שאלה

Rotmii

New member
שאלה

אהלן, שלחו לי במייל מאמר יחסית קצר על פתיחת דף חדש בחיים, אני מטבעי אדם רגיש מאוד, למרות שאני משתדלת לקחת פחות ללב ולהתאים כל אדם מסוים על פי ''לאבל'' אך לפי המאמר בעצם מדובר על לעשות סוג של שינוי בתודעה וכל דבר לא טוב בעצם להמשיך הלאה, כאילו כלום, סוג של הדחקה אפילו, אישית אצלי אם אני מדחיקה ומדחיקה זה יוצר אצלי בסופו של דבר פיצוץ ואז נהיית תחושה פנימית עוד יותר לא טובה חשבתי על שינוי מסוים בחיי והתחלתי יותר להתעמק ולקרוא יותר מאמרים בנושאים כאלו אך קצת קשה להתחיל מדבר שכזה. האם מישהו יודע איך אוכל לעבוד על עצמי קצת? אשמח לקבל קצת כיוון מסוים תודה ושבוע מעולה

Rotmii

New member
לא עובד הקישור,

למרות שזה לא עקרוני, מדובר שם בצורה קצרה יחסית על איך אפשר לפתוח דף חדש בחיים

MineraliT

New member
שנים שהייתי תקועה במקום

ולא הבנתי למה.. הייתי זקוקה לשינוי. אני מאמינה כשהתלמיד מוכן, המורה מגיע אם את רוצה לעבור שינוי - ואת מוכנה אליו - המורה שלך יגיע. אני מאוד מאמינה בזה במיוחד כשהייתי במקום הזה, חיפשתי את מי שיעביר אותי את השינוי. ומצאתי. היום אני נמצאת גם בפרשת דרכים, בלמצוא אהבה, למצוא מעגל חברים חדש, וכל דבר מגיע בזמן שלו. מאחלת לך בהצלחה!

איזה שינוי?

הי, כתבת: "אישית אצלי אם אני מדחיקה ומדחיקה זה יוצר אצלי בסופו של דבר פיצוץ ואז נהיית תחושה פנימית עוד יותר לא טובה." צודקת כל כך. מה שכן, זה לא רק אישית אצלך. זה אצל כולם. נכון שלא כולם מבטאים את זה באותה צורה. יש אנשים שהביאו את ההדחקה וההכחשה לרמות גבוהות ביותר ולכאורה (רק לכאורה), דברים שיכולים לחרפן אותך ואותי לא מזיזים להם. אבל בתכל'ס, דברים שמדחיקים מבלי לעבד אותם תמיד, אבל תמיד מצטברים ובסופו של דבר מתפוצצים. גם להתפוצצויות האלה יש הרבה צורות וגרסאות, אבל לדעתי אין אדם שלא משלם מחיר על כך שהוא מתעלם / מדחיק / מכחיש. אשר לשינוי - כשאנו רוצים שינוי ומנסים ליצור אותו זה תמיד דבר מבורך בעיניי. אלא ש"שינוי" היא מילה שמקפלת בתוכה אינספור משמעויות ולכן קשה מאד להתקדם רק על בסיס אמירה כללית. כדי לגלות מה מתאים לך, מה יכול לעזור לך, באילו דרכים וכלים את יכולה לבחור ולהיעזר, חשוב להגדיר את סוג השינוי שאת מעוניינת בו. אני לא יודע אם הגדרת לעצמך את השינוי. זה לא לגמרי ברור מדברייך. כך או כך, ככל שתהיי יותר ברורה, עם עצמך ועם אחרים, באשר לשינוי שאת רוצה להשיג, כך יעלו סיכוייך להשיגו. בהצלחה.

למעלה