שאלה

אביתר555

New member
שאלה

האם חבר יכול ללמד אותי כמו מורה לגיטרה או שבכל זאת עדיף לי לקחת מורה?
כרגע אין לי מוטיבציה לנגן אך מאוד רוצה ללמוד, המחשבה על מורה ועל הסכומים היקרים שאצטרך להוציא גורמים לי יותר להורדת המוטיבציה.....!!

byrdparis

New member
לא כל מי שיודע לנגן

(כמה יודע?!), יודע או יכול ללמד.
מוטיבציה צריכה להיות לך כך או כך ומורה טוב (שתשלם עליו כמובן) יכול להחדיר לך לא מעט DRIVE להתאמן, לרצות, לנגן ולהגיע שוב ושוב.
עם חבר זה נוטה להיות ידידותי מידי, או רדוד מידי, אתם בסופו של דבר תג'מג'מו ביחד ולא תלמד כלום, גם אם יש לו המון ידע.

גש למורה, תשלם ותלמד גיטרה כמו שצריך.
זה ה 2 סנט שלי לפחות.

Quitty

New member
מסכים איתו ^.

גם אם החבר שלך אלוף העולם פעמיים ברצף בנגינה בגיטרה,יש הבדל גדול בין הבנת החומר להעברת החומר לתלמיד.

גם המחירים לא חייבים להיות יקרים - רק צריך לבחור בזהירות. אני התחלתי ב-50 ש"ח לשעה, שהיו נמוכים למדי בהתחשב ברזומה, והמרכז יקר יותר מהצפון.
בשביל משהו שאתה אוהב ורוצה, 200 ש"ח בחודש לא נשמע לי כמו אסון טבע, אם כי זה אני.

ilanmar

New member
תראה, עם חבר סביר להניח שזה יהיה

חברי, כמו שנכתב למעלה. עם חבר לא תוכל להתווכח ולא תוכל להעמיד אותו במקום אם יבריז לך או שמתישהו ימאס לו מהעניין.
אם תלמד אצל מורה, לפחות בהתחלה, תדע שאתה עושה את המקסימום, ותהיה בטוח שאם זה לא טוב או שאתה לא מתחבר או שאתה לא נהנה, יש סיכוי סביר שזה בגלל המהות ולא בגלל החפיף.
כמובן שזה תלוי במורה וגם עם מורים אפשר ליפול (ולכן כדאי ללכת לפי המלצות).
את החבר "תנצל" כדי לנגן יחד ולהתקדם בנגינה "מעשית". את זה אי אפשר לעשות באותה מידה עם מורה.

nadav779

New member
זה מאד תלוי בו:

יש אנשים שהם מאד דידקטים מטבעם. אם הוא כזה, ויש לו בסיס טוב בנגינה - הייתי נותן לזה צ'אנס. מקסימום תראה שזה לא הולך.

אביתר555

New member
טוב אז:

ביררתי על חוג במרכז מוזיקה מקומי, זה עולה בערך 290 ש״ח לחודש, מה דעתכם? מחיר סביר? השכרת גיטרה לא עולה אך צריך להשאיר צ׳ק ביטחון על סך 500 ש״ח שקצת מפחיד אותי, לא עדיף לי לקנות גיטרה משלי כבר? מפחד שמשהו יקרה לגיטרה וחייבו אותי.....מהו מחיר של גיטרה קלאסית טובה? ומאיפה קונים? מעדיף לחסוך כמה שיותר....

pril

New member
אתה עדיין לא מנגן?

אני חושב שלהתחיל עם החבר זה רעיון טוב. תראה איך זה הולך ואז תחליט איך להמשיך.

elado10

New member
מסכים לגמי..להתחיל עם לימוד של חבר אקורדים

בסיסיים וכו (אני לימדתי לא מעט חברים וקרובי משפחה..זה עבד טוב)
ואז אם יש משיכה ואנשים נהנים ללמוד הם יכולים ללמוד בצורה מסודרת
אבל ההנאה הבסיסית כבר שם ויש מוטיבציה..
כשאתה לא יודע כלום עדיין..להתחיל עם מורה לפעמים מאוד מרתיע
כי מתחילים מיותר מדי תיאוריה לפעמים..ועד שמגיעים למקום שנהנים לוקח זמן והרבה
פורשים בדרך..גם למורים מקצועיים אני ממליץ קודם להתחיל ממקום של כיף
כשהנגן מתחיל ויודע כמה אקורדים ומתחיל כבר לנגן שירים ויודע ללמוד אקורדים חדשים לבד
שזה לוקח בערך חודש של רבע שעה חצי שעה כל יום..אז אפשר לעלות שלב ללימוד מסודר

למעלה