שאלה

trilliane

Well-known member
מנהל
מעולם לא נתקלתי בה וגם מורפיקס לא;

חיפוש בגוגל מצא לי את ההגדרה "To call from or back again" אבל אני לא ממש מבינה למה הכוונה... מה ההקשר? תוכל להסביר או לתת דוגמה לשימוש במילה? כמו כן הייתי מנסה לברר גם בפורום לימודי אנגלית ובפורום תרגום ועריכה.

trilliane

Well-known member
מנהל
אז מה זה avoke? כי המילונים מצאו מילה כזאת

למשל כאן: http://dictionary.reference.com/browse/Avoke ולא ממש הבנתי את ההגדרה, אני צריכה לראות שימוש או דוגמה כדי להבין... בעמודים הראשונים בגוגל מצאתי רק הגדרות ממילונים (כולן זהות) או שם פרטי של חברה כלשהי, כנראה.

trilliane

Well-known member
מנהל
הבנתי שמדובר בשגיאת כתיב, ועדיין

תהיתי על פשר המילה הנ"ל... אבל אם אתה אומר שהיא ארכאית ואין טעם להתעמק בה, אני מוותרת.

Geek God

New member
אני חייב להודות שגם אני לא הכרתי אותה

וכשראיתי שגם מריאם, גם וובסטר וגם אוקספורד לא יודעים יותר ממני. נרגעתי.

trilliane

Well-known member
מנהל
אוקספורד לא מכיר הכול? גם מילים ארכאיות? ../images/Emo12.gif

trilliane

Well-known member
מנהל
אבל כולם מילונים לשפה האנגלית, לא? ../images/Emo13.gif

לכן נראה לי מוזר שיש "אוקספורד" ויש OED שהוא "מילון אוקספורד לאנגלית".

sailor

New member
זה המלון עליו מבוססים כל היתר

האחרים מעובדים לצרכים יחודיים כמו מלון לילדים, לתלמידים (נדמה לי שיש שנים, לזרים ולאלה ששפתם אנגלית) לסטודנטים ועוד.

trilliane

Well-known member
מנהל
ודאי; גם בעברית יש מילונים לתלמידים וכו'

אבל אם אדם בוגר בודק במילון הוא בודק במילון אנגלי-אנגלי רגיל, לא? כלומר, לו הייתי כותבת כאן בפורום שכתבתי במילון כלשהו, היית מניח שבדקתי בגרסה הרגילה ולא במילון כיס, כן?

trilliane

Well-known member
מנהל
הבינותי. מזל שזה לא מבלבל בכלל... ../images/Emo8.gif

sailor

New member
אדם בוגר שיש לו מלון

מימי למודיו, בודק ב- learner dictionary שלו או ב- student dictionary שלו, או אם יש לו ב- concise dictionary, בהתאם למצאי על המדף. בעידן מלוני הרשת זה שונה כמובן. יש גישה ל-OED (גם אם מוגבלת), ל- cambridge dictionary, למרים ועוד וכן למלונים יעודיים, מקצועיים, סלנג וכו'. גם ה- concise של אוקספורד הוא לא בדיוק מלון כיס, הוא דומה יותר למרוכז של אברם לעומת [ה]מלון [ה]חדש שלו שמביא כמעט את אותו אוצר מלים (משמיט ארכאיות, נדירות) עם פרוש תמציתי וללא מידע נוסף למעט דקדוקי בסיסי על המלה.

trilliane

Well-known member
מנהל
נו בדיוק – גם מילון מרוכז לא משמיט מילים

נדירות או ארכאיות (לפחות האברם שלי) ולכן אם אני בודקת בו אני יודעת שיהיה בו הכול (יחסית לתקופתו).

sailor

New member
ככל שאני זוכר

במלון המרוכז יש פחות מלים מאשר במקביל המלא. במרוכז משתמשת בתי, כשאהיה אצלה אבדוק.

למעלה