שאלה

שאלה

האם בגלל היותי בן 13 או בכלל אנשים יותר קטנים [כמו וסים מנטקריים] האם בגלל היותינו קטנים יש פחות הערכה לבלוגים שלנו ? יש יותר התנשאות..סתם זה מעניין אותי לדעת.. עידו

אסף כץ

New member
לדעתי זה תלוי בבנאדם, אני חושב ש...

שיש מבוגרים שאוהבים לקרוא בלוגים של ילדים בגלל שהראש שלהם עדיין פתוח, כאילו.. הם עדיין לא עובדים ויש להם עוד הרבה מה ללמוד וזה נחמד לקרוא על מישהו שלומד כל יום משהו דש על החיים. טוב זאת רק השארה, אחרי הכל אני רק בן 14..

genotip

New member
תראה.. תשמע.. ../images/Emo34.gif

אני לא חושב שיש כאן עניין של התנשאות או משהו כזה... הכל עניין של סגנון כתיבה, תכתוב דברים שמעניינים אנשים והם יבואו, ודבר נוסף, אם גולשים זה מה שאתה מחפש, הצעתי לך היא לעבור לתחום אחר. בהצלחה

לא הבנת אותי..

קודם כל, לדעתי זה לא נכון שצריכים לכתוב דברים מעניינים בבלוג..סגנון כתיבה..זה לא נכון..בבלוג כותבים מה שמרגישים, חושבים וכ´ו..זה לפחות מה שאני למדתי על בלוג. אם אני אכתוב דברים שיעניינו אחרים..זאת אומרת לא דברים אמיתיים שלי, אז זה לא יהיה בלוג זה יהיה דף מלאכותי שינסה לרצות גולשים..וזה לא מה שאני מנסה לעשות.. מלבד זה, לא ניסיתי לרמוז או להבהיר שאני רוצה גולשים, ממש לא..אני עצמי אוהב לכתוב בבלוג שלי מאוד..ואני כותב רק דברים שאני מרגיש..ורק דברים שאני מרגיש צורך לכתוב אותם..השאלה הייתה עם יש גם מקום לנו, לאנשים בני 13 או אפילו יותר קטנים..ראיתי בהמון מקומות את המנגנון הזה "חמדה, אוהד, שלי, רחלי ואיה"..בכל יקום הבלוגים האלה מעריכים גם אנשים קטנים יותר ? או גדולים יותר ?..זאת הייתה הכוונה, כי לרוב מתבססים על סטיגמות, מה שלא נראה לי שיקרה כאן..מקום איכותי במובנים מסוימים.. עידו.

עם=אם

ולא ממש אכפת לי אם קוראים אותי או לא...הקטע הוא שאני אוהב לעשות את זה בשביל עצמי..סתם משו ששחכתי לכתוב מקודם
עידו.

genotip

New member
אז מה בדיוק ../images/Emo34.gif

העניין של הערכה? איך אנשים אמורים להעריך אותך? הרי תבין דבר אחד, סגנון הכתיבה הוא שבעצם גורם (לרוב) לאנשים להעריך את הבלוג שלך, ברגע שאתה כותב בסיגנון של: "שלום אחים שלי, מה שלומכם? פצצות לגבות אה? היום דפקתי כמה כוסיות חבל"ז" (וסליחה על הניסוח הבוטה) אני בספק אם אנשים יחזרו לשם. לטעמי זה עניין של ניסוח, תכתוב מה שבא לך, על איזה נושא שבא לך (ואני עוד שניה אתייחס למה שאמרת על כך שבבלוג כותבים מה שמרגישים) אבל שנינות וניסוח טוב תמיד יעשו את העבודה. עכשיו נעבור לתוכן, בלוג זה לא רק משהו שכותבים בו דברים שמרגישים, רחלי למשל לרוב מביאה לינקים, היה פה דיון על זה פעם (שאני פתחתי), אפשר לחפש בהזדמנות. בנוגע לגיל. בסופו של דבר, לטעמי עדיף ולא לחשוף את הגיל (מה לעשות), אני מסכים איתך שלפעמים זה יותר רושם שלילי, אבל זה תמיד רק רושם ראשוני, אם האתר מעניין מספיק, אנשים ידאגו להיכנס אליו ולהתעדכן, ואם לא אז לא. וכמו שאמרתי, אחד אחד, יש מקום לכ-ו-ל-ם. (וכן, איה צודקת בהחלט) אני חושב שהתייחסתי להכל, אם פיספסתי משהו.. אני כאן (עד 8 בערב לפחות).

רושם ראשוני ?

אני אמור להרשים מישהו ? מי שרוצה שיכנס, מי שלא רוצה שלא יכנס.. בקשר לסגנון כתיבה, במחשבה שנייה אני יכול להסכים עם זה.. אבל עדיין צריכים לשמור על טבעיות מסוימת..לא לחסום את הצנזורה אבל גם לא להגזים איתה.. בקשר ללינקים, נכון..אולי זה לא משהו שמרגישים אבל זה משהו שנוגע אלינו..משהו שיש לנו דחף מסוים לכתוב, להראות אותו..משהו אולי שאהבנו או שתיעבנו במיוחד.. עידו.

genotip

New member
מצטער אך כנראה ../images/Emo34.gif

אני לא מבין את השאלה. דיברת פה על ההערכה של הגולש אלייך... הערכה זה זה מה שהגולש חושב עלייך, מה שהוא חושב זה הרושם שלו על האתר שלך. אז מה בדיוק אתה שואל פה?

הערכה לפי הגיל..

השאלה היא עם נגיד יעריכו את חמדה [סתם דוגמא] יותר מבלוג של ילד יותר קטן כמו שלי ? האם הגיל קובע ? במבט ראשון על בלוג, או אפילו בלי מבט..לשמוע בלוג של מישהו בן 30 נגיד לעומת מישהו בן 13..האם יש כאן סטיגמות של השוואה בין הגילים ? זה מה ששאלתי..הערכה כללית של גולש זה באמת לפי אופי הבלוג.. עידו.

עידו, דבר אחד יש לי להגיד../images/Emo26.gif

כשאני אישית נכנסת לבלוג של מישהו אני דבר ראשון לפני שמסתכלת מי הוא ואם יש פרטים עליו אני קוראת את הבלוג עצמו, אם אני נהנית זה לא ישנה לי אם הוא בן 10 או בן 100... חוץ מזה שנוכחתי לדעת שאתה ועוד הרבה בלוגרים אחרים בגילך ו\או צעירים יותר ממש ממש בוגרים וכותבים בצורה שלא מביישת אף מבוגר, וזאת עוד סיבה שאני נהנית לקרוא אותכם וקוראת אותכם בקביעות
הדר

CZ2

New member
תבינו, ילדודס

לא מדובר פה בהתנשאות או חוסר הערכה - אני מעריך כל בן אדם שיוצר משהו. אבל יש הבדל בין מה שילד בן 13 מסוגל לכתוב (בגלל ידע, תחומי עניין ונסיון חיים), ומה שאדם מבוגר ירשום. מהסיבה הזאת אני כמעט ולא גולש לאתרים של ילדים. נכון, יש יוצאים מן הכלל, אבל בדרך כלל אני לא מצליח להתחבר למה שרושמים חבר´ה בגילך. אני לא שופט את היומן שלך, או של כל אדם אחר, על פי גיל - אלא רק על פי מידת העניין שהוא מצליח לעורר בי. כאשר אתה רושם על צרות בהפסקה או מקטר שמשעמם לך, אני אומר לעצמי "כנראה שאני לא קהל היעד שלו", ועובר למקום אחר. הרשת מספיק גדולה בשביל שיימצאו בה אנשים שכן ימצאו את תחומי העניין שלך ונושאי הכתיבה שלך מעניינים (לשם הבהרה - יש גם הרבה מבוגרים שמשעממים אותי, לא רק ילדים). ועוד הערה, שלא ממש קשורה לסגנון כתיבה אבל יש לה מקום כאן - באופן אישי, מפריע לי שבאתרים בהם הדגש הוא על תוכן (ומה יותר חשוב מהתוכן כשמדובר בבלוגים ויומנים?), מקשים על הגולש להתרכז בתוכן. מספר דוגמאות שאתן (מבלי לנקוב בשמות, בינתיים...) הן: 1. שימוש בפונטים קטנים מדי (בכלל, אני תומך בשימוש בגודל פונט יחסי ולא מוחלט, כדי שאוכל להגדיל או להקטין אותו בתור משתמש הקצה). 2. שימוש ב-IFRAME כדי להציג את תוכן הבלוג/יומן. נכון, לפעמים זה נראה הרבה יותר "מגניב" ככה, אבל לרוב זה מפריע לזרימה של הדף. 3. שימוש בצבעי טקסט/רקע שפשוט לא הולכים טוב ביחד או שמקשים על קריאת התוכן. 4. שימוש בסקריפטים שונים ומשונים רק לשם השימוש בסקריפטים, ולא בגלל שהם תורמים במשהו לאתר. 5. שימוש מוגזם בגרפיקה שמתחרה עם הטקסט על תשומת הלב של הקורא. גרפיקה באתר תוכן אמורה להשלים את הטקסט, ולתת לו ערך מוסף, ולא להפריע לגולש לקרוא את התוכן. טעויות מעין אלו נפוצות ביומנים של ילדים (אבל לא רק אצלם - יש גם הרבה מבוגרים שטועים), ועל פי רוב הן מבריחות אותי מהאתר לבלי שוב.

כמה בוגר מצדך לומר "ילדודס"..

לא נעלבתי או משהו..אבל זה מוזר..כי על זה בדיוק אני מדבר.. ילד בן 13 מכונה כ"ילדודס" אין כוונה אמיתית לנסות להיפתח ולראות מהו..אם הוא אולי לא כל כך קטן ואם הוא כבר עבר את הגנון.. אה ו..אני לא כותב אם משעמם לי בהפסקה ואני לא משתמש בסקריפטים או בגרפיקה מוגזמת. טוב הדגש הוא לא על ההערות הקטנות האלה, אני מניח שכמו ש"ילדודס" כמונו לא אוהבים לקרוא את המבוגרים [האמת שיש מלא שאני אוהב לקרוא שהם מבוגרים אבל הם מאוד ספציפיים] אז אני מניח שהיחס הדדי.. עוד כמה דברים שוליים שלא אהבתי בבלוגים של מבוגרים [בלי לנקוב בשמות] 1. אני לא אוהב בלוגים שיש להם יותר מידי קטגוריות. 2. פונטים באתרים מסוימים מאוד לא יפים ולא נוחים לקריאה. 3. לא תמיד כותבים את מה שהם מרגישים אלא דברים אקטואליים או מן הראוי שהם יכתבו. 4. אין ארבע. באמת, אנחנו לא כל-כך קטנים.. עידו.

CZ2

New member
אתה נתפס לזוטות...

במקום להתייחס לתוכן של מה שאמרתי. אני משתמש בביטוי "ילדודס" כל הזמן - גם כשאני מדבר עם מבוגרים ממני. לא היתה פה שום כוונת זדון. אם תקרא שוב את דברי תראה שאמרתי שיש מגוון רחב של דיעות ורעיונות ברשת, ושבאופן אישי בינתיים לא מצאתי אתרים של ילדים אשר מדברים על דברים שרלוונטיים גם לגבי. בנוגע לדברים שאתה לא אוהב: לא הבנתי למה אתה מתכוון כשאתה אומר "בלוגים עם יותר מדי קטגוריות" - אכפת לך לפרט? למה כוונתך ב"לא תמיד כותבים את מה שהם מרגישים אלא דברים אקטואליים או מן הראוי שהם יכתבו"?

אוקי..

הממ..עקרונית...לא אמרתי את זה לך אמרתי בכלליות כי יש הרבה בלוגים שכללו את מה שלא ממש מצא חן בעיני.. לדעתי בלוג צריך להיות דבר פשוט וספונטני התכוונתי שאמרתי "יותר מידי קטגוריות" זה שיש בלוגים שיש בהם יותר מידי בלאגן [לא בהכרח שלך] אבל יש כאלו בלוגים ששמים יותר מידי מציפים יותר מידי בבלוג שלהם וזה לא לטעמי..אני אישית כגולש בלוגים וככותב בלוג הייתי מסתפק רק בתוכן..גם אם זה העיצוב הכי גרוע שיש.. בכל אופן, הדבר השני שגם נמצא אצל הרבה בלוגים [שוב, אני לא מתכוון אלייך ספציפית] מדברים על מה שצריך להידבר, על מאורע היום, הסביבה והחברה..אני חושב שבלוג צריך לכלול את עצמי. רק את מה שאני חושב ומרגיש ורוצה לכתוב..לא מה שמן הראוי שיכתב..נגיד מגדל התאומים קרס היום אז אני צריך לכתוב את זה בבלוג..טוב, אני מקווה שהבנת.. סליחה על ההתנפלות ב"ילדודס" סתם..חוסר בטחון ריגעי. עידו.

CZ2

New member
ולדעתי

אין דבר כזה "בלוג צריך להיות". ישנם הרבה מינים וגוונים בעולם הבלוגים - חלק מביאים קישורים, מדברים על אקטואליה וממעטים לדבר על עצמם, וחלק רושמים יומן אישי וחושפני. חלק ידברו על מגדלי התאומים וחלק ידברו על מסעותיהם בעולם. חלק מדברים על טכנולוגיה ומחשבים, וחלק מדברים על אומנות ושירה. אתה אומר שבלוג צריך לכלול "רק את מה שאני חושב ומרגיש ורוצה לכתוב". אז אם אני רוצה לכתוב על ענייני היום, לא בגלל ש"צריך" אלא בגלל שאלו תחומי העניין שלי ולא מעניין אותי לשפוך את מר לבבי על הדף (או המקלדת), איפה כאן הבעיה?

נכון מאוד

נכון, בלוג יכול להיות הרבה דברים. והוא לא מקוטלג ע"י תווית מסוימת..אני רק אמרתי..שלטעמי, מישהו שכותב דברים שהוא לא מרגיש צורך לכתוב אותם לא כדאי שהוא יכתוב אותם..אם אתה אוהב את הנושא הזה ומרגיש דחף כזה, רצון, לכתוב עליו ולהביע את דעתך, מצוין. אני אמרתי שבלוג צריך להיות דבר טבעי אם הוא מלאכותי זה לא בלוג לדעתי. כן, אני אומר צריך בגלל שזה דבר בסיסי. בלוג אמור להיות טבעי, אתה לא יכול לשים כמה ציורים לוגו ולכתוב איזה דבר שבכלל לא נוגע אלייך..זה מה שהתכוונתי, השאר..בידיים של הכותב. עידו.

איה@

New member
אני מסכימה עם אור

פעם חמדה כתבה (אני אנסה לצטט נכון) ....."בחיים האמיתיים יש הרבה דברים שצריך ושחייבים לעשות בחיים הוירטואליים - אין צריך יש רוצה"...... אולי בעיניך עידו, מה שאתה קורא נשמע לך מלאכותי ולא טבעי, אבל אני בטוחה שהכותב כתב זאת כי ככה הוא רצה. וכמו שאור אמר - אין כללים לגבי הכתיבה - וכל אחד מוצא את הנישה והסגנון שמתאים לו - וזו הסיבה גם שלכל בלוג יש את קהל הקוראים שלו - שמתחבר לתוכן ולסגנון הנכתב.
איה.

איה@

New member
יש נושאים שהם אוניברסליים../images/Emo26.gif

ויעניינו את כולם ללא קשר לגיל. ויש נושאים שכן מתחברים לשכבות גיל לדוגמא: אם תכתוב על משחק חדש במחשב אותי זה פחות יעניין אם אני אכתוב על משבר גיל המעבר (הורמונים וגלי חום) אותך זה בטוח לא יעניין. אבל החלוקה היא לאו דווקא בגילאים לדוגמא יש נושאים - של בנים ויש נושאים של בנות יש תחומי ענין שונים שמרכזים סביבם קוראים וכו´ אין כאן התנשאות - ואל תקח את זה באופן אישי. והכי חשוב - תוסיף פסיקים רווחים ופיסקאות אצלך - זה יקל על הקריאה
איה.

NetCriminal

New member
גם

אני גם חושב כך עידו... פשוט העניין של הקמת בלוג חדש לא יצליח ולא יעניין אף אחד ובמיוחד לקטנטנים שכמונו. כבר יש את איה ואת רחלי ועוד בלוגרים ובלוגריות שבתחילת מסע הבלוגים בישראל הם צצו להם והפכו לכמו פורטל בלוגים שמאפשרים לתת לגולשים מושג מה זה בלוג ולתת להם דוגמה שזה בעצם הבלוג שלהם. פשוט אין דרך שהבלוג שלי או של עידו ישיג איזו חיבה מהבלוגרים האחרים.... וגם אם איה ורחלי הם הישראלים הראשונים שהקימו בלוג אז אני הערבי הישראלי הרראשון שהקים בלוג. וגם לתשומת לבכם אני ועידו הבלוגרים הקטנים ביותר בישראל... וואוו. וגם בקשר לגולשים, דווקא אני רוצה שהגולשים יקראו את הבלוג שלי ושמספר המבקרים ייגדל.. הרי אני לא כותב לקיר. בעוד שבועיים אני אשנה את סגנון הבלוג שלי ואפסיק לכתוב בו על חיי המטופשים, אני אתחיל לכתוב בו מאמרים וכתבות על הרשת של היום ועל חיי הרשת הישראלית וגם כמה מדריכים... אישית אני חושב שזו הדרך המתאימה והמעניינת ביותר לתעד את חיי כגולש.

OpyuM

New member
עידו

אחרי הצצה ראשונה (ובטוח לא אחרונה) בבלוג שלך, אני חייב לציין כמה דברים: 1. הבלוג שלך מושקע, יפה ובנוי ממש נחמד לטעמי. 2. לדעתי אין כל קשר לגיל אלא רק לאיך שבן-אדם כותב, מנסח ומעלה את מחשבותיו על הדף (רשת). 3. תמיד יהיו אי אלו אנשים שיזלזלו ויחשבו שמיכוון שאתה צעיר יותר אתה מבין פחות, אני לא אחד מהם, הכל תלוי בסעיף 2 לדעתי. 4. אם נתקלת בכאלה מסעיף 3 תמיד תוכל להגיד להם שבגלל שהם זקנים יותר הם גם ימותו קודם...(סתתתאאאאאא....ם).

למעלה