שאלה

doron1523

New member
שאלה

הרבה פעמים יוצא לי לתהות
האם התאבדות היא אופציה מותרת
אני יודע/ת שיש איסור אל-תרצח
ויש פסוק אחר -את דמכם אדרוש
עם זאת התאבדות עצמה כחטא מובהק. . . לא ממש מוסבר ומתואר ואני בטוח/ה שבזמן התנ"ך היו מקרים רבים פרט לשאול ושמשון?
עוד דבר שלא ברור לי זה כיצד החוק בתורה פוסק לגבי אונס?
אני שואל/ת על שני החוקים הללו
משום שאני חש/ה שאני בסוג של אונס כאישה בגוף של גבר. . . ומנסה לעשות חשבון מה לעשות משום שאני מבינ/ה שגם יש איסור לשינוי מין

היי,

התאבדות היא דבר אסור על פי התורה הבאתי קישור שהרב שרלו מתייחס לנושא של שינוי מין (וגם לאופציה של התאבדות).

שמע (אני כותב בלשון זכר מטעמי נוחות, אשמח אם תאמר כיצד אתה רוצה שיפנו אליך), אין ספק שזה עניין מסובך, אני לא רב או פוסק אבל בעיניי התאבדות היא דבר רע יותר משינוי מין (אני מעדיף אותך חוטא וחי ולא מת חס ושלום).

אני מציע לך לדבר על זה עם מישהו (חבר, משפחה, מישהו שאתה מעריך, איש מקצוע, רב).

בהצלחה!

doron1523

New member
המשך לשאלה

היי
תודה על תשובתך-אשמח עם עוד ישיבו.
אז קודם
הקישור של הרב שרלו -או שאני לא מוצא/ת בהודעה או ששכחת להוסיף.
לגבי כיצד לפנות אלי
מכיוון שעוד לא ערכתי שינוי מין מלא זה בסדר לפנות אלי בלשון זכר(נהיה לי לא טוב) וגם בלשון נקבה.
כמובן שאם וכאשר אעשה את כל השינוי אז חד משמעית לשון נקבה בלבד.
לדבר עם רב כנראה הכי יועיל
אבל יש לי בושה גדולה ממפגש כזה.

אני מרף את הקישור

של הרב שרלו.

אגב, מישהו יודע עליך? זה יכול להיות שלב מקדים לשיחה עם רב.. תוכל לסדר לעצמך את המחשבות ולתכנן את הדברים שאתה רוצה להגיד.

אני בהחלט מבין את הבושה, זה בהחלט לא נעים לדבר על זה.

המון בהצלחה!

doron1523

New member
תגובה

היי שלום שוב ותודה על הקישור-קראתי בעיון רב,
תראה אין ספק שהרב יודע לעשות הבדלה חזקה
תחושות זה באמת משהו שיכול להשתנות
אך
האם הרב לוקח בחשבון שבתהליך פלגא דגופא-"ניסור" הנשמה לזכר ונקבה והחדרת הנשמה לגוף של זכר או אישה- אולי השתבש משהו במכוון לצורך תיקון דבר מה?
הומואים וטראנסים זה תמיד מוח של אישה בגוף של גבר
אך שום דבר לא נותן לנו התחייבות שזו גם נשמה של גבר
וכך יוצא שיש הומואים שעד גיל מאוחר יצאו עם נשים ובחירת לבם להמשך לנשים אך ללא הצלחה
ויש שאין להם/להן בעיה שהם נמשכים/ות מינית ואוהבים גברים אך הגוף מפריע להם להגשמת מצוות פרו ורבו וחתונה.
מצד שני האופציה השנייה של להתרגל לגוף ולמשכב זכר
היא איסור ברור ומובהק
והגיוני ולא רק תחושתי
משום שאברי מין אמורים להתחבר ופתחי יציאה אמורים להישאר פתחי יציאה.

אני באמת לא מבין

ב"החדרת נשמות" וגם ב"מגדר של נשמות" אם יש דבר כזה בכלל.

בכל מקרה אני לא בטוח שזה עיקר הדיון.

אני אישית חושב שטראנסג'נדר זה לא רק תחושה. זה הרבה יותר מזה(קשור גם לעניין הפיזיולוגי- "מוח של אישה" שדיברת עליו).

לכן מוזר לי שרבנים חוששים לפסוק על סמך ההבדלים הפיזיולוגים, שככל הידוע לי נמצאו ברמה המדעית, שיש הבדל מגדרי בין טראנס לגבר (או לאישה תלוי במקרה).

האם מה שקובע זה רק מבנה הגוף? זה נשמע לי מוזר.

הומואים זה כבר אחרת. ההבדל בין הומו לסטרייט זה רק הנטיה המינית אבל הוא מרגיש גבר ולא אישה, זה כבר לא מוח של אישה.

אבל כפי שאמרתי אני לא רב..

doron1523

New member
הסבר

קודם כל זה בהחלט מוזר שרבנים שהם אנשים רוחניים ולא בהמיים יעדיפו להסתכל בקנקן ולא במה שיש בתוכו או כמו המשפט באנגלית -בכריכה של הספר ולא בקריאה של הספר עצמו.
הגוף שלנו בצלמנו דמותנו-הוא רק תפאורה.
כפי שאמרתי קודם הומו+טראנס זה תמיד מוח של אישה בגוף של גבר ואצל לסביות להפך
כאשר אצל טראנס כנראה שזה לא רק פה ושם מחשבות אלה ממש .
עכשיו צריך להבין שאישה או גבר זה דבר שנבנה על ידנו ועל ידי הסביבה החל בילדות+הורמונים+אשמות להתנהגות נשית מצד החברה הסטרייטית והגייז ששונאים נשיים.
וטראנסים בהחלט לומדים להיות גבר -בתגובות שאמורות להיות להן,במה שהן אמורות לאהוב,במטלות שהן צריכות לעשות -כל מני עבודות בית גבריות נגיד
שוב
להורמונים של הגונדות -אשכים שחלות יש השפעה רגשית ומחשבתית על ההתנהגות
ככה שיכול הומו להתנהג להישמע ולהיראות לגמרי לגמרי בצורה גברית אך במיטה הוא אישה-זה מה שנשאר מהנשיות שלו/ה.
עכשיו חכה,
אני לא טוענ/ת שכל ההומואים והטראנסים ביחד באותה סירה- לכל אדם יש בחירה פנימית שלו/ה אחד רואה את עצמו כגבר ואחד/ת כאישה וזה לא רק רגשות אלה גם מחשבות ובחירה.
פלגא דגופא
בעצם אדם שלם מדומה ל4 ידיים ו4 רגליים שכמובן זה רק תיאור לגבר ואישה שמשלימה אותו ולהפך.
כאשר הנשמה יורדת לכאן היא מתפלגת לשניים
נשמה של גבר בגוף זכר
ונשמה של אישה בגוף נקבה
לא תמיד הכל הולך חלק כנראה.
פעם גם אני חשבתי שנשמה זה דבר שלם. . ..
הנה
קישור
youtube.com/watch?v=BvjouqMS7xU
תקפוץ לדקה6 בסרטון נדמה לי.
ככה שרב הנסתר על הנגלה

doron1523

New member
עוד משהו לגבי התשובה

צריך להבין
בעצם הנטייה המינית מרביתה גנטית ופחות הורמונלית והיא נמצאת בעיקרה בכלל בכרומוזום X ולא בY
כפי שהרבה יודעים
לזכר יש X וY
ולנקבה X ו X
תפקיד הY הוא הפיכת האיברים הנקבים -רחם,שחלות ועוד לזכרים -ערמונית,אשכים ועוד- כל זה קורה אחרי החודש השלישי של ההיריון כלומר עד חודש 3 כולם בעלי גוף נקבי ברחם.
הוא איננו מתערב במבנים במוח אלה רק בעקיפים בעזרת הורמוני הטסטוסטרון-כלומר הזמן העוברי (בניית התינוק)הוא חלון הזדמנות שהורמוני המין יכולים להשפיע על מבנה הראש
אך מרבית ההשפעה היא כרומוזומית ולא הורמונלית
כך קורה
שנשים לסביות XX נמשכות בהרבה מקרים אך ורק לנשים- הכיצד הרי אין להם מערכת רבייה זכרית
זאת משום
שרוב הכרומוזומים לאישה לסבית מגיעים מהאבא ורוב הכרומוזומים לגבר הומו מגיעים מהאמא.
יש לציבור נטייה
לקבוע את המגדר של התינוק הנולד אוטומטית לפי הג'נטליה שלו- אברי המין, וההרגל הזה עובד יפה 90% מהפעמים במקרים של סטרייטים.

טעות בידיך

כל עובר מתחיל מ23 כרומוזומים שקיבל מהאם ו-23 שקיבל מהאב.
אין שום דרך אחרת להיווצרות עובר נורמלי . עובר חולה, למשל , תסמונות דאון, יקבל עוד כרומוזום אחד מהאם.

השפעות הורמונליות זה סיפור אחר לגמרי.
יש מחקרים שעובריות שגדלו ברחם שבו שיבוש גרם לעודף הורמונים זכריים, אכן גדלו להיות לסביות.

doron1523

New member
תגובה לאוונגליון

כל עובר תקין מקבל סה"כ 46 כרומוזומים
22 מהאמא
22 מאבא
עוד אחד X מהאמא-כרומוזום מין
ועוד אחד Y או X מהאבא-גם כרומוזום מין
הגנים הנמצאים בתוך הכרומוזומים X הם שקובעים את הנטייה המינית או לפחות את רוב מרבית הנטייה המינית החלק השני שמשפיע על הנטייה המינית (אך פחות) זה הורמונים שמופרשים מהגונדות -אשכים/שחלות
ביחד הורמונים וגנים שרגישים להורמונים המשוואה יכולה להיפטר ולקבל תוצאות כמו-הומו,לסבית,אטרוסקסואל/סטרייט, דו מיני
כלומר הפיכת העובר לזכרי (Y)או השארתו כנקבי (XX)לא בהכרח קובעת את הפיכת המגדר והנטייה לגבר או אישה -וכמובן יש את העניין הרוחני-בהמשך.
עכשיו חשוב בכל זאת לציין מה שמובן מעליו
שהתהליך הרי קורה ללא יכולתו של האדם להיות אחראי לנעשה.
לגבי תופעות אחרות :

AIS-חוסר רגישות לאדרוגן- זה אומר חוסר רגישות לטסטוסטרון ולDHT הנגזרת שלו ולכן האנשים האלה בהחלט נולדים 100% עם משיכה לגברים בלבד.
מבחינה פיזית-יש להן אשכים טמירים שמסירים אותם בהמשך בד"כ, אין להן רחם ושחלות
הנה קישור
http://www.youtube.com/watch?v=odeDW5p4_CY

CHA- עודף פעילות של בלוטת יותר הכליה שמייצרת גם אסטרון(סוג של אסטרוגן) וכן DHEA(סוג של טסטוסטרון) לטסטוסטרון יש זיקה יותר גדולה לתאים מאשר לאסטרוגן
מבחינת הנטייה המינית יש אחוז גבוהה שהנטייה שלהן/ם היא כלפי בני אותו המין אך לא כולם.
יש גם לסביות שאינן CHA
מה ששוב משאיר את מרבית ההשפעה לגנים.

ואינטרסקסואלים-אדרוגנוס XXY,XXXY
בעצם זה חוסר התגבשות מוחלטת לאחד המינים נקבי או זכרי
בעבר היו מנתחים עוד בהיותם ילדים/תינוקות לפי הקרבה יותר של אברי המין זכר או נקבה
זו הייתה טעות משום שהרבה פעמים קרה שהילד שגדל בכלל העדיף להיות בן או בת.
היום נהוג לחכות שיגדל קודם ויחליט לפי מה שעל ליבו.
יש גם מקרים של
XXX , ושל XYY

מבחינה רוחנית
הגוף אמור להיות החליפה של הנשמה לא תמיד זה כנראה ממש מסתדר בקלות ושוב רב הנסתר על הנגלה.

doron1523

New member
תיקון קטן

כך קורה
שנשים לסביות XX נמשכות בהרבה מקרים אך ורק לנשים- הכיצד הרי אין להם מערכת רבייה זכרית,
זאת משום:
שהנטייה המינית נקבעת בעיקרה על ידי כרומוזומי X ולא Y.
ורוב הגנים לאישה לסבית מגיעים מהאבא בX שהוא נותן,
ורוב הגנים לגבר הומו מגיעים מהאמא בX שהיא נותנת.

דבריו של הרב שרלו תמוהים

הוא כותב "אי אפשר להציב בפני ההלכה את הדילמה הזו, ולומר לה כי אם ההלכה לא תתיר לאדם לעשות דבר מה אסור – הוא יתאבד, ועל כן היא צריכה להיכנע מצד ענייני פיקוח נפש". האם ההלכה לא מבטלת לפעמים מצוות משום פיקוח נפש? האם אדם שיש לו סרטן באשכים, ההלכה לא תתיר את כריתתם משום פיקוח נפש ולמרות שאותו אםד יבטל מצוות "פרו ורבו"?

אני הרגשתי שלמרות האמפטיה הגדולה בדברי הרב, הוא לא באמת התמודד עם הסוגיה עד הסוף מעבר להדגיש שאכן מדובר באיסור.

שני דברים

1. יש הבדל בין חולה וכדו' שעל מנת למנוע את גורם המוות יש לבצע איסור לבין התאבדות. המקרה הראשון הוא בוודאי פיקוח נפש השני (לפחות לדעת הרב שרלו וכנראה לדעת רוב הרבנים) לא.

2. יש סיכוי שהרב שרלו היה עונה אחרת אילו אותו אדם היה מתייעץ איתו באופן אישי ולא על גבי האינטרנט.

תשובתך לא מסבירה את המצב, אלא את הבורות

אם אדם במצב מסוים פסיכולוגית יכול להגיע למצב של התאבדות, אז להגיד לו "תעשה הכל כדי שלא תגיע להתאבדות" - ז הלא פתרון הלכתי. הפתרון ההלכתי (והרציני) הוא ללכת למחקרים פסיכיאטרים ופסיכולוגיים העוסקים בטרנסקסואלים. במידה ואכן רובם מגיע למצב של שנאה עצמית הרסנית ורצון עז להתאבד- אזי זהו פיקוח נפש מובהק יותר ממחלה פיסית. חוסר האחריות שבתשובות מסוג זה הוא שהרב לא בודק, אבל הוא עונה לפי איזשהו עקרון ערטילאי שיש לו בראש.

doron1523

New member
חידוד קטן

לרוע המזל גם הרבנים לא רצו לראות מחקרים וגם פסיכולוגים ופסיכיאטרים לא ממש רצו להראות מחקרים וידע בנושא.
על השוני בין גיי לסטרייט במובן הפיזי (גנטי ובראש כפי שתיארתי לפני) כבר ידעו מזמן,
אך הציבור נשאר די בור בנושא כולל מי שנולד ככה-משום שלא העלו את המודעות בנושא.
כמובן שאף אחד לא בחר,ויתרה מזאת די ברור לי שאם יש 10% שנולדים ככה יש גם 10% בקרב הסטרייטים שבנס נולדו סטרייטים ולא גיי כי תא המין השני שנכנס היה מתאים והאיזון ההורמונלי גם.
עכשיו אני לא אומר/ת שיש 100% פתרון
אין פתרון לזה חיים של הומו זה לא פתרון מלא וחיים של טראנס זה לא פתרון מלא.
צריך לעשות כמה שאפשר כדי להקל על אנשים שנולדים ככה.
אני מאד לא אהבתי את השיטה הפסיבית-אגרסיבית שלא מוסרים ידע לציבור ובאינוס מתפתח למשל בן שרצה להיות בת או להפך(ראה קישור בהמשך),
ובגלל חוסר דעת אנשים יוצאים לרחובות במצעדי גאווה -בסגנון לא סגנון.
מי שלא יודע פסיכולוגים ופסיכיאטרים עובדים עם הספר ה-DSM שהם מכנים אותו התנ"ך של ההבחנות.
כאשר אי אפשר להוכיח על תופעה כל שהיא כמחלה(S) אך הפסיכיאטרים רואים כדבר שלילי היא מסומנת באות D -הפרעה.
במאה הקודמת הומוסקסואליות הייתה נחשבת להפרעה-אחרי לחץ פוליטי זה נמחק.
אך טראנסג'נדרים נשארה כהפרעה לפי דעת עורכי ה-DSM.
לי ברור שבשני המקרים מדובר בסוג של לקות,מגבלה.
הרי
אברי מין אמורים להתחבר ופתחי יציאה אמורים להישאר פתחי יציאה- ואכן לפי דעת תורה זה גם חטא.
והרצוי הוא להתחתן ולהביא ילדים עם משהו שמכירים ואוהבים.
הנה הקישור שמוכיח שיש בורות והסתרה גם מצד אנשי מקצוע -כאשר חשוב לציין שגיל הילדות ורגע לפני שנכנסים לגיל ההתבגרות זה חלון הזדמנויות קריטי וחד פעמי-ואחר כך קשה מאוד לחזור אחורה אם בכלל אפשר
http://www.youtube.com/watch?v=E1o2Im6t6Mo
ודוגמה קטנה
לאחת שניצחה את כולם ובזמן גיל ההתבגרות זכתה לקבל טיפול הכי מוקדם בעולם.
http://www.youtube.com/watch?v=9aA3DwOqHvk&noredirect=1

avitano

New member
היי

שלום לך,
אני שמח שהחלטת לשתף אותנו בתחושותיך

אקדים ואומר שבמידה ותרצה שנפנה אליך בלשון נקבה, עליך רק לומר זאת :)
אנחנו מקבלים ומקדמים בברכה כל אדם על פי בחירתו ורצונו

התאבדות היא אסורה
ובנוסף, למה לנו לבחור באופציה כזו?
"פתרון" קבוע לבעיה זמנית
כל דבר בחיים אפשר לפתור ולשנות, אם לא טוב אפשר להפוך לטוב
אפשר להיוועץ באנשי מקצוע, חברים, משפחה ומה לא...
וגם בנו...

לגבי שינוי מין אני לא יודע, ידוע לי שאלי ישי קידם את הנושא שמי שעבר ניתוח לשינוי מין, גם במשרד הפנים יכירו בו במין החדש
זאת אומרת שאישה שהייתה בעבר גבר, כעת רשום לה אישה בתעודת הזהות
בנוסף, לדעתי, אם אתה מרגיש כל כך לא שלם במין הנוכחי, בלי קשר לדת, עדיף לבצע את השינוי

אני לגמרי בגישה שלאלוהינו שבשמיים אפשר להגיע כל אחד בדרכו הוא, גבר או אישה, גבר שהיה אישה או אישה שהייתה גבר

אנחנו כאן, בשבילך, מתי שתרצה
אם אתה צריך מישהו לדבר איתו במקרי חירום או כל דבר כזה, ברגעים שאתה מרגיש לבד
אתה יכול לפנות אליי במסר אישי ואעביר לך את הסלולרי שלי

אשמח לשמוע ממך בהמשך!
בברכה ומלא אהבה
אופיר.

doron1523

New member
המשך

היי תודה על כל המילים החמות.
אני לא בטוחה שרבנים מסכימים על נושא שינוי המין.
אני יודע/ת שבאיראן מותר שינוי מין אך הומוסקסואליות אסורה.
אני יודעת שהפסוק את דמכם אדרוש אחרי רצח הבל מופיע גם בקירוב מספר פסוקים למצווה פרו ורובו,
ככה שהכיוון די ברור איסור מוחלט על רצח + התרבות.
בקיצור הסבר ממש ברור,מובהק ומצוטט מהתורה או מהכתובים והנביאים לא יצא לי לפגוש. . .

למעלה