שאלה

jane22

New member
שאלה

שמעתי הרצאה בנושא תזונה טבעונית, במהלכה נאמר שחלבון מהחי הופך את הדם לחומצי וכתוצאה מכך יש הוצאה של זרחן וסידן מהעצמות- זרחן סותר את החומציות וסידן מופרש בשתן וכך נגרמת "בריחת סידן". האם יש מחקר בנושא זה, והאם יש אמת בדברים אלה? תודה

תני לי לנחש

הרצאה של גרי יורופסקי. ההרצאה ששמעת זה מדע בדיוני טהור, 95% מההרצאה לא קיימת בעולם המדע או נכונה מלכתחילה. גם לא כל נושא האנתרפולוגיה שהוא ניסה לדבר עליו לא היה מעולם קיים או נכון. הוא סה"כ מרצה טוב עם כריזמה ויכולת לשכנע אנשים, מבחינת התוכן שהוא מציג, ריק ומלא בדעות ואידיאולוגיות. עצה לחיים, לעולם אל תקחי מידע למי שיש אינטרס או אידיאולוגיה מסויימת בנושא שאותו הוא מעביר, רוב הפעמים אותה ההמלצה תהיה שגוייה.

זאת דעה נפוצה בתחום הטיבעי

לא כל כך בטוח שנכונה במלואה. לדוגמה, אם לוקחים את נושא המזון לפי סוג הדם (גם תאוריה שנכתב עליה ספר) אז בעלי סוג גם O צריכים לאכול בשר והחומציות שהוא יוצר בדם טובה להם. ובכללי, זה נראה לי עניין של כמויות. ומה עוד אוכלים או לא אוכלים בתזונה.

הרצאה נהדרת !

אדם ענייני, כריזמטי, אידאליסט ו...... לפחות לפי שמו ניראה כי הוא יהודי (לא?) משלנו. נושא הבשר לא מוסכם בכל העולם. יש מחקרים לכאן ולכאן. ולא ממש ניתן להסיק מסקנות ברורות. אבל שאלי את עצמך שאלות..... מה אכל "הבשר" לפני השחיטה ? האם אכל דברים מזינים שבנו אותו או רק את השומן שבו ? האם הוא קיבל תרופות והורמונים שיכולים לעבור אלי ? האם שיטת הגידול שלו מקובלת עלי מבחינה הומנית ? האם את אותם המזונות שבבשר ניתן לקבל מן הצומח ? האם אני מוכנה לוותר על "על האש" עם חברים ? האם יש אוכלוסיות שלמות שניזונות מן הצומח בלבד ? האם הם בריאים ? לאחר שתשאלי שאלות ותעני תשובות תוכלי להבין מה טוב עבורך. אגב, אני לא ממש מכיר את כל העובדות אבל המון עובדות שגארי ציין אני מכיר כבר שנים והן נכונות נסי לקבל פגישת ייעוץ עם תזונאית - לא רק של קופ"ח אלא גם תזונאית הוליסטית... שמעי מה דעתן, קבלי תובנות ותוכלי להחליט.

גארי לא כל כך מסביר טוב וגם לא מדייק כל כך

בנושא, מומחה לתזונה הוא לא... הנושא אבל של סידן ובריאות העצם הוא מורכב ביותר ומורכב מהמון המון דברים ,אם את רוצה להבין יותר מקור טוב לדעתי להתחיל בו הוא נייר העמדה של ה ADA: http://www.eatright.org/WorkArea/linkit.aspx?LinkIdentifier=id&ItemID=8417 תקראי בחלק של סידן ובחלק של אוסטיאופורוזיס

אתה לא ממש מדייק

ראשית גארי מדייק בדיוק של 100% לגבי המון פרטים בהרצאה ! אבל נעזוב את זה. אוסטאופורוזיס היא מחלה של עצם מדולדלת לא המחלה גורמת לעצם המדולדלת אלא המחלה היא העצם המדולדלת ! כיוון שמרבית העצם היא סידן, כאשר המון סידן "בורח" מן העצם היא מגיעה למצב שהיא מדולדלת - אוסט' אם אדם יאכל סידן ממקורות שנותנים סידן כגון חסה עם לימון - בכמות מספיקה הסוכוי שלו לחלות בדלדול עצם יורד משמעותית. אגב תן קישור

לא הבנתי במה אני לא מדייק

טענתי שהוא לא מדייק בפרט התיאורי של התהליך שמתרחש בעת שתיית חלב בכלל לא הבעתי את דעתי על שאר ההרצאה לא הייתי מסתמך על חסה כעל מקור סידן כי רוב האנשים לא אוכלים בכמות מספקת פשוט כי זה עניין תרבותי אצלנו בתרבות לא נוהגים לאכול עלים ירוקים בכמויות מספקות . מקורות צמחיים יותר טובים לסידן יהיו ברוקולי ,כרוב , חרובים ,חלב סויה מועשר,בוק צ'וי,שקדים ,טחינה מלאה וכ'ו . מה שאני מנסה להגיד שהסיכוי לחלות הוא לא תלוי רק בסידן אלא בשלל אלמנטים נוספים כמו ויטמין K ,ויטמין D,פעילות גופנית ,אשלגן ,מגנזיום וגם לכמות החלבון בתזונה באופן כללי יש השפעה . ולא הבנתי תן קישור ל-מה? נתתי קישור לנייר העמדה של ה ADA. אם אתה רוצה יש תרגום גם פה: http://he.wiki-v.com/עמדת_ארגון_התאחדות_הדיאטנים_האמריקאית_ADA

אני לא מצליח לפתוח את הקובץ.... זה הכל

לגבי השאר כניראה חלה אי הבנה. ומה שאנחנו מסכימים הוא שיש יופי של מקורות צמחיים לסידן - רק צריך לאכול! הסיכוי לחלות תלוי כמעט כולו !!!!! בסידן כל שאר הגורמים הם משניים. דמיין שיאמרו למעשן כי לא רק סיגריות גורמות סרטן ריאות אלא גורמים סביבתיים זה נכון אבל סיגריות (למעשנים) זה הגורם העיקרי !

אתה נוגד את עצמך

מצד אחד אתה אומר שסידן הוא הגורם הכי חשוב וכל שאר הגורמים הם משניים , מצד שני אתה חושב שחלב שמכיל סידן בכמות מאוד גבוהה גורם לאוסט' כמו שגארי טוען , משהו מבין הדברים האלו חייב להיות לא נכון .

אני אנסה לאט הפעם.

רק תכוון אותי למקום בו רשמתי כי חלב גורם לאוסט'. סידן הוא הגורם העיקרי נ ק ו ד ה ! הבעיה היא לא עודף סידן אלא חוסר בסידן לגבי ההרצאה של גארי, אשמח אם תכוון אותי לנקודה בו הוא אומר כי גבינה עם עודף סידן גורמת אוסט' אתה מבלבל בין תחומים שכניראה שאתה לא בקיא כל כך בהם אם יש לך שאלות, שאל ואשמח לענות אל תמהר להסיק מסקנות לגבי סתירות בדברי הן לא קיימות !

גם לא בטוח שחוסר סידן גורם לאוסטאופרוזיס

אוסטאופרוזיס זאת בעיה בעצם שהנקבוביות שלה גודלות ומתרחבות ובגלל זה העצם הופכת חלולה יותר ופגיעה יותר לשברים. זאת מין בעיה פתולוגית של מחלה בגוף שלא בהכרח קשורה למחסור בסידן. זה יכול להגרם משלל תופעות לוואי של תרופות שאנשים מבוגרים לרוב לוקחים, או מהעדר פעילות גופנית קיצונית.

אתה טועה!

שים לב מה רשמת "אוסטאופרוזיס זאת בעיה בעצם שהנקבוביות שלה גודלות ומתרחבות" אתה רציני ???? הבעיה היא שה"אין" גדל ????? או ש"היש" קטן ???? הבעיה היא לא שיש חור גדול בביגלה ! הבעיה היא מחסור בבצק בביגלה שגורם לו להיות קטן יותר ! אוסטאו' היא מחסור בעצם ! לא המחסור גורם לאוסט' אלא המחסור הוא אוסט'! זה יכול גם להיגרם אם למישהו יש איש קטן שקודח בעצם ומרחיב את החורים........... פעם אחרונה - המחלה היא דלדול עצם שנגרם עקב מחסור בסידן - הוא המרכיב העיקרי של העצם זהו

אתה בטוח שיש מחקרים שבדקו שמחסור

בסידן גורם למחלת האוסטאופרוזיס? זאת אומרת, האם בניסויים בבעלי חיים שמנעו מהם צריכת מוצרים שמכילים סידן (כבר נשמע מצחיק, לא?) העצמות שלהם פיתחו את המחלה הזאת? או האם נערכו מחקרים מסויימים חוקיים באנשים, שהראו שמחסור בסידן/מוצרי חלב, גרם לזה שאנשים חלו באוסטאופרוזיס? האם נערכו מחקרים שמראים שמחסור בסידן בכמות שממליצים היום רשויות הבריאות, גרמו למחלת האוסטאופרוזיס? האם נערכו מחקרים שמראים שמחסור בסידן בכלל גורם לאוסטרופרוזיס? או שאולי מחסור בסידן גורם לתופעות אחרות בעצם שמתבטאות בתופעות אחרות? להזכיר לכולם שעד תקופה מסויימת בעבר, בסין למשל לא ידעו מה זה מוצרי חלב ואנשים שם ממש לא חלו ולא סבלו ממחסור בסידן. בקיצור, זה תחום מדעי שמעורב בהרבה גורמים שקשורים בכסף, אז אי אפשר לדעת באמת. שים לב שכל כמה שנים מעלים את ההמלצה היומית המומלצת של סידן.

כשהוא דיבר על בריאות הוא בעיקר היה צריך

ביתרונות של תזונה טבעונית בעיקר להזכיר את השיעורים נמוכים ממש של סוכרת וגם שיעורים נמוכים יותר של מחלות לב והשמנה. הוא צודק שתעשיית החלב מנסה לקדם את המוצרים שלהם רק על סמך הסידן שבהם כשהיא מתעלמת לחלוטין שסידן הוא לא הגורם היחידי בבריאות העצם ובכלל מנסה לשכנע שאי אפשר להסתדר בלי לא זוכר כמה הם כבר ממליצים היום עדיין 3 מנות של מוצרי חלב ביום? כמובן שזה קשקוש כי סידן יש בכמות מספקת במקורות אחרים ואין שום הכרח לצרוך מוצרי חלב כדי לצרוך מספיק סידן או כדי לשמור על עצמות בריאות .

תשובה

כמובן שהדברים שנאמרו הם קיצוניים. מוצרי חלב שהם מהחי- מכילים סידן בכמות הגבוהה ביותר בעלת זמינות גבוהה מאד . יש בסוגי ההרצאות הללו מרכיב מטיף ומגמתי. תפריט מאוזן שמכיל הכל גם מזון מהחי עדיין הינו המומלץ ביותר.

למה שמזון שמבחינה ביולוגית הוא פורמולה..

ספציפית, (חלב פרה) שמותאם לבעל חיים מסויים שבמקרה שלנו זה העגל (וגם זה, לכמה? שבועות/ חודשי חייו הראשונים בלבד) יתאים למין אחר כמזון יום יומי לכל ימי חיו? את לא רואה כאן משהו שקצת לא הגיוני? אני יודע שמי שרגיל מילדות לצרוך את זה לא חושב על הנושא. אבל ברגע שמתחילים לחשוב,רואים כמה הדבר הזה הוא מוזר ולא הגיוני.

בולשיט, כרגיל. הגיע זמן להפסיק עם זה.

הפורום שמע אותך ואחרים שהגיעו לכאן לאחרונה די והותר.

פצית219

New member
שלחתי מסר לדיאטניות אך לא קיבלתי תשובה,

ושלחתי גם הודעה להנהלת הפורומים אתמול, עדיין ללא תשובה. לא נראה שאכפת פה לאנשים...

מה המשמעות של "מותאם"?

למי "מותאם" לאכול זרעי פשתה שבמצבם הטבעי הם בלתי אפשריים לעיכול? למי "מותאם" אורז שללא בישול גם הוא אינו בדיוק מאכל אדם? הגישה כאילו רק מה שהיה זמין לאדם הקדמון הוא בריא ומתאים לאדם וכל השאר אינו מתאים היא לא יותר מתירוץ אידיאולוגי שחוק. איזה אוכל "מותאם" לאדם בוגר? אם תחפש מאכלים שזמינים בטבע במצבם הטבעי תגלה שהתזונה שלך תהפוך לעניה במיוחד ולא בהכרח בריאה יותר.

למעלה