגם אם הם מכירים מזונות אחרים הם לא מרגישים מספיק בטוחים להמליץ עליהם. אז הם מעדיפים ללכת על בטוח.

שרונה200

New member
מי שנותן ייעוץ צריך להיות מודע לכל האופציות

ואם הוא לא מכיר אופציות חוץ מרויאל קנין הוא צריך ליידע את הלקוח שהייעוץ הוא על בסיס מידע חלקי.

dimitrygo

Active member
מנהל
מה זה מידע חלקי? בהעדר מחקר שבודק את כל

המזונות שקיימים כל מידע הוא חלקי (אין ולא יהיה מחקר כזה וגם לא ברור לפי איזה קריטריונים לעשות מחקר כזה).

שרונה200

New member
בכל מזון יש קומבינציה אחרת של ערכים תזונתיים

לכל חתול יש את המגבלות שלו לגבי האוכל. צריך להתאים ביניהם.
אני אתן לך דוגמא - החתולה שלי סובלת מעצירות והוטרינר שלי המליץ על WD של הילס - מזון עשיר בסיבים. הבעיה האיתו - טעימות נמוכה.
עברתי על הרשימה שלך במשך חצי שעה ומצאתי את פרוסירייס - גם הוא עשיר בסיבים, ערכים תזונתיים דומים, תכולת קלוריות ושומן נמוכות יחסית (החתולה שמנה), טעימות גבוהה (ככה נאמר לי) והמחיר - חצי מהילס.
אני אמורה לקבל אותו מחר, מקווה שהחתולה תאהב ולא ניחסתי אותנו.
אז אתה חושב שלצפות מווטרינר שישב על הרשימה שלך שעה ויחפש מזונות מתאימים לדרישות תזונה נפוצות אצלו במרפאה זו בקשה מוגזמת? לדעתך זה בסדר שהחתול יאכל אוכל לא טעים רק כי הוטרינר לא מכיר את כל המזונות הקיימים בשוק ?

dimitrygo

Active member
מנהל
ואיך את יודעת שסיבים בפרוסירייס הם שווי ערך

לסיבים ב-W/D? אם פרוסירייס לא יעזור לחתולה שלך תאשימי בזה את הוטרינר שלך?
אגב אם כל העינין הוא רק סיבים אז תתיעצי פה בפורום בשרשור נפרד על תוספת פסיליום למזון רגיל.

ומעט מאוד וטרינרים מכירים את הרשימה שלי ובלי רשימה כזאת מאוד קשה לדעת מה יש בשוק. וגם אם הם היו מכירים אני לא מצפה מהם שיתנו לך המלצה רק על סמך רשימת המרכיבים ואנליזה תזונתית. כי זה יהיה מאוד לא אחראי מצידם.

שרונה200

New member
פרוסירייס כתבו באתר שלהם -

Ground fennel, ginger and sage are added for further digestive health
Oat and Pea Fiber for hairball control and intestinal health
זה מזון ששם דגש על כמה דברים - בין היתר עיכול.
אם מדובר בסיבים שונים מ WD אז אף אחד לא יודע אילו סיבים מתאימים לחתולה שלי - אין פתרון אחר רק לנסות.
אני לא אאשים אף אחד כי אף אחד לא ממש לקח אחריות. שאלתי 3 וטרינרים שונים וקיבלתי 3 תשובות שונות ומעורפלות כאילו שאלתי מה יהיה מזג האויר מחר.
פסיליום לא יעזור - הבעיה של החתולה איננה פעילות מעיים אלא תעלת אגן צרה.
יש לי רעיון בשבילך - להעביר את הקובץ שלך לתוכנה וכשתזין פרמטרים היא תמצא את המזון המתאים. אולי זה יכול לעניין וטרינרים.

dimitrygo

Active member
מנהל
אני חושב שקראתי פה בפורום על מקרה דומה

ואז הוצע איזה טיפול שהופך את הצואה ליותר רכה אבל יכול להיות שאני טועה.
מציע לך לשאול במפורש שוב.

שרונה200

New member
שאלתי כאן כבר. אגב -

דיברתי אתמול עם בעל חנות חיות על נושא החלבונים. הוא אמר -
1. הוא לא חושב שמזונות עשירים בחלבונים זה בריא.
2. עומד לצאת בקרוב מזון עם 60% בשר (כנראה יקראו לו על שמך
)
3. שאלתי אם מניסיונו חתולים באמת אוכלים פחות מהמזונות העשירים בשומנים וקלוריות. אז הוא אמר שיש כאלה שכן, אבל הוא גם מכיר כאלה שלא והם העלו במשקל והבעלים הפסיקו לתת להם את המזונות האלה.

dimitrygo

Active member
מנהל
אני יודע ששאלת אבל אני מתכוון לשרשור אחר

הגישה שלך למזונות מאוד מעניינת - את לא מאמינה לוטרינרים אבל כן מאמינה למוכרים בחנות.
כבר היום באוריג'ן, גו, אינסטינקט וכו' יש 60% ויותר בשר - אל תבלבלי בשר וחלבון.
חתולים משמינים בעיקר מפחמימות. חתול זללן ישמין על כל מזון. חתולים שהם לא זללנים אוכלים פחות ממזונות מרוכזים.

שרונה200

New member
אני לא מאמינה לו, סתם אנקדוטה

ורוב החתולים שהכרתי הם זללנים. לדוגמה - גם אם הם רק סיימו לאכול והם שבעים, אם תתן להם טריטס הם יאכלו עוד. והם יכולים לאכול כל יום 2 גרגירים יותר מאתמול ובוקר אחד אתה מתעורר ופתאום שם לב שיש לך חתול שמן.

dimitrygo

Active member
מנהל
חטיפים זה עיניין אחר וזה לא אותו דבר

אצלי יש אפילו חתולי חצר שבגלל שהם התרגלו שיש להם מזון זמין ולמרות שהמזון הזה אינו איכותי במיוחד הם לא זוללים אותו והם לא שמנים.

קארן100

New member
שרונה כמות

גבוהה של סיבים יכולה גם לפעול הפוך, אם לא שותים מספיק אז זה יכול לגרום לעצירות, לקיחת סיבים חייב לבוא עם שתייה, תשימי לב שהחתולה שותה הרבה.
בהצלחה חמודה

שרונה200

New member
קל להגיד....

ביקשתי ממנה שתשתה הרבה אבל היא לא ממושמעת. אני נותנת לה במקביל הרבה פנסי ומקווה שזה יעזור לריכוך הצואה.

קארן100

New member
זה מה שצריך לעשות באמת אם

היא לא שותה מספיק, פשוט לתת לה הרבה אוכל רטוב מהול במים.
סחתיין על הציניות יקירתי

קארן100

New member
רק העניין הוא שהקרב עם דמיטרי אבוד מראש,

על כל משפט שתגידי הוא יביא לך איזה מאמר אחרי עשר דקות, אני כבר מראש מרימה ידיים ומשאירה לך את הזירה יקירתי, יאללה, תני לו בראש ! סומכת עלייך

למעלה