שאלה

גליוש 450

New member
שאלה

אני סובלת מידי פעם מהדבר הנוראי שנקרא הרפס הפה. האם מישהו יודע עם בעזרת תזונה- אכילה של משהו ספציפי או הימנעות יש אפשרות שלא יגיע. או שאכלתי אותה - לדברי רופא העור - וכמו חצי מכדור הארץ גם אני אחטוף את זה מידי פעם.

למיטב ידיעתי, raw food יכול לרפא מהרפס

לחלוטין
השאלה היא עלות מול תועלת.
הקפדה על תזונה כזו למען הימנעות מהופעה של הרפס אחת למספר חודשים.

Iris G

New member
אני על תזונת RAW כבר חודשיים

מאוד מוקפדת לא לאכול כלום שאפילו יש בו ספק שהוא לא RAW. אתמול אחרי פעמיים בים (וגם רק לשעה כול פעם) הופיע לי הרפס. ככה שאני לא בטוחה שתזונת RAW תשפיע על הנושא

marx04

New member
זו השמש

שלום איריס,

אין לי מושג לגבי ה-RAW.
ספק רב מאד אם ניתן בכלל להירפא מהרפס. מדובר בוירוס שמרגע שחדר לנו לגוף הוא ילווה אותנו במצב רדום עד יום מותנו, כאשר מדי פעם, כאשר המערכת החיסונית שלנו נחלשת או במצב ירוד - הוא יתפרץ בדמות הנגע המעצבן והמציק באזור השפתיים.
מה שברור לי, שלחשיפה לשמש יש השפעה ישירה וממשית על התפרצות הנגע. חשיפה שכזו מגדילה מאד את ההסתברות שהנגע יתפרץ.
לכן אני ממליץ כל כך להימנע מחשיפה שכזו.

בברכה,

אורי.

מספר התייחסויות

1) חודשיים RAW, אחרי כמה שנים של אכילת כל? זה לא קסם. צריך לתת לגוף זמן לרפא את עצמו.
2) אכן בהודעתי הקודמת רשמתי כללי מדי. תבחיני בין אכילת תפריט RAW לבין אכילת RAW שבאה להבריא ממחלות ובא יש להקפיד על 70% נבטוטים וירוקים בלבד. כל היתר מורכב מפירות, אגוזים, גרעינים, דגנים וקטניות. בנוסף, כדי לרפא מחלות יש להקפיד על שתיה יומיומית, בעדיפות פעמיים ביום של מיץ עשב חיטה.
כמו כן, תלוי מחלה אותה רוצים לרפא - יש לבצע גם חוקנים על פי השיטה.
דבר נוסף, כדי להביא לכדי ביטוי באופן מלא את יכולות הריפוי של השיטה, יש לתמוך בה בהתעמלות גוף, טיפולי נפש, והבטחת אורח חיים רגוע ושלו. יש לעשות שינוי אינטנסיבי כדי לאפשר לשיטה לרפא.
3) צריך לזכור שהריפוי הוא פונקציה של מספר פרמטרים:
המצב ההתחלתי
מידת השימוש ב- raw food כשיטת ריפוי ולא כשיטת תזונה בלבד.

הרפס, הוא חיידק/וירוס [אף פעם לא הבחנתי בין השניים] שמצוי אצל כולנו, אצל כל האנשים.
אצל חלקנו יש טריגר בו הוא מופעל לראשונה ולאחר מכן בהינתן מצב מסוים הוא מופיע שוב וכן הלאה, ואצל חלקנו לא.
בדיוק כמו קנדידה. לכולם יש קנדידה במעי, רק שאצל חלקנו היא קצת יצאה מפרופורציה וגורמת לחיים לא נעימים בכלל.
צריך להחזיר אותו אל נקודת האיזון.

marx04

New member
מספר עצות

שלום לך,

ללא קשר לתזונה, יש מספר פעולות שיכולות לצמצם מאד את תדירות ההתפרצות:
1. צמצום חשיפה לשמש - כל הממעט הרי זה משובח..
2. הקפדה על שינה בכמות מספקת והימנעות ממצבי עייפות קשה.
3. הימנעות ממתח ומצבי לחץ.

בברכה,

אורי.

shron17

New member
מריחת שפתון עם מסנן קרינה לפני כל חשיפה לשמש

ולפנות למחלקת כירוגיית פה ולסת ,למומחה לרפואת הפה.

אם את מאזור המרכז ,
תפני למחלקה הנ"ל בתל השומר:טלפון- 03-5305000

אבל לא להמנע לגמרי

יש צורך לכחצי שעה ביום בשעות החמות דווקא
כדי לייצר את ויטמין הD הנחוץ!

marx04

New member
אינני מומחה, אבל ...

שלום יוצרת אני,

באמת שאינני מומחה בתחום - לא בתחום הרפואה ולא בתחום התזונה - אבל אני מתקשה להאמין שבישראל מישהו שמנהל אורח חיים סטנדרטי יכול לסבול ממחסור בשמש.
אני משתדל להתרחק מהשמש ככל האפשר, ועדיין אני שזוף בקיץ (בלי שאני רוצה בכך), ובוודאי שלא סובל ממחסור בויטמין D.
מספיק שקופצים לבנק, לסופרמרקט, או לכל סידור אחר, ומקבלים את כל השמש שזקוקים לה, והרבה מעבר לזה.

בברכה,

אורי.

אם אתה לא סובל ממחסור

וגם לא נוטל שום מולטיויטמין
אז כנראה שאתה בשמש יותר ממה שנדמה לך.

אנשים רבים אחרים - נמנעים וכמעט לא נמצאים בחוץ - וסובלים ממחסור - וגם לא יודעים על כך.

marx04

New member
חשיפה לשמש

שלום יוצרת אני,

אני מעריך שביום רגיל אני נמצא בחוץ בשעות האור 50-90 דקות (מרביתן בנסיעה ברכב).
כמו כן, אני מעריך ש-3-5 פעמים בחודש אני נמצא בחוץ בשעות האור 2-3 שעות בכל פעם לפחות (עבודה בגינה, בריכה או ים עם המשפחה, טיול בטבע, יום סידורים מרוכז וכו'), ואני משתדל שזה יקרה בשעות הבוקר המוקדמות או אחה"צ.

זו כנראה חשיפה מספקת לשמש, כי אין לי מחסור בויטמין D (ואני עורך בדיקות דם אחת לשנה).

מכל מקום, נדמה לי שבכל הקשור להרפס יש הבדל בין חשיפה לשמש ב-13:00 בצהריים באמצע הקיץ, לבין חשיפה לשמש ב-7:00 בבוקר.
בשני המועדים יש אור יום מלא, אך אני מעריך שהחשיפה ב-7:00 בבוקר לא תעודד התפרצות של ההרפס, בעוד שחשיפה ב-13:00 עלולה לגרום לכך (ואינני מדבר על 10 דקות, אלא על פרק זמן ארוך משמעותית, למשל שעתיים).

לכן נראה לי שאם יש מישהו שסובל מהרפס אך גם סובל ממחסור בויטמין D, הרי שבקיץ עדיף שיתזמן את מועדי החשיפה שלו לשמש לשעות הבוקר (עד 9:00) או לשעות אחה"צ (אחרי 17:00).

בברכה,

אורי.

לפי הבנתי (את ההסברים שאני קוראת במקומות שוני

במקומות שונים..

כדי לייצר ויטמין D - נחוצה חשיפה דווקא בשעות החמות!
טווח השעות משתנה ממייעץ למייעץ, וכך גם כמות החשיפה.

גם אם אתה במכונית - יש עליך שמש ישירה.

בנוגע להרפס. סבלתי ממנו בעבר. לא בגלל השמש.
אז גם לא הייתי טבעונית ואיני יודעת אילו מהמזונות יכול להיות קשור אליו
אך, בכל זאת, אני מאמינה ששינוי תזונתי יהיה המזור - בעזרת תזונאי/ת מתמחה

vegetalien

New member

רק תיקון קטן - קרינת ה- UVB (הקרינה הספציפית שאנחנו צריכים בשביל ליצור ויטמין D) נחסמת ע"י חלונות ושמשות.
כלומר, כל עוד לא מדובר ברכב קבריולט (אלא אם מוציאים את הראש והידיים מהחלון
), לא מקבלים ויטמין D באוטו.

בקשר לחלונות - לא ידעתי...

אך עדיין אפשר להישרף

בקשר להוצאת ראש וידיים מהחלון
זה מראה ידוע בנוף הישראלי

marx04

New member
חשיפה לשמש

שוב שלום,

קטונתי מליעץ לגבי ויטמין D. אינני סובל ממחסור בו, ומעולם לא נדרשתי לעשות משהו בנושא.
לכן בהקשר זה כל שיכולתי הוא לספר על העובדות הנוגעות אליי.
מכל מקום כנראה אני נחשף מספיק לשמש לצורך ויטמין D.

באשר להרפס, הרפס איננו נגרם בגלל שמש אלא בגלל וירוס, שאם אינני טועה נוטה לעבור ממצב רדום למצב פעיל כאשר המערכת החיסונית בגוף נחלשת.
אני מעריך שגם לתזונה יכולה להיות השפעה על חוזקה או חולשתה של המערכת החיסונית בגוף.
למיטב ידיעתי חשיפה לשמש חזקה יכולה לעורר את הוירוס הרדום ולגרום להופעת נגע הרפס.

בברכה,

אורי.

תהליך השתלשלות המאורעות עד להתפרצות

מדויק למיטב ידיעתי
למעט דבר אחד, לא ידוע לי ששמש יכולה לעורר את השמש, זה חדש לי. אני יודעת שלאחר שההרפס יצא, לא מומלץ להיחשף לשמש בשל פיגמנטציה שתיגרם.

למיטב ידיעתי,
מצבי סטרס, פחד, חרדה
שכמו תמיד עלולים לערער את המערכת החיסונית
עלולים לגרום להתפרצות הוירוס.

קיבלתי. ..

שלום אורי,

אהבתי את ההתכתבות ה'מכתבית' הנעימה שלך:)

בברכת לילה נעים

ריטה

cwen

New member
עובדה. אפשר.

אני גיליתי לאחרונה שחסר לי ויטמין D, ואני דווקא מנסה לשהות קצת בשמש. כנראה כי בכל זאת רוב היום אני במשרד סגור.

lylach

New member
זהו שעד כמה שידוע לי זה נגגרם ממצבי לחץ

לא? או ממחלה עם חום.
לא ידוע לי על דרכי מניעה אבל אולי שווה להתייעץ עם רופא.

למעלה