שאלה

SystemFailure

New member
שאלה

האם מי שאוהב מתמטיקה ושפות תכנות ובכלל לחשוב זה אומר שיש לו כישרון במקצועות האלו? אשמח מאוד אם תענו,תודה.

Fingertip

New member
אני משער שאם הוא מצליח במתמטיקה, אז

יש לו כשרון. אבל זה לא בהכרח תנאי מספיק... אהד.

bralon

New member
הצלחה במתמטיקה?!

זה תלוי כאשר אתה אומר הצלחה במתמטיקה. מכיוון שאדם יכול לפתור תרגיל מסויים במתמטיקה בחדרו הפרטי ובתנאי אחר כמו במבחן שבו הוא נמצא בכתה מלאה עם עוד ילדים ולא להצליח לפתור את אותו התרגיל.

bralon

New member
אני אישית לא מאמין שיש דבר כזה

כישרון למתמטיקה.

אוילר

New member
לא ניתן לבדוק את זה אפריורי

כישרון הוא דבר אשר ניתן לראותו לעתים רבות רק לאחר שאותו אדם למד רבות בתחום...על הארדי לדוגמא, בתקופת לימודי המתמטיקה שלו, ידעו שהוא טוב...אבל כישרון אמיתי רואים רק במחקר... לעתים גם קורה שאדם לא מצליח לבטא את כשרונו כלל במסגרת לימודיו ומגלה אותם רק לאחר מכן

yontanbn

New member
תוספת

אוסיף עוד לחוסר הדטרמיניסטיות שבהגדרת הכישרון יש אנשים שיש להם כישרון מדהים לחישוב. מחשבים מהר ובלי טעויות. אבל אין להם אינטואיציה למבנים מתמטיים או להוכחות לוגיות בכלל, ולכן לא מצליחים במחקר. גם יש מקום להגדיר מה זה חישוב האם טריקים אלגבריים זה חישוב? האם לפרק מספר לגורמים ראשוניים זה חישוב? וכו´... יש גם אנשים שמעולים באינפי וגרועים באלגברה או להיפך... האם תקראו להם טובים או גרועים במתמטיקה?

bralon

New member
אני לא קורא לזה כישרון בכלל

לדוגמא ראיתי פעם אחת בנשיונל ג´אוגרפיק מישהוא מחשב בראשו חישובים של מספרים עם חזקות לא מהעולם הזה במספר דקות ספורות והוא כמובן אמר שהוא תרגל את עצמו הרבה כדי להגיע לרמה שכזו. לפי דעתי זה בכלל לא קשור למושג כישרון, אלא יותר לעניין של התרגול וההתמדה.

bralon

New member
זה לא כ"כ קשור לכישרון

למשל ראיתי פעם בנשיונל ג´יאוגרפיק אדם שהיה מסוגל לחשב בראשו תרגילים עם מספרים "גדולים" בעניין של כמה דקות ספורות ואחרי כן הוא ציין שהוא כמובן תרגל את עצמו הרבה כדי להגיע לרמה כזו. בדוגמא לעיל האיש פשוט הקדיש את מרבית זמנו לחישובים, אז נשאלת השאלה האם כישרון זה התמדה בנושא כלשהוא? (לפי דעתי האישית כישרון זה משהוא ספיציפי שאדם כלשהוא מסוגל לעשות עם מינימום מאמץ ביחס לשאר החברה).

yontanbn

New member
אז תסתכל על

בן-אדם, שמצליח באימון של יום אחד לדעת לחשב דברים קשים ביותר, שלאדם אחר לוקח שבע-עשרה שנה להתאמן בהם...

bralon

New member
אכן משהוא אחר ../images/Emo13.gif

ד"א אתה מכיר מקרה כזה?

bralon

New member
ד"א אני קורא לזה קליטה מהירה

אבל אתם יכולים לקרוא לזה "כישרון".

למעלה