שאלה

שאלה

שלום, אני יודעת שזה פורום של לימודי משפטים (אני לא יודעת אם יש פה אנשים שכבר לומדים משפטים או שרק מתכננים להתחיל ללמוד משפטים), בכל מקרה בטוח יש פה צעירים עם ראש מקורי שמבינים קצת עניין בחוק ומשפט. ולשאלתי - אני רופאה. כמעט כל יום יש מקרים של פציינטים שיש להם תור בשעה 10:00 למשל, אבל הם מגיעים ב10:20, ועדיין לא הגיע תורם (נגיד למשל שב10:20 עדיין נמצא אצלי בחדר מי שהיה מוזמן 9:50). כשמגיע תורם (לפי סדר) ב-10:30 נניח, הם רוצים להיכנס, אבל אלה שהתור שלהם ב10:10, 10:20, 10:30, שמחכים כבר שעה בתור, אומרים לי - הבן אדם איחר, אנחנו מחכים בתור הרבה זמן, זכותנו להיכנס, ושהוא יחכה גם. (אני מבינה אותם, הרי זה לא פייר שזה שחיכה רק 10 דקות בתור, כי איחר ולא הגיע לזמן שלו (10:00), יכנס לפני אלה שחיכו. מצד שני אף אחד לא אמר שמי שהתור שלו ב10:10 צריך להגיע ב9:30. מצד נוסף מה קורה אם זה שהתור שלו ב10:10 הגיע ב10:05 - אז למעשה הוא הגיע בזמן המיועד שלו ועכשיו זה שהגיע אחריו ואיחר למעשה, יכנס לפניו) אשמח לרעיונות מקוריים מה צריך לעשות במקרה הזה, מה אומר החוק וכו'

sacrament

New member
לא חושבת שהחוק אומר על זה משהו...

התשובה היחידה שאני יכולה לתת היא של האינטואיציה האישית שלי. איחורים זה דבר בעייתי, אבל גם מאוד אנושי. מה לעשות שיש ילדים על הראש, ועבודה, ותחבורה ציבורית ופקקים גם כשאתה עם אוטו, ולא משנה כמה אתה מתכוון לא לאחר, בסופו של דבר אתה עלול לאחר. להגיע מוקדם יותר זה טיפשי ולא יעיל כי רוב הסיכויים שאחרים יאחרו ואז תחכה לא רק את האיחור שלהם אלא גם את ההקדמה שלך. אופציות- 1. לבדוק מתי השעות המועדות לאיחורים. אם תמיד ב-11 את רואה שיש כבר איחור של חצי שעה, אז בשעה הזו לעשות מרווח גדול יותר בקביעת התורים - למשל 10:45 ואז 11:00, ולא 10:55. 2. פשוט להתקשר כשיש עיכוב לבאים בתור ולהגיד להם שצופים שיש איחור. ככה פחות מתעצבנים. לבקש מהחולים להודיע כשהם מתעכבים וככה אפשר להקדים אחרים למשל... 3. אם מישהו מאחר פעם אחת, להזהיר אותו שפעם הבאה שיאחר בלי להודיע הוא יכנס רק אחרי כולם.

Atenolol

New member
מי אמר משפטיזציה ולא קיבל?

את מצביעה על בעיה מערכתית. קופת החולים, משיקולים כלכליים, יוצרת תזמון תורים לא ריאלי, וברור שנוצרים עיכובים ובעקבותיהם ויכוחים. חזירים בדיר רבים ביניהם על מזון ומרחב. אם היה להם מספיק מזון ומרחב, הם לא היו רבים. עדיף למצוא דרך ליצור זימון תורים ריאלי, מאשר להשקיע אנרגיה ביישוב הסכסוכים בין הפציינטים. מכל מקום, עדיף לחוק לא לדחוף את חוטמו לכל חור.

sacrament

New member
יפה אמרת ../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

אם כי זה לא רק בקופות חולים, אלא ברפואה בכלל. ואני בספק אם מישהו ינסה לשנות משהו בתורים... לרופא עדיף פס ייצור של כמה שיותר חולים שנכנסים בכמה שפחות שעות מאשר שיהיו פחות שלא יריבו ביניהם.

JaneLame

New member
אכן. הזכרת לי מחקר שפורסם בפריקונומיקס

זה ספר פסבדו-כלכלי כזה שעוסק בסיבתיות. אפרופו איחורים, תואר שם ניסוי שנערך בישראל, בגני ילדים. ההורים איחרו לאסוף את הילדים מהגן וזה תקע את הגננות שעה ביציאה כל פעם. רצו לחפש שיטה שתמנע את האיחורים והוסיפו קנסות למאחרים. הורה שלא אסף את הילד בזמן נאלץ לשלם תוספת של כמה שקלים על כל איחור. חשבו שזה מה שיפתור את הבעיה אבל הסתבר שהאיחורים רק התרבו. הקנס השקיט את המצפון להורים, הם הרגישו שהם משלמים תמורת שירות ושזה נותן לגיטימציה לאיחורים שלהם. לסיכום, ואולי זה קצת אוף-טופיק, לקנוס פציינטים על איחור זו לא שיטה טובה. אני לא יודעת מה כן, אבל זה לא, כנראה.

אנסה לפרוט את זה:

מצד אחד, הוא אמור להיכנס לפניהם כי הוא זומן לפניהם, מצד שני, הוא אמור להיכנס אחריהם כי הוא איחר, מצד שלישי, הוא לא באמת איחר (לא נוצר מצב שקראו לו להיכנס לרופא והוא לא היה נוכח במרפאה. הוא איחר להמתנה-לכניסה-לרופא ולא לכניסה-לרופא עצמה). בעיניי יש לקבוע מדיניות אחת שמתיישבת עם המציאות מבחינת מספר המקרים (כלומר, לבחור ב"כלל" שיגרום ליותר אנשים להיכנס לרופא בזמן נתון), לפרסם אותה כשלט במקום בולט במרפאה (אולי אפילו כמה שלטים), ולנהוג על פיה (לדוגמא: "בכל מקרה, הכניסה לרופא הינה עפ"י סדר הזימון (גם במקרה של מקדימים ומאחרים)", או לחילופין "לקוח המאחר לשעת הזימון למרפאה, ימתין X תורים"). יש גם את כל הסוגיה הזו של אנשים שמגיעים למרפאה, אומרים "אה, יש לי עוד 20 דקות בתור, אני יוצא להסתובב בקניון/ לעשן/ לקנות משהו, אני אחזור בעוד כרבע שעה".

גראץ

New member
אולד סקול לגמרי..

קופות החולים, הקופה של "כללית" לפחות, מריצה כבר הרבה זמן מערכת תורים חדשה. בשיטת ה"קח מספר". חולים מגיעים למרפאה על פי תורים שנקבעו מראש אך מחוייבים עם הגעתם, להעביר את הכרטיס הרפואי שלהם בעמדות מחשב שפזורות במרפאה. הם מקבלים מס' וכך הרופא יודע שהם הגיעו. במקרה שחולה מאחר לתור שנקבע לו, הרופא יודע שהוא טרם הגיע ומקדם את התור הלאה. כשהחולה המאחר מגיע הוא חייב לגשת למזכירות - בהעבירו את הכרטיס המחשב יודיע לו שהוא מאחר ויבקש ממנו לגשת למזכירות, שם הוא יקבל מס' חדש והרופא יקבל הודעה שהוא הגיע. כעת, הרופא יזמן את החולה ע"פ שיקול דעתו... בכל מקרה, המספרים מחולקים באופן רנדומאלי ואינם עוקבים, בנוסף, הם מופיעים על גבי מסך פלזמה מול החדר הרלוונטי... כך שכל זה ממזער עד כדי מבטל את החיכון בין החולים (גם אם יש בעיה, תמיד תוכל להאשים את הפלזמה...). לא ידע כללי, התנסיתי על בשרי...

למעלה