שאלה

גנימדס

New member
וחי בהם.

זהו הצוי מספר ויקרא, אדם אמור לחיות לפי חוקי התורה, לא למות לפי חוקי התורה.

לשאלתך השניה: אונס רחמנא פטיר.

משום מה בגמרא קוראים לתורה גם "רחמנית" יש גםן צד כזה , שנשכח היום. ישנם חוקים מקילים למי שממש ממש לא יכול.

ופה אני לא ממשיך דיון הלכתי, כי נראה לי שזה המקום לעצור.
הגעת למצב בו את רוצה להתאבד?
הי!!!
פה יש בעיה!!!את לא אמורה להגיע למצב בו את שוקלת "התאבדות כן או לא".

יש אנשים רעים בעולם, יש אנשים שמרנים להפליא, גם בתוך קהלת הגייז (וגם בקהלת הגייז דתיים) שלא ינסו להבין מה שעובר עלייך. שיהיו קבורים בתוך הדעות הקדומות והשמרניות שלהם.
פה, בפורום הזה היו חברים עד לא מזמן שניים שהתעקשו לפנות לטרנסג'נדרית בלשון זכר ולעלוב בה שוב ושוב ולקרא לעצמם "חברים שלו" מבלי לחשוב על הפגיעה האדירה בנפשה.

אני שמח שהם לא הגיבו לך עדיין.
ומקוה שלא יעשו זאת.

כי התוצאה של זה היא שאת מרגישה ייאוש אדיר, ושאת שוקלת התאבדות.
ואת לא מתאבדת בגלל ההלכה?

אוי.

לא מתאבדים כי רוצים לחיות.
לא מתאבדים כי מרגישים שיש עוד הזדמנויות בעולם.
לא מתאבדים כדי להוכיח לכול אותם אנשים רעים , שמרנים ויהירים שאת תשרדי, למרות כל מה שיגידו ויעשו.

אל תתעלללי בעצמך.
אם את חשה שאת צריכה לעבר על אסור הלכתי אחד, זה לא פוסל אותך כבת אדם, זה לא אומר דבר לגבי שאר האפשרויות הטמונות ביהדות.
עצוב כל כך שברגע שנטיה מינית או שאלה מגדרית עולות על הפרק ה"פתרון" הוא התאבדות, או לחלופין אומללות נצחית ובדידות.

הרבנים של אז לא הכירו את הטרנסג'נדריות.
אלה של היום עושים הכל כדי להדמות לרבנים של אז, ולא חלילה להתקדם או להבין שנויים שהיום מודעים אליהם יותר.
עשי לעצמך טובה אדירה- כשמדובר בהגדרתך המגדרית תזכרי רק פסוק אחד שבאמת קשור אליך "וחי בהם". את צריכה לחיות, לא להקבר מתחת להררים של אומללות, רק בגלל שאנשים שמרנים אחרים אל מסוגלים להכיל אותך!!!

תהייה

האם באמת "אז" לא היו הומואים וטרנסקסולים - כך שהרבנים לא הכירו את התופעות האלו? די מוזר

doron1523

New member
התאבדויות בקרב בעלי נטייה הפוכה

התאבדויות בקרב בעלי נטייה הפוכה וטראנסג'נדרים.
מאוד קשה להיות הומו
עוד יותר קשה כאשר הסביבה לא מקבלת אותך ואפילו שונאת אותך
למשל הטלאי הורוד בגרמניה הנאצית
*********************************************************************************************************************************************************************
https://www.google.co.il/search?um=...52.152.0j1.1.0...0.0...1c.1.2.img.fFB3EsAhWjo
********************************************************************************************************************************************************************
מספר מקרי ההתאבדות בקרב הקהילה ה"""גאה"""
הוא הגבוה ביותר במיוחד בקרב בני נוער
וכן גם בגילאים מאוחרים.
אני נוטה לקבל את הרעיון שכל דיכאון קשור באובדן דבר מה.
וטראנסג'נדרים איבדו הרבה דברים, ולא כל דבר אפשר להחזיר ולתקן, אומנם הרפואה מתקדמת יפה מאוד, אבל לא הכל עוד יודעים.
בעוד הומו מאבד את האפשרות להתחתן ולהביא ילדים גנטיים ממי שהוא אוהב ומכיר כדת משה וישראל.
טראנסג'נדר מאבד גם את מה שהומואים מאבדים
וגם את המראה הנשי
עכשיו גם אחרי תיקונים כלשהם,עדיין אי אפשר לחזור אחורה בזמן והטראומות שם -להתפתח למין שכל כל לא רוצים ובכול זאת זה קורה,הרי אישה סטרייטית נורמטיבית לא נבראת מהאדם כמו חווה היא ישר באה לעולם כדמות תינוקת-ילדה-נערה-אישה. . .ויש לה זמן ללמוד את עצמה.
היום קצת יותר טוב
התקשורת פתוחה, וילדים שחשים מצוקה יכולים להתחיל לחפש אינפורמציה לטיפול מונע באינטרנט.
אני מקווה שהבהרתי את צער הרב בנושא.

גנימדס

New member
האם יש סמים בחברה הדתית?

לא..... אצלינו אין דברים כאלה! לא סמים, לא נשים מוכןת , לא אלכוהוליזם, לא עוני ! רק להט לתורה ולארץ ישראל השלמה !!!!

לפחות כך חושבים הרוב, שלא רוציםלהתיחס לתופעה , לא חיבים לעשות את זה . הפרשנים מנסים להבין מהו אסור על גבר ללבוש מלבוש אשה ומגיעים למסקנה שמדובר באסור צניעות כלשהו , לאשה אסור ללבוש מלבוש גבר- כנראה שהכוונה שאסור לה להחזיק כלי נשק.... כי למה עוד יכולה להיות הכוונה?? ההתעלמות מטרנסגנדרים ברורה. עד כמה יוצא להכיר מישהו / הי כזה ? הרי כאן בפורום של שנות האלפיים גם שמעתי סירוב להבין מה זה בכלל...... גם לגבי נטיה מינית

אהבת גברים היא עניין חדש

יחסי מין בין גברים היו מאז ומעולם. כל ההתייחסות התורנית היא ל"משכב זכר" ותו לא (משער שכהתנגדות לתרבויות עתיקות שבהן זה היה נהוג).

נשמע לי הנחה מופרכת שלא הייתה אהבת גברים.

האם בתרבויות העתיקות בהן זה היה נהוג זה היה סתם?

ואגב על פי הספרא המקור לאיסור בתורה הוא בפסוק "כמעשה ארץ מצרים אשר ישבתם בה לא תעשו", דהיינו שהמצרים היו עושים שאיש נושא איש ואישה נושאת אישה. וכך נפסק ברמב"ם ובשו"ע. ולא רק משכב זכור.

הייתה

אבל הבנת החברה (וכתוצאה מכך הבנת הפרט) שקיימת משיכה רגשית , לעניות דעתי, לא בדיוק הייתה.
המושג הומוסקסואליות נטבע רק ב-1869.

יש את הסיפורים של גדודי זוגות הגברים ביוון והמאהבים הצעירים שהיו שם וכן המקור שהבאת. אבל
ההתייחסות של התורה ומי שכתבה היא כאל אקט בלבד. "שלא נחשדו ישראל במשכב זכר ובהמה". אקט. אין רגש.
כנראה שכך קובעי הטון ביהדות פירשו את הנושא הזה. כאל יצר בלבד שצריך להתגבר עליו.

לא חסרים גם ספרים שמנסים לשחזר את

ההיסטוריה של ההומוסקסואליות המושתקת בדורות הקודמים

קרא על אדריאנוס ועל אהובו אנטינואוס.

קרא על אדריאנוס ועל אהובו אנטינואוס. אותו אדריאנוס שדיכא את המרד בארץ

doron1523

New member
התחברתי למילים

תודה רבה מכל הלב
על הדברים שאתה כותב כאן בפורום.
אני די מתחברת לרעיון שלא אמורים להגיע למצב של להתאבד או לחיות.
לצערי
שהגעתי למצב שלא רציתי בחיים
גם לא ממש יכולתי לעזור לעצמי

למעלה