שאלה

oromer

New member
מנהל
שאלה

אני רוצה לברר כמה דברים על לימודי משפטים: 1. האם יש שינון בתואר? שמעתי שהרבה מבחנים שה עם חומר פתוח 2. האם יש הרבה עבודות/ תרגילים/ שיעורי בית להגשה או לא להגשה במהלך התואר? אני מנסה להבין עד כמה התואר קשה ומצריך למידה ותרגול לאורך הסמסטר וכמה בתקופת מבחנים תודה רבה על העזרה

Anabol

New member
תשובות

1. זה תלוי במוסד ותלוי במרצה. יש מוסדות שהבנתי שיש הרבה יותר קורסים עם חומר פתוח וכאלה שעם פחות. כמובן שזה גם תלוי במרצה. אני יכול להעיד רק לגבי העברית. אני חושב שבחלוקה ממש גסה אפשר להגיד שבערך 30 אחוז מהתואר זה שינון. שוב, זה ממש מספר באוויר, לא צריך לתפוס אותי במילה, אבל זה כדי לקבל מושג. 2. כן, יש עבודות. ודי הרבה, לפחות בעברית ולפחות בשנה א'. לגבי כמה השקעה נדרשת - במינימום נדרש לעשות את העבודות, שכן לרוב הגעה לשיעורים לא נדרשת בשביל ציונים טובים. האמת שהחל משנה ב', משפטים זה אחד התארים המינימאליים מבחינת השקעה. אפשר לעשות עבודה אחת במהלך הסמסטר (נגיד יומיים השקעה) ואז לא לעשות כלום עד המבחן. אם אתה מחפש לחפף זה התואר. מצד שני, הרבה אנשים בוחרים דווקא להשקיע, ואז אין גבול לכמה אתה צריך לקרוא ואפילו שבוע מלא לא מספיק לקרוא את כל החומר לכל הקורסים. בכל מקרה, אני מציג את שני הצדדים.

B L I M P

New member
תגובה כללית משהו

תואר לא קשה בכלל ולא עמוס (אם כי שנה א' טיפה יותר) -אם אתה שואף לציון נמוך. כמעט בלתי אפשרי להכשל בתואר הזה עם השקעה מינימלית. אם שואפים לציון ממוצע (סביב ה 80) אז הוא נהיה עמוס בצורה בינונית. אם שואפים לציון ממש גבוה, הוא בד"כ נהיה מאוד עמוס. יש מעטי סגולה שמצליחים להיות מצטייני דיקן גם בהשקעה סבירה. שינון - אני הרגשתי שחלק ניכר מהתואר היה שינון בשבילי. לא נתקלתי ביותר מדי קשיי הבנה/לימוד. אולי זה אחרת לשאר האנשים. גם בחומר פתוח, אגב, הרגשתי שצריך לשנן פחות או יותר באותה מידה; ציפו ממך לדעת יותר פרטים ולעשות יותר יישום של החומר, אבל בשביל לדעת איפה לחפש את הפרטים ומאיפה להתחיל ליישם את החומר, צריך לדעת אותו (ולא מתחילים מאותו רגע ללמוד אתה המחברת).

dumb student

New member
מסכים כמעט עם הכל

כל מה שהוצג לגבי המתאם בין השקעה וציונים - מסכים בהחלט. לגבי שינון: לדעתי יש שינון מועט למדיי, ובסופו של דבר המפתח להצלחה הוא הבנה (כאשר מראש אני מסייג זאת למה שאני מכיר - אוניברסיטת תל אביב; מהיכרות לא קטנה עם דרישות מתלמידי מכללות, המצב שונה, ואעצור כאן כדי לא לעורר שוב את המהומה הקבועה). אם עשית פסיכומטרי, זה דומה למדיי: יש כאלה שמשננים מילים בעברית ובאנגלית, נוסחאות צורניות לשאלות ההגיון, ובעיקר אינסוף דרכי פתרון "קלות" לכל שאלה אפשרית בחשיבה כמותית. ויש כאלה שפשוט פותרים את השאלה בלי לבלבל את המוח.

B L I M P

New member
מעניין

בכלל לא מרגיש צורך לשנן? איך אתה לומד למבחן? כי דווקא התחושה שלי היתה שהשינון היא הבסיס (אני מהעברית..).

JaneLame

New member
תשובות

1. המרצים יגידו לך שהם כותבים שאלות "חשיבה", ושממילא יש חומר פתוח ברוב המבחנים, אבל בפועל בפועל אין זמן לדפדף וכדי לקבל ציונים גבוהים צריך היכרות מעמיקה עם פסקי דין וסעיפי חוק. שינון כמו בבית המדרש לא יהיה כמעט. אולי בקורס אחד בשנה מתוך 8-10. 2. כל הבוקר וכל הלילה יש עבודות ותרגילים. לכל עבודה של 2 עמודי כתיבה יש 40-100 עמודי קריאה, אבל לפעמים אפשר להתקמבן עם סיכומים. לפעמים לוקח יותר זמן לאסוף את החומר (פסקה 23, 243 ו-723 מפסק דין אחד, פסקה 11 מפסק דין שני, פסקאות 88 ו-77 מהשלישי) מלקרוא או לכתוב את העבודה. מדובר בעבודות שבהן מספרים לך סיפור על תסבוכת משפטית של דמויות או חברות דמיוניות, ואת צריכה לייעץ להם על זכויותיהם. עד כמה התואר קשה? תלוי איפה לומדים. במכללות לומדים מעט יותר ימים בשבוע, עושים חיים קלים והשווי של התואר בהתאם. באוניברסיטה יש הרבה יותר עבודה.

למעלה