שאלה..

BrEt HaRt 4eVeR

New member
שאלה..

אני מכיר מישהו פליליסט שלמד במכללה למנהל בראשון, וכעת התקבל לפרקליטות במשטרה. כמה קשה להתקבל לשם? האם צריך להיות מצטיין בלימודים? האם זה עניין של מזל? אני בכוונה לא רוצה לשאול אותו... אשמח אם תעזרו לי פה במיטב הידע שיש לכם בנושא הזה.. תודה

B L I M P

New member
מזה פרקליטות במשטרה??

יש פרקליטות ויש תביעות משטרה. אם הכוונה לתביעות משטרה - לא נראה לי קשה במיוחד להתקבל לשם.

flutter girl

New member
השאלה היא האם זה בגדר מגזר ציבורי

אם כן, זה במסגרת של מכרז, ואז זה לא משנה מה תנאי הסף לשם - צריך מלכתחילה להתקבל דרך המכרז. מה שלא כ"כ מבינים בכל הנוגע למכרזים של המגזר הציבורי, זה שלאן מזמנים אותך לראיון זה יחסית רנדומלי - היו אנשים עם נתונים טובים משלי שלא זומנו לאן שאני זומנתי, ולהיפך (אנשים עם נתונים נמוכים משלי שזומנו למקומות שאני לא זומנתי אליהם)... למרות שאני לא סגורה על איך מתקבלים לשם כי אני לא זוכרת שזה היה במסגרת המכרז.

B L I M P

New member
תביעות משטרה זה אומר גיוס למשטרה

לא נראה לי יש מכרז. וגם פה צריך להבדיל בין התמחות לעבודה כעו"ד. לא יודעת מה נדרש בכדי להתקבל להתמחות במשטרה, אבל מכרז ציבורי להתמחות ולעריכת דין מאוד שונים (בעיקר כי המכרז להתמחות הוא לא באמת מכרז, אלא סתם רישום פורמלי בקודקס). אגב מה שאמרת לגבי זימון לראיון (ואני מניחה שאת מדברת על מכרז להתמחות) - דווקא נשמע לי תמוה. קשה לי להאמין שה באמת רנדומלי. לפחות איפה אני התמחתי ראיתי איך הם בוחרים מתמחים וזה דווקא לא היה רנדומלי. יכול להיות שזה אחרת במקומות אחרים.

BrEt HaRt 4eVeR

New member
כן אני התכוונתי

לקטע של הגיוס למשטרה וכל זה... האם זה התביעות? יש למישהו מושג אי\ה מסלול הם עושים? לא רק מבחינה משפטית? (האם הם צריכים לעשות טירונות?) אם מישהו יודע או יכול להפנות אותי למקור קריאה אני אשמח

B L I M P

New member
נראה לי הם עושים טירונות בסיסית או משהו

בסגנון. לא יודעת יותר מזה. אולי תנסה באתר של המשטרה? כל הזמן מחפשים שם תובעים, בטח יש הסבר על התהליך. או שתתקשר אליהם ותשאל, אני בטוחה שלא תהיה להם בעיה להסביר.

flutter girl

New member
קודם כל תודה

חידשת לי לעניין המשטרה - אבל תכל'ס זה הגיוני ומסתדר לי בראש עכשיו.
אני יודעת מה ההבדל בין מכרז ציבורי להתמחות ועריכת דין, כי אני מתמחה במגזר הציבורי ויש עכשיו תקן שהתפנה ואני רואה את התהליך שעוברים החבר'ה החיצוניים (זה אחרי שלא התקבל אף אחד מהמכרז הפנימי). אני לא אומרת שזה באמת רנדומלי, אלא שקשה לדעת מה הקריטריונים לפיהם בוחרים. אני יודעת מי אצלנו אחראית על בחירת מרואיינים פוטנציאליים מתוך הרשימה, ואני מניחה שהאופי של האדם הזה משתנה ממשרד למשרד. אין הסבר ממשי ללמה זומנתי לפרקליטות הפלילית אבל לא לסנגוריה הציבורית, ע"פ ההגיון הבסיסי, לא? או שאני טועה לדעתך? (שזה גם לגיטימי ואם יהיה לך הסבר הגיוני אני אשמח להתחבר אליו).

Drunk Bullet

New member
יש שני סוגי מכרזים לשירות הציבורי?

האם המכרז הפנימי מיועד תחילה לאלה שהתמחו בציבורי ומעוניינים להיקלט כעו"ד?

B L I M P

New member
מכרז פנימי

זה מכרז למי שהוא כבר עובד מדינה (אולי אפילו נדרש באותו תחום/משרד, אבל אני לא יודעת). לגבי מי שהתמחה בציבורי - בתום ההתמחות נגמר החוזה ואם רוצים לחזור לאותו משרד/משרד אחר בציבורי צריכים לעמוד במכרזים כמו כולם.

flutter girl

New member
אאל"ט פנימי זה עובד מדינה בלבד

באותו משרד זה בטוח לא שייך (כי אז למעשה המכרז היה פתוח רק למעבר בין מחוזות). תחום זו הגדרה בעייתית כי בחלק מהתחומים יש רק אגף אחד שמטפל ואז שוב, הקונספט הוא בין מחוזות.

B L I M P

New member
תבחיני בין מתמחה לעו"ד

עו"ד שמגיש מועמדות למכרז (ועומד בתנאים) - תבחן מועמדותו וחייבים לזמן אותו. מתמחה - פה אין תנאים בסיסיים כמו שיש במכרז ויש למשרד שק"ד בנושא זה. לגבי השאלה למה זומנת לאחד ולא לאחר - מעבר לסיבה הבסיסית שהיו להם יותר מדי אנשים ועד שהם הגיעו אליך הם כבר מילו את התקנים, הגיוני גם שהדרישות היו שונות (אולי האלו של הסנגוריה חיפשו לראות יותר התנדבות בקו"ח או אלוהים יודע..). כמו שאמרתי, בניגוד למכרזים ששם צריך לבחון את כל מי שמגיש ועומד בדרישות הסף, בהתמחות לא צריך.

flutter girl

New member
אני יודעת את זה,

וזה גם לא סותר את מה שאמרתי, לטעמי. ה"מכרז" של המתמחים הוא לא מתקרב ברמתו למכרזים של התקנים. זה ברור. הרי בשביל המכרז של התקן גם עוברים כל מיני מבחני קדם למיניהם, עוד לפני שבכלל מתקרבים לשלב הראיון.

למעלה