שאלה

hollypop girl

New member
כן אבל וא ידע שגם לילי קיבלה מכתב, ונסעה

להוגוורטס. הגיוני להניח שמכתב מבית הספר לא ישקר להארי אם הוא לא שיקר ללילי.

HassiD

New member
אבל זה לא היה כתוב במכתב

זה היה הכרטיס ה"מוזר" שהארי קיבל, ולפי ההתייחסות שלו לזה, היה נראה שורנון חושב שנפלה שם טעות כלשהי.... אבל באמת ייתכן שהוא הניח שם הם הצליחו למצוא אותם באמצע שום מקום רק בשביל להביא להם את המכתב, סביר להניח שהם ימצאו את הארי גם אח"כ.... אבל זה עדיין חסר אחריות.

Superboi

New member
כמו שאמרת - פטוניה ידעה

אני לא יודע עד כמה ורנון באמת שנא את הארי, אבל אני יודע בוודאות שלפטוניה אכפת ממנו (הרי היא גידלה אותו, ולא זרקה אותו לרחוב או לבית יתומים), והיא לא הייתה משאירה אותו שם, גם אם ורנון היה מנסה לעשות את זה.

GeJuFan

New member
פטוניה פחדה על התחת שלה

זו הסיבה היחידה שהיא הכניסה את הארי לביתה ונתנה לו לקרוא לו בית.

HassiD

New member
אנחנו לא יודעים את תוכן כל המכתב בדיוק

(ז"א המכתב שדמבלדור השאיר להם), אבל אנחנו רואים בהמשך הסדרה שכאשר ורנון רוצה להפסיק עם כל זה וכדו', מזכירים לו את המכתב כאיום....

hollypop girl

New member
כן, אבל למה בדיוק היא "פחדה על התחת שלה",

זאת אומרת כשדמבלדור אומר "זכרי את הקודם" (או משהו כזה...) הוא בעצם מזכיר לה את הסיבות למה היא לקחה את הארי, לא אני\וולדמורט נבוא להרוג אותך ואת המשפחה שלך אם לא תשאירי אותו אצלך. אז למה בדיוק זה שהיא לקחה אותו משקף שהיא פחדה על עצמה?

HassiD

New member
אבל הנסיבות לא השתנו

למה הוא צריך להזכיר לה את הקודם? מה היה בו שהיא שכחה? היא חשבה שפתאום להארי יש קרובים חדשים שהוא יכול לשהות אצלהם או משהו? מה בעצם הוא הזכיר, "אין לו לאן ללכת"? זה נשמע יותר כמו איום....

HassiD

New member
זה היה נשמע משהו סודי יותר

אם לכם זה לא נשמע ככה, אולי אתם צודקים (אחרי הכל אני מניח שהיא התכוונה שרוב האנשים יבינו, ובינתיים - אתם הרוב...). אבל הוא רמז את זה בצורה כזאת שזה נשמע משהו שהוא לא רצה להזכיר שוב, או משהו סודי כזה שרק הם יודעים, וכולם יודעים בעצם שאין לו לאן ללכת.... זה די ברור...

Superboi

New member
טוב, באמת היה שם סוד

הארי (ואנחנו) לא ידע על ההגנה שפטוניה מספקת לו, או בכלל על המכתב הראשון. כמובן שבתגובה הקודמת לא התכוונתי "אין לו לאן ללכת" מבחינת מגורים, אלא "אין לו לאן ללכת" בגלל שפטוניה היא היחידה שיכולה להגן עליו. וציטוט של דמבלדור: "חשבתי כי ייתכן שהיא זקוקה לתזכורת להתחייבות שקיבלה על עצמה כאשר לקחה אותך אליה".

hollypop girl

New member
בדיוק מה שכתבתי!

hollypop girl

New member
יש פעמים שדמבלדור אומר משהו וזה

נשמע כמו מעין איום (איום לא איום כזה...לא יודעת איך להסביר את זה) אבל לא נראה לי שזה המקרה... אני חושבת שדמבלדור רצה בעיקר להזכיר לה, שאם היא לא תתן לו להישאר הוא עלול למות (אולי היא לא אוהבת אותו אבל היא לא רוצה שהוא ימות, נכון?) ושאם היא כבר הבטיחה היא צריכה לעמוד מאחורי ההבטחה שלה.

דווקא בשלב הזה כבר בהחלט יש לו לאן ללכת

אני בטוחה שמולי וויזלי למשל תאמץ אותו בחום ביחוד אם היא תשמע כמה "נחמדים" הדודים שלו לדעתי זה יותר אזהרה בסגנון - אם את זורקת אותו מהבית הלכה ההגנה והוא ימות.

GeJuFan

New member
ההגנה של לילי על הארי

ממשיכה גם לפטוניה, עקב קרבת הדם, ולמשפחתה כל עוד הארי ממשיך לקרוא לביתה ביתו. ככה שכל עוד הארי גר תחת קורת הגג שלה, מחשיב את הבית שלה גם הבית שלו קשה יותר לוולדרמוט לפגוע בה בוורנון ובדאדלי. הרי זו כל הסיבה שכשהארי הגיע לגיל 17 הם היו חייבים לעזוב את הבית. כי בגיל 17 ההגנה של לילי הפסיקה לפעול מה ששם אותם בסכנת חיים. ולכן היא מגינה בעצם על התחת שלה. כי ברגע שהארי לא קורא יותר לביתה ביתו ההגנות של לילי מפסיקות לפעול עליה והיא פגיעה יותר לחמתו של וולדרמורט.

hollypop girl

New member
ברגע שהארי יילך תפסיק ההגנה אבל ברגע

שהארי יילך גם לא יהיה צריך הגנה. הרי וולמדורט לא יבוא לשם אם הוא יודע שהארי לא שם.

GeJuFan

New member
למה לא?

מטרתו של וולדרמוט היא לשבור את הארי. בינתיים וולדרמוט וכל הקרובים לו ניסו פעם אחר פעם לפגוע ולהרוג, ובמקרים מסוימים הצליחו, באלו הקרובים ביותר להארי. פטוניה היא קרובת משפחה של הארי, לוולדרמורט יש אפס סבלנות לאהבה שלא לומר קשרי משפחה ועל אחת כמה וכמה אהבת בני משפחה, הרי מדובר פה באדם שרצח את אביו וסביו. בשבילו להרוג את פטוניה תהיה עוד דרך להרוס את נפשו של הארי, לקחת ממנו עוד משהו שחשוב לו, עוד מוות שעליו הוא ירגיש אחראי, עוד דרך לנסות ולהיות זה שינצח, זה שישרוד שימשיך לחיות.

Superboi

New member
אבל אם היא לא הייתה לוקחת את הארי

הארי בכלל לא היה מכיר בה כקרובת משפחה שלו, וכך גם וולדמורט ושאר עולם הקוסמים. אז להיפך. בכך שהיא לקחה אותו, היא הכניסה את עצמה לעולם הזה.

HassiD

New member
לא בטוח

מאוד יכול להיות שוולדמורט היה פוגע בה כדי לוודא סגירת מעגל (כמו שהוא הרג את סנייפ "ליתר בטחון") וככה הוא היה מרוויח את זה שהוא מציק להארי, וגורם לו אולי להגיע לשם... (במייוחד אם הארי לא מכיר אותם, אולי הוא יחשוב שהם מגניבים וירצה להציל אותם. אחרי הכל זה בעצם קרובי משפחה שיש לו, והוא לא מכיר, בתור יתום זה ממש מרגש...)

למעלה