שאלה

GeJuFan

New member
הספקת לענות לפני

אבל כן זה פחות או יותר מה שבאמתי לכתוב.

hollypop girl

New member
על 1 ו-4.

הדרושהXD

New member
השאלה השנייה

הוא לא עף שוב עם האופנוע של סיריוס?
זה מה שחשבתי תמיד

HassiD

New member
ודבר אחרון

איזה מן מערכת לימודים הזויה יש להם בהוגוורטס, כשהם לא לומדים אנגלית, מתמטיקה, ספרות, אזרחות, ובעצם כמעט שום מקצוע "מוגלגי" שנדרשים אחרי הכל גם בשביל קוסמים (לפחות חלקם), אבל לומדים אסטרונומיה, כשבכל שבעת הספרים לא שמעתי שום דבר על שום כוכב בשום גלקסיה, פרט לשמש והירח.....

GolanBerlin

New member
בספר הראשון הם לומדים אסטרונומיה

ועושים על זה שיעורי בית. והם למדו את הדברים הבסיסיים האלה בבית ספר/בית.

HassiD

New member
זה מה שמוזר פה

שהם לומדים אסטרונומיה בבית הספר, למרות שזה מקצוע חסר שימוש לחלוטין, שמקנה ידע כללי בלתי נדרש ולא קשור לכלום, בעוד בהם מסתפקים בלימוד בית עד גיל 11 (שזה רמה של בקושי 4 פעולות חשבון...) למקצועות הרבה יותר "נחשבים" בעולם המוגלגים, שיש להם ערך מסוים גם בעולם הקוסמים (לפחות לדעתי... אפילו אזרחות אין להם, או מקצוע כמו "השתלבות בעולם המוגלגי", או "האדם המוגלגי והיכן למצוא אותו" וכדו')

GolanBerlin

New member
הם לא צריכים ללמוד אזרחות

כי הממשלה שלהם היא משרד הקסמים, ולא בית המלוכה הבריטי.

HassiD

New member
זה לא מדויק

הם חיים בתוך העם הבריטי, ומחוייבים לחוקיו. תפקידו הראשי של משרד הקסמים הוא לשמור על סוד קיומם של הקוסמים בפני המוגלגים, כפי שאנחנו רואים שזה גם מה שהוא עושה בפועל. אבל הם אזרחים לכל דבר אחרי הכל, ואני חושב שכחלק מהנסיון של לא ליצור מודעות לעולם הקוסמים בקרב המוגלגים, הם משתדלים לא להכנס לבעיות בעולם המוגלגי, ולכן צריכים לדעת משהו. אבל לא התכונתי דווקא על אזרחות, יש עוד מספיק דברים שאפשר ללמוד, ובמקום זה הם לומדים דברים לא קשורים לכלום (תורת הצמחים נשמע כמו סוג של ביולוגיה, אז זה עוד סביר איכשהו, ושיקויים זה כמו כימיה, ואפשר ליצוא עוד כמה הקבלות ללימודים שלנו, אבל עדיין חסרים כמה דברים....)

hollypop girl

New member
"האדם המוגלגי והכין למצוא אותו"
אני דווקא

חושבת שמלמדים את זה ב"לימודי מוגלגים".

hollypop girl

New member
תפתח שרשור חדש, יש פה כלכך הרבה

שאלות שאני מבלבלת בסדר שלהם ושוכחת את השאלה בזמן שאני קוראת את התשובה
אני מניחה שלדבר ולכתוב נכון הם כבר יודעים, סך הכל מה שאני עכשיו לומדת בלשון זה לא משהו שאני אצטרך להמשך החיים (לזהות מהו משפט מורכב\מאוחה
נו, באמת קשה לי לדמיין מישהו קורא מכתב ממס הכנסה ואומר לעצמו "או! זה משפט פשוט כי יש בו רק נושא ונשוא אחד!") אז ברמה שבה אחנו משתמשים ביום-יום הם כבר יודעים את זה. (אני מניחה שאם מישהו כותב חיבור עם שגיאות כתיב, המורה יתקן אותו, לא?) כנ"ל לגבי מטמתיקה. אזרחות זה יחסית מקצוע מיותר אבל אם כבר אפשר איכשהו (ברמה הבסיסית) להכניס את זה להיסטוריה (חוקים מדיינים, גבולות והכל...) כשפומתיקה-למי שהולך לעסוק בבנקאות או משהו באזור (משהו שדורש מספרים, אם כבר מדברים על מטמתיקה) ספרות? לא יודעת...מישהו יודע אם במאות ה-18\19 (אני לא טובה בתאריכים) מתי שהתחיל חינוך ציבורי פחות או יותר לימדו ספרות? נראה לי שקוסמים קוראים ספרים כי זה לא שיש להם טלוויזיה או משהו...

GeJuFan

New member
סותמת אוזניים, אזרחות מקצוע לא חשוב?!

אזרחות זה אולי המקצוע הכי חשוב מכל המקצועות שאי פעם תלמדי בתיכון.

תשובות בערך

1. נשמע כמו פלינט של רולינג לגבי השרביט, כי לפחות לרון ולנוויל יש תירוץ שהשרביט יד שניה אבל שרביט יד ראשונה נראה לי שחייב להבחר ע"י הקוסם עצמו (או להפך) 2. לדעתי האגריד התעתק וכדי לא לבלבל את הארי עוד יותר הוא ממציא תירוץ בסגנון של "אה אני עפתי" גם הניסוח נשמע כמו תירוץ. השאלה היא איך הוא עבר טסט בהתעתקות ומתי - כי בעקרון השרביט שלו שבור מאז שהיה בן 13 אז הוא לא אמור לדעת להתעתק בכלל. 3. על הבוקר - הילד היה מבולבל לגמרי 4. המרחקים באנגליה אחרים מאצלנו, נסיעה של שעתיים לעבודה בבוקר זה סביר ומוכר וממילא הם היו בדרך ללונדון. אני משערת שהארי ידע מראש שהם נוסעים ללונדון כי בטח הדוד שלו חפר על זה פעם - פעמיים - כל הקיץ. 5. גרינגוטס - האגריד קיבל את המפתח מדמבלדור ולדמבלדור יש שיטות משלו להשיג דברים. 6. מתמטיקה==כשפומטיקה אזרחות==לימודי מוגלגים במקום אנגלית וספרות יש להם רונות עתיקות הם לא צריכים ללמוד מקצועות של מוגלגים כי אין מצב שהם ישתלבו בעבודה בעולם המוגלגי, אחרי שהם הופכים לקוסמים בוגרים הם מוצאים עבודות קסומות למינהן וככה מתפרנסים עם מינימום מגע עם המוגלגים. אני משערת שמי שרוצה בכוח להשתלב בעולם המוגלגי ישלים בגרות או משהו אבל אין להם סיבה.

GolanBerlin

New member
זה ממש נכון, בנוגע לקטע עם הנסיעות

בריטניה היא מדינה ענקית. נסיעה של שעתיים זה משהו נורמלי, ואנשים נוסעים שעתיים לעבודה כל בוקר בחו"ל.

HassiD

New member
תודה רבה

לגבי התעופה, אני חשבתי אולי יכול להיות שהוא אפילו עף על ת'סטראלים או בקביק, ואז הםחזרו לבד, רק שאני לא בטוח שהם צליחו להחזיק מישהו כמוהו... לגבי העבודה וזמן הנסיעה, הארי לא ידע שהם הולכים לנסוע ללונדון, זה היה חריג בשביל הניתוח להסרת זנב החזיר לדאדלי, וכשהם אמרו לו שהם נוסעים בכל מקרה הוא הופתע. בתור ישראלי, אני אאלץ להאמין לך שבחו"ל זה מקובל, אם כי אני חושב שזה די מטריד לנסוע שעתיים לעבודה לכל כיוון, כי בעצם יום עבודה (8 שעות) הופך ליום וחצי עבודה (12 שעות. 8+2+2), למרות שכאן זה בכלל 3.5 שעות, אבל אם את אומרת שזה סביר - אין לי על מה להתווכח, אני לא בריטי... תודה רבה...

hollypop girl

New member
1,4,5
בדיוק מה שאני חשבתי. אני לא

חושבת שהאגרד התעתק, כי כמו שאמרת מתי בדיוק הוא עשה טסט? ואיך? אפשר לעשות טסט רק אחרי גיל 17 והשרביט "נלקח" ממנו בגיל 13.

hollypop girl

New member
גם אני חשבתי הרבה על הראשון,

וזה באמת נראה מוזר אבל משום מה יש לי תחושה שזה פשוט טעות של רולינג. אם לא אז נראה שהמלפואיים פשוט מזלזים בזה, אבל אוליבנדר היה צריך להתעקש להביא את בעלי השרביט ולמכור לו את זה אישית. 2.תסטראלים? זה דווקא הגיוני... אולי הוא עוד פעם לקח את האופנוע של סיריוס (הרי הוא לא החזיר לו אותו אז) אבל אני בספק. 3.אני לא יודעת אם אי פעם חלמתי על שבוע שלם אבל על כמה ימים בטוח חלמתי. 4.זה באמת נשמע קצת מוזר, הייתי מצפה מהארי שהוא יקח רכבת בעצמו עד לונדון אבל נו... אולי הוא ידע שורנון נוסע לשם ממילא וחשב למה לא לבקש טרמפ?

יכול להיות שהאגריד עף לשם על בקביק אפילו

או על אחד מההיפוגריפים או שאר נחיות המעופפות שלו, בטח יש לו מספיק (תנסו רגע לדמיין את האגריד רוכב על חדקרן... אחד ורוד..)

למעלה