שאלה

שייני

New member
שאלה

אוקיי אז ככה זאת שאלה שמעסיקה אותי הרבה זמן כבר העלנו את הנושא פעם אבל לא זכור לי מי אמר מה והייתי רוצה להעלות את זה שוב בעניין המוסיקה הפיראטית: האם אתם בעד קניית דיסקים מזוייפים של זמר שאתם כל כך אוהבים, כמו למשל שלמה. ואני לא מדברת על מישהו בעל אמצעים שיכול להרשות לעצמו, אלא למשל מישהו שכל כך אוהב את סוג המוסיקה והוא רוצה לקנות מקורי אבל לא יכול

אהבתיה

New member
../images/Emo31.gif

אני בהחלט נגד. פעם שעברה גם נתתי את הדוגמה הזאת: מה קורה לגבי דברים אחרים? ג´ינסים לדוגמה? בן אדם ללא אמצעים לא יוכל לקנות ג´ינס איכותי כמו ג´ינס של ליווייס לדוגמה, אז מה הוא יעשה? יגנוב אותו? זו בדיוק הנקודה של לצרוב דיסקים! גניבה! גניבה של משהו מקורי שעבדו עליו המון, השקיעו בו רבות ומישהו פתאום בא וגונב את זה! אני כמובן לא אומרת שאלו שאין להם אמצעים לא צריכים להנות ממוזיקה (כי אין כמוה!) אבל לא צריך לגנוב. אפשר לעבוד קשה, לחסוך, לא לקנות דברים אחרים ואז ללכת לחנות הדיסקים הקרובה ולקנות דיסק מקורי. אין כמו להרגיש את ההנאה הקטנה הזאת שקנית לעצמך דיסק מקורי.

שייני

New member
גם אני...

חשבתי ככה הרבה זמן ולא הערכתי אנשים שגונבים דיסקים וצורבים אותם. אבל אז הבנתי שיש אנשים שרוצים להנות ממוזיקה ואין להם כוונות רעות. הם פשוט לא יכולים להרשות לעצמם. ויש הבדל עצום במחיר שבין מקורי למזויף אז כמו שהנזקק (נקח את המקרה הכי גרוע) לא יכול לקנות ג´ינס מקורי של ליוויס והוא קונה בגדים פשוטים בשוק, הוא יקנה מוסיקה פיראטית בלית ברירה... ושוב, אני עושה הבדל בין בן-אדם שיכול להרשות לעצמו מקורי וללא כל ספק ממחויבותו לקנות אותו לבין בן-אדם שפשוט לא יכול. מה אומרים אתם?

starsgirl

New member
אני חושבת..

שצריך לדעת שלא כולם יכולים להרשות לעצמם לקנות דיסק ב-90 שקל! אתן מסכימות איתי שג´ינס שהוא מכנס זה דבר שאי אפשר בלי ומי שלא קונה דיסק ב-90 שקל בטוח גם לא קונה ג´ינס של ליוויס. יש להתחשב בכולם!! נכון שלמה וכל מי שעזר עבדו קשה מאוד על הדיסק אני בטוחה אבל אני בטוחה גם שמישהו אוהב את שלמה ארצי והוא לא יכול להרשות לעצמו לקנות דיסק שזה בכלל מותרות ב-90 שקל אני קניתי את המקורי כמובן כי אני אישית נגד צרובים אבל אני מסתכלת על כולם ולא כולם יכולים!!!! אנחנו צריכים להבין את זה וכולם צריכים להבין אני בטוחה שאם למישהו היו את האמצעים לקנות מקורי הוא היה קונה!! עדי

Dor K

New member
עדי, לא רלוונטי מה שאמרת

כל דיסק של שלמה עולה מקסימום 60 ש"ח (לא כולל כפולים), וזה שווה את ההשקעה. אז מה? אני רוצה וילה בסביון, ואין לי כסף לזה, ויש כאלה שיש להם כסף לזה. אתה רוצה לשמוע עבודה של מישהו מסויים, תשלם עבורה. כל אפשרות אחרת (הורדה מהאינטרנט/צרוב) זאת גניבה.

מאיושית

New member
../images/Emo31.gif

לפי דעתי אין שום תירוץ לקנות דיסקים צרובים! קודם כל, כבר אין ממש דיסקים שעולים 90 ש"ח (אוספים כן) ואלה שכן עולים כל כך יקר, תמיד אפשר לעשות את הבחירה - ולא לקנות. לפי דעתי אפשר לעשות הפרדה בין מוזיקה ישראלית או לועזית. דיסק של בריטני ספירס למשל (איכססס
) אני עוד אוכל לקנות צרוב (במקרה הרע) אבל דיסק של שלמקה
או לחלופין דנה ברגר או ברי סחרוף, שהם אמנים ישראלים, אני לעולם לא אקנה צרוב , כי חשוב לי לתמוך במיוחד בתעשייה הישראלית הכושלת , מהתעשייה האמריקאית פחות אכפת לי. אולי זה קצת צבוע - אבל זו דעתי.

starsgirl

New member
לא רלוונטי?!

תראה דור, גם אני מעריכה מוזיקה ישראלית ובגלל זה אין לי דיסק צרוב אחד!!! וכנראה מזמן לא היית בחנות דיסקים כי יש דיסקים ב-90 שקל ויש גם ביותר הנה דוגמא קניתי את צימאון ב-92 שקל! אתם חיים בעולם משלכם אתם יודעים כמה אנשים עניים יש בעולם אז להם אסור לאהוב אמנים ולשמוע את השירים שלהם?! אז מי שאין לו אפשרות לשלם 70-80-90 שקל לדיסק אז הם צריכים להיות מנותקים מהעולם?! אני יודעת שזאת גניבה ואני יודעת שזה לא חוקי ולא מוסרי כלפי האמן עצמו אבל גם לאחרים מותר אז לך יש אפשרות לקנות מקורי?! סבבה יש אחרים שאין להם וצריך להתחשב בזה!!!!!!! אתם חושבים שהכל זה שחור ולבן שמי שוקנה צרוב משחיט את המוסיקה הישראלית?! לא! מי שקונה צרובים ורובם הם אלה שלא יכולים להרשות לעצמם ועם כל הכאב יש הרבה כאלה!!!!!! עדי

Dor K

New member
אז עבדו עלייך

כי המחיר הרישמי של צימאון ע"פ הד ארצי, הוא 59.90 ש"ח. תראי, בחנויות פרטיות שאין עליהן פיקוח, הם מרשים לעצמם להעלות את המחירים, אבל בטאואר רקורדס, צליל, תרבותק ועוד רשתות דיסקים גדולות, המחירים הם כמו שאמרתי, עד 60 ש"ח לדיסקים יחידים. פעם הבאה שאת הולכת לקנות דיסקים, תסעי לאיזו עיר גדולה, ותראי את המחירים.

Dor K

New member
עוד דבר...

זה אותו דבר כמו שאת לא יכולה להרשות לעצמך ליוויס, וילד מרמת אביב כן יכול להרשות, אז הוא יקנה את המקורי, ואת תגנבי מהחנות. וזה בסדר גמור, כי לך אין, ואת הרי גם רוצה להנות, אז זה מצדיק את מה שעשית. פשוט שטויות. תמיד יהיו את אלה שיכולים להרשות לעצמם, ואת אלה שלא. זאת לא סיבה לגנוב.

starsgirl

New member
אני לא אריב איתך על זה...

אתה אנוכי בצורה מגעילה!! אתה חושב רק על עצמך כי אתה יכול לקנות?! דרך אגב אני קניתי את זה בקניון רמת אביב ככה שדור... אם אתה יכול להרשות לעצמך אז כולם יכולים?! אתה עיוור! זאת לא גניבה זה בסה"כ משמש את האוכלוסיה שאין לה אתה יודע מה גם 60 שקל מה אתה חושב שלכולם יש כסף?! שאני מתנדבת בעמותות אני רואה מזה ילדים שאין להם אפילו את זה אז הם צריכים להיות מחוקים מהעולם כי אתם חושבים שזה משחיט או לא משחיט את המוסיקה הישראלית. שיורידו את מחירי הדיסקים וככה גם כאלה הם יוכלו לקנות וזה חוצפה לחשוב רק על עצמך ועל הסביבה שאתה מכיר תחשבו על כל העולם אתה יודע מה לא כל העולם אבל בארץ שלך או איפה שאתה לא גר יש מלא ילדים שגם אוהבים אמן ישראלי כזה או אחר ומה לעשות אין להם 60 שקל לשים על דיסק אז אתה תשמע ותהנה והוא לא כי אין לו אמצעים כמוך זה נשמע לך הגיוני?! זה נשמע לך בסדר?! תעזוב את האמן תחשוב על אותו ילד מה זה לך מותר ולו אסור ?! ותסלח לי בקשר ללוויס בימינו לא חסרות חנויות בגדים שאפשר לקנות מי אמר שצריכים לחיות על ליוויס אבל קצת אנושיות איך אפשר להגיד מי שאין לו כסף שלא יישמע זאת תעודת עניות לך כבן-אדם!! ואני מצטערת אם אני ניסחפת ואני מתנצלת מראש אם פגעתי במישהו אבל זה שיא האנוכיות!!!!!!!!! עדי

Dor K

New member
אל תירי בי

מה זאת המלחמתיות הזאת? לידיעתך, אני לא גר ברמת אביב ואני לא איזה עשיר, ממש לא. אבל תסלחי לי, מה שאת עושה זה לתרץ גניבה. ולא יעזור לך מה שאת אומרת, מה את קוראת לי אנוכי? את לא מכירה אותי ולא כלום. אולי תקראי לשלמה אנוכי, כי את רוצה לשמוע אותו, ואת לא יכולה לקנות את הדיסק שלו, אז הוא אנוכי כי הוא לא נותן לך במחיר שיתאים לך? שטויות! אומן עבד, לאומן מגיע לקבל תמורה מלאה על כך. מה שאת עושה זאת אנוכיות. מי שלא יכול להרשות לעצמו, זאת הבעיה שלו, לא של האומן. צריבה זאת גניבה נקודה, ושום תירוץ שבעולם לא יעזור.

לא הכל זה שחור ולבן. ובכל זאת ...

אני גם חושבת שצריבה זאת גניבה. ואין תירוץ שיצדיק את זה. ולמי שרוצה לשמוע ולא יכול, יש גם קלטות אתם יודעים ... שזה הרבה הרבה יותר זול. כל אחד צריך לעשות את הבחירה שלו (בעקבות היכולות הכספיות שלו). אני עדיין בהתלבטות לגבי השאלה. אבל שוב - צריבה זאת גניבה ! בזאת אני בטוחה. זה שזה לא פייר זה נכון ... אבל ... אין לי פיתרון :)

starsgirl

New member
זו לא מלחמתיות!

אני בסה"כ אומרת שזה לא בדיוק נכון להתחשב רק באומן! נכון הוא משקיע מאמץ ועובדה שמאות אלפים קונים את הדיסקים המקוריים שלו ואני אחת מהן ואני מאמינה שצריבה זו גניבה אבל אני גם מסתכלת על כולם. אההה ומישפחה ענייה זאת בעיה שלה?! מי אני שישנה לך את הדעות רק חבל שאתה מסתכל על הכל כמובן מאליו וזה לא צריך להיות ככה!! ושוב אני מצטערת אם פגעתי במישהו! עדי

מאיושית

New member
אני מסכימה עם דור

צריבה זו גניבה ! אני מאמינה שאחרי כל במאמצים שאומן השקיע כדי להוציא דיסק, אין לאף אחד ,לאף אחד, זכות לגנוב ממנו את היצירה שלו. וצריבה זו בהחלט גניבה! ברגע שקונים דיסק בחנות מסודרת, האמן מקבל תגמולים ובכך "נותן את רשותו" להקשיב לדיסק, ליצירה שלו, בכל דרך אחרת ,שאין הסכמה של האמן, זה פשוט גניבה.

צריבה=גניבה

star girl, תתארי לך שיום בהיר אחד נחתה עליך ההשראה ויצרת פסל, פסל שבעיניך הוא נפלא, נהדר, פסגת היצירה, התגשמות כל המאווים האומנותיים שלך, השקעת כסף בחומרים ובעיקר המון נשמה בתהליך היצירה, את מרוצה ושלמה עם היצירה שלך ומעמידה אותה למכירה בגלריה. יום יומיים לאחר מכן בעודך משוטטת בגלריה מתחרה את רואה את אותו פסל שלך בדיוק בעשרות עותקים לכל דורש וכמובן במחיר נמוך בהרבה, מה תרגישי? גם אז המודעות החברתית העמוקה שלך תוביל אותך למחשבה על ילדים מסכנים במצוקה, בולשיט. אומנות היא קניין רוחני, היא מגיעה ממעמקי הנפש היוצרת של אדם ומוצדק מבחינתי לגמרי לדרוש גמול על כך שאני מוכנה לחלוק את האומנות שלי עם כלל הציבור ובמקרה של שלמה אומנות שהציבור הרחב כמהה אליה, אז מספיק עם הצדקנות המתחסדת הזאת, במדינה הזאת יש פערים כלכליים וזה ידוע אבל הדיסקים הפיראטיים לא מה שיתקנו אותה, תמיכה בדיסקים פיראטיים היא חד וחלק תמיכה בתעשיית פשע שחלק מהכסף שמתגלגל בה אם לא רובו הולך לפעילויות פליליות, אז די עם ההתחסדות ותפני את המישנה החברתית הלוחמת שלך כלפי עניינים שבאמת ראויים לה, ודרך אגב, דיסק ב- 92? איוולת, לא ראיתי בשום מקום את צימאון ב- 92 נראה לי שפשוט את לא צרכנית חכמה במיוחד.

starsgirl

New member
מלכתעולם!

זו הדעה שלך וזו הדעה שלי! אם את רוצה לריב או לשחרר עצבים או משהו פה זו לא הכתובת אני חושבת ככה,ואת חושבת אחרת ואם את לא מוכנה לקבל דעות של אחרים יש לך בעיה רצינית!! את מנסה לשנות לי את הדעה ולכפות עליי את שלך אז משהו להגיד לך את לא תצליחי, אני חושבת ככה וזהו!!! אני לא מחפשת שתגידי לי מה אני ומי אני ואני צרכנית חכמה או לא חכמה את יכולה להגיד מה שאת רוצה ובהתאם גם אני. את יודעת מה ההבדל בנינו?! שאני מקבלת את הדעה שלך ואומרת או.קיי זה מה שאת חושבת לגיטימי מי אני שיגיד אחרת! אבל ברגע שאני אומרת מה שאני חושבת זה שיא החוצפה להגיד לי שאני מתחסדת או צרכנית חכמה או לספר לי סיפורים.. זו הדעה שלי אם תרצי או לא תרצי או כל דבר אחר!!! תלמדי להיות סובלנית כלפי אחרים וכלפי הדעות שלהם ואל תגידי להם מי הם מה הם ומה הם שווים!! עדי

תגובה

אני אדם שוחר שלום מטבעי, ואין לי שום כוונה לריב, הבעת דעה, חריפה ככל שתהיה, אינה ריב אלא שיח תקין בין אנשים אינטיליגנטיים שכותבים בפורום הזה. אני את שלי אמרתי, את הבעת דעה ואני סתרתי אותה בצורה עובדתית ורעיונית, לגיטימי, לא כפיה ולא בטיח, תודה על ההקשבה ויום נעים לכולנו.

דפי 137

New member
לגבי צרוב או לא ...

הועלתה פה שאלה תמימה ע"י מישהי שאני מחבבת באופן אישי מאוד... הבעיה היא שכמובן הנושא יצא מפרופורציות ובעיקר בשל תשובתך שלך עדי שמצאת לנכון באותה עת בה את מגיבה לעקוץ אנשים ולפגוע ולהעליב. לדעתי זו לא הייתה כוונתה של שני לעורר כזה ויכוח סוער וכעסים. העניין הוא שבאמת אם היית צרכנית טובה כל כך כמו שאת מתווכחת, היית יודעת ע"פ כל המודעות וע"פ כל הפירסומים, שהדיסק מחירו 59.90 ש"ח בלבד וזה תקף לגביי כל החנויות, ולאו דווקא לגביי רשתות מוסיקה. עצתי לך לשבת ולקרוא מחדש את אשר כתבת את מלכתחילה, ולבדוק מתי התחילה העוינות בהודעות, תמצאי שדווקא את היא זו שגרמה לה, תנסי להיות כנה עם עצמך לפחות הפעם. בכל מקרה אני יכולה להציע לך לפנות להד ארצי ולציין את שם החנות בה רכשת את הדיסק ולבדוק איתם מה ניתן לעשות. אבל לגביי דעותייך לגביי צרוב או לא הועלה פה רעיון יפה מצד אחד מחברי הפורום, אני גדלתי בעידן בו לא היו דיסקים ובפני בני הנוער היו שתי אפשרויות, תקליטים או קלטות, תקליט מחירו הרקיע שחקים ואילו מי שלא יכול היה להרשות לעצמו רכש קלטת. העניין הוא שקלטות עוד לא עברו מן העולם וכל מערכת סטריאו הכי פשוטה יש בה טייפ, על כן מי שלא יכול להרשות לעצמו דיסק, יכול לרכוש קלטת במחיר סביר ביותר. (דרך אגב במשפחות מצוקה לדעתי אין דיסק ברכב אז קלטת היא הרבה יותר נוחה) זה גם חוסך מאחר ואם יש לך דיסק ותרצה לשמוע ברכב, תאלץ לרכוש קלטת נוספת בכדי להקליט את הדיסק. חוץ מזה כאשר מדברים על ג´ינסים אין עניין של מזוייף או לא גניבה או לא, פשוט כל אחד רוכש בהתאם לכיסו תאמיני לי שאם אדם רוכש ג´ינס בשוק, ליוויס לא מפסידה מזה. אך כאשר אדם רוכש דיסק צרוב = מזוייף בבסטות האמן מפסיד וזאת מאחר והאמן הוא המשקיע, ואותו אדם (זייפן דיסקים) קנה דיסק אחד במחיר 59.90 ש"ח ויצר ממנו העתקים, ומאותו רגע אותו אדם מרוויח יותר מאשר הזמר, מאחר והזמר ממכירות הדיסק צריך גם לכסות את העלויות ואילו אותו אדם בשוק אין לו עלויות, מאחר וחבילה יקרה של דיסקים ריקים עולה כחמישים ש"ח ל 25דיסקים, הוא מכסה את העלות במכירת שני דיסקים וחצי ומאותו רגע תעשי את את החישוב מה הרווחים שלו. (ואני דיברתי על החבילה היקרה יש יותר זולות בהרבה). עדיף לא לתת יד לתופעה זו בה אדם יושב וגונב גם מהאמן וגם מהציבור, ועדיף לחסוך את דמי הכיס ולרכוש מקור, מאחר ושם בטוח אף אחד לא גונב אותך במסווה של טובה בעבורך. בכל מקרה מתוכן ההודעות לא נראה לי שמישהו ניסה לשנות את דעתך לשום כיוון. טוב לך בדעתך תחזיקי בה, אבל אל תגזימי אותן משפחות מצוקה שעליהן דיברת עסוקות בדברים הרבה יותר חשובים משמיעת מוסיקה, והן לא צריכות לשמש לך כמדגם, הבעיה נעוצה באותם אנשים אשר יש באפשרותם לרכוש דיסק מקורי כאשר מחירו מצחיק כגון זה של שלמה, ובכל זאת רוכשים צרוב, וזאת תוך כדי שהם רוכבים על המצב הקשה במדינה באמת עדי תתעוררי זה בולשיט. נ.ב. באמת נראה לי שאת האדם היחיד ששילם עד כה מחיר כזה גבוה עבור דיסק, אפילו אהבתיהם לפני כמעט שלוש שנים עלה פחות, כאשר אנשים קנו באותה שנה וקודם לכם דיסקים של שלמה במחיר של 80 ש"ח לדיסק. המחירים של הדיסקים הורדו במיוחד כדי להילחם בתופעת הצרובים אז באמת נראה לי שהצליחו לעבוד עלייך. האמת אני מכירה הרבה אנשים שרכשו את הדיסק ואת שילמת מחיר של שניים כי לקראת ראש השנה היו מבצעים והיו מקומות שמכרו את הדיסק במחיר 45 ש"ח חבל לי בשבילך. רק עוד דבר קטן אחד את לא יכולה להתחיל את ההודעות שלך בהתקפה ועלבונות, ואחרי בערך קילומטר הודעה לכתוב משפט בין שלוש מילים של התנצלות, זה נראה לי מיותר. וזה כבר לא רלוונטי. שנה טובה לכולכם אולי באיחור קטן אבל בכל זאת הצלחה לכולכם חיים טובים והרבה אהבה. שלכם ד.
ו
וזה ברבים.

שייני

New member
אמ......אוקיי

אני רואה כאן מגוון דעות ועניין אותי איזה צד יהיה חזק יותר, בעד או נגד למרות ששיערתי את את התוצאה מראש. אני חושבת שיש כאן כמה אנשים שמקובעים בדעה של "צריבה זאת גניבה" ולא משנה מה, גם אם יתהפך העולם. הם לא מוכנים לסטות מקו המחשבה הזה גם אם יש מקרים יוצאי דופן שאני מכנה אותם "קיפוח נפש". אבל מכיוון שלא קיבעתי לעצמי דעה נחרצת בנושא ואני נוטה להשאר בדילמה שנמשכת די הרבה זמן אני חושבת שבנושא הזה כל אחד צריך להשאר בדעתו האישית ולקבוע לעצמו מה הוא מרגיש בנוגע לצריבת דיסקים מכיוון שלא משנה מאיזה צד נתסכל על זה- תמיד יהיה צד שייפגע

דפי 137

New member
שני כרגיל את יותר מידי טובה...../images/Emo23.gif

עד עכשיו לא בחרתי לענות אבל אני יכולה להבין מה קורה לך עכשיו. תמיד את מנסה לגרום לכולם להרגיש טוב עם דעותיהם, אבל בחייתק "קיפוח נפש" תאמיני לי הם לא עסוקים בשטויות כמו מוסיקה, וגם הילדים שלהם לא הם מסתפקים במה שיש, ואל תדאגי אנשים שתורמים לבתי תמחוי כאלה או אחרים, גם נפרדים מדיסקים ישנים במשפחות כאלו המוסיקה זו לא הבעיה. השאלה שלך הייתה במקום, תמימה כמו כל שאלה שלך עד היום, בלי שום כוונות לא טהורות, מה לעשות שכל דבר פה מאבד פרופורציה לאחרונה, ואנשים נעשו פה רגישים ותוקפניים כאחד. לא הייתה פה שום כוונה של אף אחד לשכנע מישהו לשנות את דעותיו, להיפך כל אחד ניסה להביע עמדתו ובצורה מאוד יפה עליי לציין, רק חבל שיש אנשים שנפגעים ולא לצורך. אני מסכימה איתך שאם יש משפחה ומצבה הכלכלי עד כדי כך קשה, ובנם או בתם מעוניינים אך ורק בדיסק של שלמה (קשה לי להאמין שזה המצב), אז אולי זה בסדר לרכוש דיסק צרוב. אבל הלוואי וזה היה המצב, כי אז תעשיית הפירטים לא הייתה שורדת שבוע כי אין מספיק ביקוש להיצע. הבעיה נעוצה כפי שאמרתי באותם אנשים שיש באפשרותם לרכוש דיסק מקורי, אך פשוט רוכשים צרוב תוך כדי שהם רוכבים על המצב הכלכלי הקשה בארץ, תאמיני לי אותם אנשים מוציאים בבילוי באמצע השבוע, הרבה יותר מאותה משפחה דלת אמצעים במשך שבועיים. אוהבת אותך ד.

למעלה