תבינו, ילדודס
לא מדובר פה בהתנשאות או חוסר הערכה - אני מעריך כל בן אדם שיוצר משהו. אבל יש הבדל בין מה שילד בן 13 מסוגל לכתוב (בגלל ידע, תחומי עניין ונסיון חיים), ומה שאדם מבוגר ירשום. מהסיבה הזאת אני כמעט ולא גולש לאתרים של ילדים. נכון, יש יוצאים מן הכלל, אבל בדרך כלל אני לא מצליח להתחבר למה שרושמים חבר´ה בגילך. אני לא שופט את היומן שלך, או של כל אדם אחר, על פי גיל - אלא רק על פי מידת העניין שהוא מצליח לעורר בי. כאשר אתה רושם על צרות בהפסקה או מקטר שמשעמם לך, אני אומר לעצמי "כנראה שאני לא קהל היעד שלו", ועובר למקום אחר. הרשת מספיק גדולה בשביל שיימצאו בה אנשים שכן ימצאו את תחומי העניין שלך ונושאי הכתיבה שלך מעניינים (לשם הבהרה - יש גם הרבה מבוגרים שמשעממים אותי, לא רק ילדים). ועוד הערה, שלא ממש קשורה לסגנון כתיבה אבל יש לה מקום כאן - באופן אישי, מפריע לי שבאתרים בהם הדגש הוא על תוכן (ומה יותר חשוב מהתוכן כשמדובר בבלוגים ויומנים?), מקשים על הגולש להתרכז בתוכן. מספר דוגמאות שאתן (מבלי לנקוב בשמות, בינתיים...) הן: 1. שימוש בפונטים קטנים מדי (בכלל, אני תומך בשימוש בגודל פונט יחסי ולא מוחלט, כדי שאוכל להגדיל או להקטין אותו בתור משתמש הקצה). 2. שימוש ב-IFRAME כדי להציג את תוכן הבלוג/יומן. נכון, לפעמים זה נראה הרבה יותר "מגניב" ככה, אבל לרוב זה מפריע לזרימה של הדף. 3. שימוש בצבעי טקסט/רקע שפשוט לא הולכים טוב ביחד או שמקשים על קריאת התוכן. 4. שימוש בסקריפטים שונים ומשונים רק לשם השימוש בסקריפטים, ולא בגלל שהם תורמים במשהו לאתר. 5. שימוש מוגזם בגרפיקה שמתחרה עם הטקסט על תשומת הלב של הקורא. גרפיקה באתר תוכן אמורה להשלים את הטקסט, ולתת לו ערך מוסף, ולא להפריע לגולש לקרוא את התוכן. טעויות מעין אלו נפוצות ביומנים של ילדים (אבל לא רק אצלם - יש גם הרבה מבוגרים שטועים), ועל פי רוב הן מבריחות אותי מהאתר לבלי שוב.