היי.
אני יכול רק להגיד לך מנסיוני - כמטופל ולא כמטפל.
הייתי בחיים אצל חמישה מטפלים באופן משמעותי (זה אומר לא לפגישה או שתיים אלא לסדרה משמעותית).
למען האמת לא היו בינהם פסיכולוגים , שלושה מטפלים היו בכלל ברפואה סינית , ושניים מהם היו מטפלים "מילוליים".
(גם עם המטפלים ברפואה סינית הרבה זמן היה הולך על שיחות).
ומה אני אגיד לך ?
מכולם הרווחתי משהו.
גם בהם היו פחות טובים ויותר טובים , לא כולם הצליחו להעלים לי את הסימפטומים.
אבל כן כולם שינו לי את החיים באופן כלשהו - כולל טיפולים שלכאורה "לא הצליחו" !
למשל , המטפל הראשון שלי ברפואה סינית , היה בכלל דרך קופת חולים. הטיפול שלו לא העלים לי בכלל את הסימפטומים ובסוף סדרת הטיפולים הכל נשאר כמו שהיה , אם לא גרוע יותר.
אבל באחד הטיפולים הוא אמר לי שלדעתו "מאוד יעזור לך לתרגל צ'י גונג".
וקניתי ספר , והתחלתי לתרגל מתוך ספר (היום בחיים לא הייתי עושה זאת
) , אבל בדיעבד זה גרם לי קודם כל להתאהב בצ'י גונג (שהיום אני גם מלמד) , ולעבור מלימודי הנדסה ללמוד רפואה סינית , ושינה לי את החיים ב180 מעלות. החלטה שאני מודה עליה כל יום.
אז האם אני יכול להגיד שהטיפול הזה לא היה מוצלח ? המשפט הבודד הזה שהוא אמר לי ולקחתי ברצינות , שינה לי את החיים !!!
כשאני קורא את ההודעה שלך , אני תוהה לעצמי , האם חלק מהבעיה שבגללה את מחפשת טיפול היא לא קשורה לביקורתיות ושיפוטיות יתר ?
כי כמו שאת שופטת אחרים ומבחינתך - "ההוא פוץ" , "ההיא לא אינטלגנטית" , "זו קרה" , "זה דפוק" , "זה "לוזר" , "זו חדלת אישים" - האם את לא עושה את אותו הדבר בדיוק כלפי עצמך ?
ואולי דרך זה שתלמדי לכבד ולהעריך אנשים אחרים (כולל "פוצים") תלמדי גם לכבד ולהעריך את עצמך ???
אני חושב שהסיבה שמבחינתי כל המטפלים שהייתי אצלם עזרו לי , זה בגלל שבאתי בגישה הפוכה משלך :
כאשר הגעתי לאדם , גם אם הוא היה נראה לי פוזל עם שתי אוזניים שמאליות , מבחינתי הוא המטפל ואני נתתי בו אמון מלא.
אז סבבה , הוא לא מושלם.
אבל האם אני מושלם ?
נתתי לו כבוד והערכה בדיוק כפי שהייתי רוצה שיכבדו אותי , למרות שאני לא מושלם !
גם הפוץ הכי גדול יכול ללמד אותך משהו. גם האדם הכי פשוט לפעמים יכול לתת לך את ה"הארה" של החיים.
וכאשר את באה לטיפול בגישה כזאת , תמיד הטיפול יצא מוצלח.
ללמוד לתת אמון באנשים , זה ללמוד לתת אמון בעצמך , וזה אולי יותר חשוב מהטיפול עצמו.