שכחתי לציין
שאת כנה מאוד,וזה מאוד חשוב כשמנסים לחיות יותר טוב,רוב האנשים מנסים לרמות את החברה ובסוף יוצא שהם מרמים בעיקר את עצמם. לעצם העניין:ישנם מטפלים שהבינו את החשיבות בלא לחשוב על הגמגום,והם חיפשו קיצורי דרך להגיע לשם,ברוב המקרים זה לא מחזיק מעמד. כי התחושות שגורמות לכל המעגל של הגמגום לא השתנו,ואם מנסים באופן מלאכותי להתעלם מהם,בד"כ הם חוזרים. ולכן יש כמה שיטות איך לצאת מהמעגל הנוכחי בתקווה להגיע לשם,למצב שבו מדברים נורמאלי. גוזף שייהן טען שהמפתח לצאת מהמעגל הזה,הוא לגמגם יותר ויותר,עד שהפחד לגמגם יירד מאוד. לדעתו הבריחה ממצבים והפחד היא שורש הרע,וברגע שמתגברים על זה ,חוזרים לדיבור נורמאלי יותר. הוא גם הציע דרך לגמגם יותר בקלות רק כאמצעי לצמצם את ההמנעויות הבריחה והפחד מגמגום(אצלו זה מאוד עבד,אבל זו שיטה קשה מאוד שדורשת הרבה אומץ,ואני לא יודע אם היא תעזור לכולם). יש גם פילוסופיות אחירות. אבל אני חושב שהיום מבינים את זה יותר ויותר,גם אנשים שבעבר דגלו רק בשיטות טכניות (כולל אני הקטן),שבשביל להגיע לדיבור נורמאלי,לעבוד על שטף זה רק חלק קטן מהתהליך. התמונה הגדולה היא לדבר בלי לחשוב על הגמגום,השאלה היא רק איך מגיעים לזה.