שאלה

HassiD

New member
שאלה

התחלתי שוב את ה"פ הראשון, ועלו לי תהיות (כולם סתם כלליות, אבל הראשונה יותר "רצינית"): 1. דראקו אומר להארי שפגישה הראשונה בחנות הגלימות בסימטת דיאגון, שההורים שלו עכשיו קונים לו דברים, ואני מצטט: "אבא שלי קונה לי ספרים בחנות ליד, וטמט שלי בוחרת לי שרביט בהמשך הרחוב", איך אמא שלו בוחרת לו שרביט כאשר "השרביט בוחר את הקוסם" ובלה בלה בלה...? 2. כאשר הארי שואל את האגריד בפגישתם השניה (ז"א בבקתה באמצע שום מקום, הראשונה היתה בגיל שנה...) איך הוא הגיע לבקתה, אז האגריד אומר שהוא עף לשם. איך בדיוק? הרי ניתן לעוף עם מטאטא, או כל דבר אחר, איך הוא עף בלי כלום? ולמה לא להתעתק? הרי הוא יכול להתעתק (או שיש לכם דרך אחרת להסביר איך בן אדם בגודלו של האגריד נעלם פתאום כאשר הארי מנבה לעקוב אחריו במבטו מהרכבת הנוסעת...) 3. הארי מתעורר לאחר הפגישה הנ"ל בבקתה, וחושב שהכל חלום והוא בטח יתעורר בארון. ז"א הוא חושב שהוא חלם עכשיו אירועים של שבוע שלם? מי חולם חלומות על תקופת זמן כ"כ ארוכה? חולמים על יום-יומיים, לא יותר מזה... (זה יותר שאלה של: "האם מישהו כאן חלם פעם חלום שמשתרע על פני יותר מיום-יומיים? כי אני לא...") 4. מה נראה להארי שהוא מבקש מדוד ורנון להסיע אותו לתחנת הרכבת? לא רק שהוא שונא אותו, זה ממש רחוק, זאת היתה נסיעה של 3.5 שעות (יצאו ב-7 והגיעו ב-10:30), זה כמו לבקש מאבא שלך ש"יקפיץ" אותך מת"א לכנרת.. זה כבר לא "הקפצה" זה מסע!! ועוד ממישהו ששונא אותו....

HassiD

New member
ועוד משהו

לדברי האגריד יש בכל עולםל הקוסמים בנק אחד: גרינגוטס. הבנק ההזוי ביותר בעולם: 1. על הכניסה יש לו שיר (מה הם ילדים?) 2. יש שם סה"כ 100 פקידי-קבלה (לכל העולם זה די מעט) 3. הם שומרים את הכסף "פיזית" בכספות, במקום להשקיע אותו 4. בשביל להוציא כסף צריך להגיע לבנק (אין כספומטים בעצם) 5. אין עמלות!!!! מה זה? אני עובר לשם עכשיו!! ומאיפה האגריד השיג את הפתח לכספת של ההורים הארי? מתי הוא הספיק לבצע פשיטה על הבית שלהם, ועוד כ"כ מהר, הרי הוא בקושי הספיק להוציא את הארי, מה הם שמים שלט ענק בכניסה לבית עם שלט: המפתח לכספת במגרה השלישית מימין?

GolanBerlin

New member
חחח, לגבי גרינגוטס

בס"ד אתה בטוח שהאגריד אמר שזה הבנק היחידי בעולם? אני חושב שהכוונה הבנק היחידי בבריטניה. 1. עולם הקוסמים הוא עולם קצת מוזר ומצחיק, אז כן - יש שם שיר. 2. שוב - אני לא חושב שזה לכל העולם. 3. היגיון של גובלינים. 4. היגיון של גובלינים. 5. איפה רשום שאין עמלות? 6. אני מניח שבצוואה שלהם היה רשום שהכסף עובר להארי, ומשרד הקסמים השיג איכשהוא את המפתח לכספת, עד שהארי יהיה עצמאי כדי להשתמש בכספת.

HassiD

New member
הוא שואל "יש לקוסמים בנק"?

והוא עונה לו "זה רק אחד..." אני לא חושב שיש עמלות, כי אין על מה! אין כספוטים, אין השקעות אין כלום! זה סתם מחסן גדול ששומרים בו כסף!

timetraveler900

New member
כי להשקיע זה מסובך

באמת, אני חושבת שהכי פשוט שרק שומרים את הכסף שם :)

hollypop girl

New member
גם אני חושבת שזה הבנק היחיד

בבריטניה ולא ב*כל העולם*. אני חושבת שזה היה רשום בצוואה שלהם (להעביר את הכסף להארי) ודמבלדור- בגלל שהוא דמבלדור ואף אחד לא יחשוד בו שהוא רוצה לגנוב כסף מכספת של ילד בן 11 השיג את המפתח ונתן אותו להארי. אגב, זה הרי אומר שגם הבית במכתש גודריק שייך להארי. אז באיזה זכות הם עשו ממנו אנדרטה??

GolanBerlin

New member
מנסה לענות

בס"ד גם אני סיימתי היום את הספר הראשון, ובאמת חלק מהשאלות שלך - גם אני שאלתי את עצמי. 1. באמת שגם לי אין מושג. אולי זה לא כל כך משנה למאלפוים? הרי גם רון קיבל שרביט ישן שלא בחר אותו. 2. גם אני לא הבנתי את הקטע הזה. איך לעזאזל האגריד עף לפה? 3. הוא ילד צעיר ומבולבל... הוא פשוט לא מאמין שזה אמיתי, אז הוא אומר לעצמו "בטח הכל היה חלום מוזר וארוך". 4. אבל הארי חייב להגיע איכשהו לתחנה... וחוץ מזה, ורנון בטח אומר לעצמו "נו טוב, נסיעה אחת ואני נפטר ממנו לשנה", אז זה היה שווה את זה.

HassiD

New member
לגבי הרביעי

שיקח אוטובוס, כמו שאר העולם... לפי הספר הוא הקפיץ אותו כי הוא כבר היה בדרך, אבל אני בכלל לא חושב שהייתי מעיז לשאול. אני ביחסים טובים עם אבא שלי, ואני עדיין לא הייתי מבקש ממנו שיסיע אותי כ"כ רחוק... הייתי לוקח אוטובוס...

GolanBerlin

New member
כנראה שהארי עצלן

חוץ מזה, בשביל אוטובוס הדרסלים היו צריכים לתת לו כסף לנסיעה. ממתי הדרסלים משקיעים כסף בהארי?

avielyada

New member
אאל"ט- כתוב שהם לקחו אותו

בדרך לבי"ח הפרטי בלונדון שהורידו בו לדאדלי את הזנב-חזיר של האגריד =) לענ"ד, כתוב מפורשות שורנון אומר שהם לא היו טורחים סתם ככה, אבל הם גם ככה נוסעים ללונדון- "הוא לא יכול ללכת ככה לסמלטינגס" - <משו כזה>

HassiD

New member
זה כתוב בדיוק

אבל זה מה שמוזר לי, להארי לא הספיקו 11 שנים להכיר את הדודים שלו כדי לדעת שהם לא יסעיו אותו ככה סתם? יצא לו בפוקס שהוא ביקש והצליח...

hollypop girl

New member
רכבת אם כבר.... אני לא יודעת איפה נמצאת

סארי בהשוואה ללונדון, אבל שם זה לא כמו בארץ שאתה יכול להגיע תוך כמה שעות לכל מקום, בעצם...

Wait For It

New member
אבל אתה שוכח שהוא בסך הכל בן 11

זה חוסר אחריות גמור לשלוח ילד בן 11 לנסיעה ארוכה כל כך לגמרי לבדו.. עם כל זה שהדרסלים שונאים אותו, אני לא חושבת שהם עד כדי כך מרושעים שישלחו אותו לבד

HassiD

New member
להזכירך, הם השאירו אותו בתחנה לבד...

ורנון הביא אותו אל רציפים 9/10, והראה לו שאין רציף 9 ושלושה רבעים, גיחך ברשעות (אם אני זוכר נכון, או שהוא סתם חייך ברשעות), ונסע משם... זה בטח ממש אחראי ונחמד מצידם....

avielyada

New member
ובאמת-

מה עם הרשוית של המוגלגים?! אף שכן לא שם לב שהילד מוזנח? אף מורה של הארי לא התלוננה?!? אין עובדת סוציאלית שדואגת לילדים יתומים מאומצים?!?

hollypop girl

New member
כן, אבל וורנון גם ידע שהתחנה קיימת, הרי

פטוניה הייתה שם עם לילי.

HassiD

New member
זה לא בטוח

פטוניה אולי ידעה, אבל בכלל לא בטוח שורנון הכיר את לילי ברמה גבוהה כל-כך. אני לא יודע כמה אנשים יודעים כ"כ הרבה לגבי הגיסים/גיסות שלהם, ובמיוחד לא איך הם נסעו לבית הספר בילדותם. מה גם שהם השתדלו לא לדעת כלום לגבי לילי, כי הם שנאו אותה וכל מה שקשור אליה...

למעלה