שאלה:

שאלה:

ב"ה היום בעודי נוסע ברכבי, בכביש בית-דגן יהוד, עקפה אותי מאזדה של הבילוש, אני ממשיך לנסוע, ולפתע הנהג בניידת (הסמויה כמובן) קורא במגפון לנהג מונית לעצור. הנהג מונית בא לרדת לשולים, על מנת לעצור. והשוטר צועק לו ´שלא תזוז, תעצור איפה שאתה עכשיו!´ הוא עצר בנתיב השמאלי. 2 בלשים יצאו מהרכב, (בלי לזרוק קוזאק על הגג, בלי כלום) והתחילו לעשות חיפוש במונית, שכאמור היא על הנתיב השמאלי, ומפריעה לתנועה!!! אחד הבלשים נשאר עם הנהג, תוך כדי חיפוש ברכב, ובלש נוסף לקח את הנוסע, נתן לו לשבת על הגדר מפרדה, לעיני עשרות נהגים שחולפים שם, ועשה עליו חיפוש שהיה משפיל מאד. להוריד נעלים, גרבים, וכל זה בכביש מהיר! אני שעמדתי בשולים לפני הניידת (מרחק של שש שבע מטר) הייתי המום. נניח שמדובר בחשודים, מה עם צנעת הפרט? מה עם הפרעה לתנועה? מה עם מדובר חלילה במפגע, ככה בודקים באמצע הכביש? מה דעתכם בנידון? Kיצ

מתנדב

New member
זה אכן לא נעים, לבדוק חשוד ברחוב

אבל ישנם מקרים שהחשוד נמצא בסיכון גבוהה, שרק עכשיו יש אפשרות לתפוס אותו. ואני אתן לך דוגמא, אם מישהו פורץ לבעל עסק בלילה, והמשטרה יודעת ומעריכה מי הפורץ, ובאמצע סיור ממונע השוטר מזהה את הפורץ ברכב שלפניו, אז במקרה כזה השוטר יעצור את החשוד גם עם זה באמצע הכביש ומפריע לתנועה, היות שהחשוד לא יוכל להעלים ראיות, (והראיות הן הכלי פריצה שנמצא באותה עת אצל החשוד.) זה היה רק דוגמא אחת, ואני כמעט בטוח שלאותם בלשים היה סיבה מוצדקת שהם היו חייבים לבדוק את החשוד באותו רגע.

ידידי...

ב"ה מה שלא יהיה, מה שלא יקרה, הוא יכל לקחת אותו הצידה (יש שם ממול תחנת אוטובוסים) מה הבעיה לקחת אותו כמו שהוא (שיצמיד לו אזיקים אם הוא פוחד) אל מאחורי התחנה, או בתוך התחנה, יש שם 3 קירות שקצת נותנים לו פרטיות.... במקרים שציינת, של פורץ הייתי נותן לו ללכת ערום, ושיקפוץ, סוף גנב לתליה, סוף פורץ ללכת ערום... אבל כאן, אני בתור אזרח מהשורה (נעזוב את הקטע של התנדבות) לא ראיתי שום סיבה להוריד אותו סתם מהכביש.. (מה גם שהבילוש נתקל בו במקרה!) יכול להיות שהם קיבלו קריאה לפי מספר מונית או מספר רכב, ובמקרה נתקלו בו? יכול להיות, אני לא יודע. אבל הצורה שהתבצע החיפוש, מאד מאד צרמה לי... לילה טוב Kיצ

מתנדב

New member
בהחלט יכול להיות שהם קבלו קריאה

בקשר, או שזה היה בכלל חשוד שהם חפשו כבר תקופה ארוכה. (גם אני איני יודע מה הסיבה שבגללה הוא נעצר) ולגבי צנעת הפרט, אתה צודק, כי כל אזרח במדינה, חייבים לעשות לפחות את המינימום של "צנעת הפרט". האם זה באמת כפי שתיארת שהפשיטו אותו באמצע הרחוב?. בכל מקרה את המקרה של הפורץ, זה היה רק דוגמא.

התיאור שלי

ב"ה התיאור שלי היה ´חיפוש משפיל´ לא כתבתי שהפשיטו אותו, אבל נתנו לו לחלוץ נעלים, הורידו לו גרבים, ועשו עליו חיפוש ידני (אתה מכיר את זה לבד.. לא צריך לפרט) שזה בכביש מהיר, ליד אנשים, זה משפיל בצורה איומה! גם אם האדם לא נשאר רק בתחתונים, אלא יש יד שפולשת לו לכיסים, ובודקת לו במקומות אישיים, זה שיא הבושה והבזיון, גם אם הוא לא ערום.... זה מה שהיה שם, להפשיט אותו לגמרי לא הפשיטו.. (הפשטה לדעתי פחות משפילה..) Kיצ

אם הם היו מפשיטים אותו

ב"ה הייתי ניגש, ומבקש מהם את הפרטים שלהם, רושם, ומגיש תלונה! יהיו כאן כאלו שיזלזלו בי, ויגידו ´חכמולוג, מה זה עסק שלך? תן להם לעבוד´.. ואני לכל המזלזלים למיניהם אגיב במשפט אחד: ´שזה יקרה לכם, תדברו´..! Kיצ

לבקש משוטר את הפרטים שלו זה הפרעה?

ב"ה למה מה קרה? אדם על אזרחי, בלי קואז´אק על הגג, עם מערכת קריזה בלבד! מוריד מונית לצד הדרך, ומתחיל לבצע חיפוש. מי הוא בכלל? אולי הוא פושע שעושה מולי עברה ומבצע חיפוש שלא כחוק? זכותו של כל אזרח לבקש משוטר אפילו במדים להזדהות, קל-וחומר משוטר סמוי.... ואם על דבר כזה תקבל עיכוב על הפרעה לשוטר, אז אויי למדינה שאלו הם שוטריה.. Kיצ

dino_din

New member
תגובה

אתה צודק במאה אחוז. זה באמת משפיל חיפוש כזה. חוץ מהעובדה שאני לא רואה סיבה לא להוריד את הרכב לשוליים (או לפחות למסלול הימני צמוד לשול, הרי עצירה באמצע הכביש במסלול השמאלי מסכנת את שאר הנוסעים שרגילים לנסוע בצד שמאל "קצת" יותר מהר) אני לא מבין למה הבילוש יצאו מהרכב בלי לשם צ´אקלקה על הרכב. אני חושב על מצב שאחד החשודים היה שולח יד אחורה והשוטר שעצר אותו היה שולף אקדח. עכשיו אזרח מן השורה עם נשק אישי שעובר במקום רואה לפניו שני רכבים עוצרים במאמצע הכביש בצורה שברור שמדובר בעבריינים כי הרי ניידת לא תעצור בכזו צורה בחיים, ואחד האנשים מתחיל להפשיט מישהו, להוריד לו נעליים באמצע הכביש ופתאום הוא שולף אקדח. יש דרכים יותר מסודרות לעשות את זה. לעצור בצד ימין, לסמן את הרכב כרכב משטרה (או את האנשים שיורדים ממנו עם שכפ"ץ זוהר או לפחות כובע משטרה), להוציא את החשודים מהרכב ולבדוק אותם בצד בצמוד לקיר של בניין או כשהשוטר עצמו מסתיר אותם מהציבור. כמובן שאנחנו לא יודעים בדיוק מה המידע שהיה לבילוש על הרכב אז אני מסתמך על מה שמסרת בהודעה. בברכה, דינו.

י צ ח ק י

New member
הבילוש לא חייבים לשים

קוזאק על הגג ואתה לא יכול לשאול אותם מי הם רק את מי שהם מעקבים יכול לשאול מי הם

baumhel

New member
תגובה!

אין כזה דבר לא חייבים,אם הם כבר עצרו אותו והם בפרוש מסכנים את המשתמשים בדרך אז הם צריכים לנקוט בכל כללי הזהירות אפילו שהם "בלשים". נראה לי שהם קצת הגזימו והיתלהבו יתר על המידה,אם כבר נתפסו החשודים יש לקחתם לתחנת המשטרה ולחקור אותם שם.

ישראל26

New member
לימער אסור לעשות מה שלא צריך -

בדיוק כמו לבלשים -והם גם טסים מהמערכת הרבה יותר מהר אפילו מהבלשים אם נתפסים על משהו שלא כדין . כמו כן ברוב המקרים ראש הצוות ש-הוא בלש משרת -בשכר נותן תמילה האחרונה וימערים לא יתקלו על דעת עצמם כזה תיקול .

alamishmar

New member
עכשיו אני חייב להתערב

חברה, עד כאן איך הגענו להשתלחות הזו. אף לא אחד מאיתנו כולל מי שהיה שם כצופה לא יודע את כל הפרטים וגם מתוך הדמיון מיצינו כמעט את כל האפשרויות. ישנן עוד כמה ואני בטוח שהדברים נראו אחרת מצד אלו שטיפלו באותו אדם. גם הם יודעים שרואים אותם והם בטח הבינו שהם מפריעים לתנועה... עזבו ישנם דברים חשובים יותר לדון מלמרוח את הדיון המיותר הזה. מה עוד שהתחלתם לרדת גם על הימע"ר שזה מבחינתי הגבול
. גמר חתימה טובה בריאות ובטחון לכל הגולשים באשר הם. ולכל אלו שיבלו אותו בדאגה לשלומנו - נראה אותכם במשמרת.

צודק מי שלא התנדב בימ"ער שלא

יכתוב כלום. כי מתנדבי ימע"ר נותנים את הלב ואת הנשמה . למשרד המודעין . פעם ימ´ער היום קלאסי.

israelcops

New member
מה שרואים משם לא רואים מכאן

ראית, התרשמת, יופי אם כל כך מציק לך הנושא היית רושם פרטים ומעביר לבירור לאן שצריך אינך יודע מדוע אותם שוטרים באזרחי עצרו את המונית ומדוע נערך חיפוש על שולי הכביש. לעתים יד קלה על המקלדת מזיקה יותר מלהועיל...

ישראל26

New member
צודק אחי - מילא אזרח שנכנס ל

לפורום משטרתי פתוח , או כותב זאת לעיתון -שלא מבין את עבודת המשטרה . אבל דוקא מישהו שבעצמו לעיתים מעגל פינות , ונמצא במערכת ויודע - או לפחות מכריז השכם וערב שהוא בענינים , ופתאום הוא כותב פה דברים ומתמם ... אולי היה טוב אם הדברים לא היו נכתבים כלל ... ובא לציון גואל ....

סליחה???

ב"ה ישראל ידידי.. בגלל שאני מתנדב, ובגלל שאני יודע, זה צורם לי! יש לעגל פינות, ויש לבזות אדם סתם! זה שאתה שוטר, לא מקנה לך לבזות בני אדם!! ואם יקרא את זה אזרח סתם כפי שציינת, הוא יראה שבמשטרה יש אנשים שפויים, שדברים מסויימים צורמים להם! אני מבין מדבריך, שלא רק אותם בלשים עשו שטות איומה, וביזו אדם סתם, אלא אתה היית נוהג באותה שיטה? תקן אותי אם אני טועה. אותי זה הגעיל, אותי זה הרתיח! לאדם יש זכויות! לא משנה מה שהוא עשה, יש לו זכויות! אדם, עד שהוא לא הוכח ונשפט, ודינו נגזר שהוא אשם, הוא זכאי! וגם לא בחזקת זכאי, אלא זכאי ודאי! כך, שהם זכאים כמוני וכמוך! למה לגרום להם עוול???? למה??? אני די המום ממה שמתרחש כאן, אולי אני תמים, או שאני מטומטם, אבל לי זה צורם! Kיצ

למעלה